Diğer Listeler

İstanbul Anadolu Yakası İftar Mekanları – 2018

İstanbul Anadolu Yakası İftar Mekanları – 2018

Mübarek Ramazan ayı geldi çattı. İster istemez “Nerede yesek? Ne yesek?” soruları da başladı. Sizler için İstanbul Anadolu yakasında rahat rahat oruç açabileceğiniz lezzetli mekanları listeledik. İftar menüsü yapan mekanların fiyatları güncel 2018 fiyatlarıdır. Bakalım İstanbul Anadolu yakasında iftarımızı nerelerde açabiliriz? Hoşgeldin ya şehr-i Ramazan.

Avrupa Yakası İftar Mekanları listemize de göz atmayı unutmayın. Ayrıca yoğun Ramazan akşamlarında rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Menülerde iftariyelik, çorba, salata gibi seçenekler standart olduğundan daha çok lezzetli detaylar üzerinde durulmuştur.

1. Adanalı Hasan Kolcuoğlu

Hasan Kolcuoğlu denildiğine akıllara eminiz ki metrelik Adana kebap geliyordur. Kendileri de bu çerçevede harika bir iftar menüsü hazırlamış. Ara sıcak olarak etli fırın güveç gibi lezzetler bulunduran iftar menüsünde pastırmalı humus gibi farklı lezzetler de mevcut. Üstelik ana yemek olarak 2 kişi için metrelik Adana kebap gelmekte. Sonrasında tatlı ve meyve ikramı mevcut. Kişi başı 90 TL olan bu iftar menüsünde içecekler sınırsız.

Adres: Küçükbakkalköy Mahallesi, Dereboyu Cd. Emel Sokağı 7/B, 34750 Ataşehir/İstanbul – Telefon: (0216) 573 89 89

hasan-kolcuoglu-iftar-ramazan

2. Çömlek Kurufasulye

Çömlek Kurufasulye ramazan için günlük fix menüler belirleyerek sitesinde her günü özel olarak paylaşmış. Ara sıcak olarak içli köfte ve börek ile birlikte ana yemek olarak her gün sabit olarak kuru fasulye, pilav mecvut. Fakat kuru fasulyeye ek olarak her gün değişen çiftlik kebabı, çoban kavurma, dana rosto, kağıt kebabı gibi ek lezetler mevcut. Sütlaç, güllaç, laz tatlısı gibi tatlı seçenekleri var. İftar menüsünün kişi başı fiyatı ise 68 TL. Sahurda da hizmet vermekteler.

Adres: Kısıklı Mahallesi, Turistik Çamlıca Cd. No:50, 34692 Üsküdar/İstanbul – Telefon: (0216) 335 14 34

comlek-ramazan-iftar

3. Develi Restaurant

Çoluk çocuk rahat rahat gidebileceğiniz iftar mekanlarından biri Develi. Kendilerinin minikler için oyun ablası bulunan özel oyun odaları mevcut. İftar menüleri ise pek bir lezzetli. Pastırması, çiğköftesi, zeytinyağlıları ile başlayan iftar menüsünde ana yemek olarak firik pilavına Adana kebap, kuzu şiş, tandır, tavuk şiş lezzetleri eşlik ediyor. Güllaç, ekmek kadayıfı, baklava gibi tatlı çeşitleri mevcut. İftar menüsünde içecekler sınırsız. Ramazana özel menünün fiyatı ise kişi başı 120 TL.

Adres: Küçükbakkalköy Mahallesi, Vedat Günyol Cd., 34746 Ataşehir/İstanbul – Telefon: (0216) 575 68 68

4. Dilruba Restaurant

Dilruba Restaurant her gün için farklı bir iftar menüsü hazırlamış. Menüde genel olarak değişen çorba çeşitleri, iftariyelikler, zeytinyağlılar ve açık büfe şeklinde tatlı-meyve çeşitleri var. Ana yemekler de her gün 2 çeşit olmak üzere kuzu incik, beğendili kebap, püreli tas kebabı şeklinde değişiyor. İftar menüsü fiyatı kişi başı 100 TL. Üstelik sahurda da açıklar. Belirtelim ki; Pazartesi günleri iftarda, Salı günleri ise sahurda kapalılar. Detayları sitelerinden bulabilirsiniz.

Adres: İcadiye Mahallesi, Barışık Sok. Fethipaşa Korusu No:1, 34674 Üsküdar/İstanbul – Telefon: (0216) 492 15 00





5. Filizler Köftecisi

Sahil kenarında, ferah bir yerde orucumuzu açalım diyorsanız Filizler Köftecisi ideal mekanlardan biri olacaktır. Kız Kulesi manzarasında lezzetli yemeklerinizin tadını çıkarabilirsiniz. Ara sıcak olarak paçanga böreği takdim eden mekan, ana yemek olarak kaşarlı köfte, tavuk pirzola, Filizler köfte ve biftek sunmakta. Tatlı olarak ise Filizler irmik helvası mevcut. Sınırsız içecek dahil bu iftar menüsünün kişi başı fiyatı 79 TL. Üstelik kalabalık gruplar için indirimleri mevcut. Ramazan boyunca sahurda da açık olduklarını belirtmekte fayda var.

Adres: Aziz Mahmut Hüdayi Mahallesi, Üsküdar Harem Sahil Yolu No:61, 34672 – Telefon: (0216) 342 00 00

6. Hacıbaşar Kebap & Baklava

Hacıbaşar, Ramazan için iki adet iftar menüsü hazırlamış. 75 TL ve 80 TL şeklindeki bu iki farklı menüde başlangıçlar benzer olsa da ara sıcak ve içecek olarak ufak farklılıkları mevcut. Kişi başı 80 TL olan menü içerisinde perde pilavı, içli köfte, zeytinyağlı gibi seçenekler mevcut. Ana yemek olarak ise döner, zırh kebabı, kuzu şiş ve tavuk şiş mevcut. Tatlı olarak güllaç, fırın sütlaç gibi seçeneklerden bir dilim seçebiliyorsunuz.

Adres: Küçükbakkalköy Mahallesi, Vedat Günyol Cad. No:24, 34750 Ataşehir/İstanbul – Telefon: (0216) 575 19 55

7. Kandilli Borsa Restaurant

Kandilli Borsa Restaurant filmlerde, dizilerde görüp de yapısına hayran kaldığımız binalardan birinde hoş bir manzara ile hizmet vermekte. Menüleri, yemekleri ve çalışanlarıyla ortalamanın çok üstü bir hizmete sahipler. İftar menülerinde ise ana yemek olarak döner, kuzu tandır ve köfte var. İftar menülerinin kişi başı fiyatı 195 TL.

Adres: Kandilli Mahallesi, 34684 Üsküdar/İstanbul – Telefon: (0216) 460 03 05

8. Katibim Restaurant

Bu mekan da iftar menüsünde ana yemeklerini farklı tercih edenler için 2 farklı iftar menüsü hazırlamış. Ana yemek olarak hünkar beğendi ve dana rosto bulunan iftar menüsü kişi başı 85 TL. Adana, biftek, hünkar beğendi, tavuk şiş ve köfte olan iftar menüsü ise kişi başı 105 TL. İçecekler sınırsız.

Adres: Mimar Sinan Mahallesi, Şemsi Paşa Sahil Yolu No:53, 34672 Üsküdar/İstanbul – Telefon: (0216) 310 90 80

9. Kız Kulesi

Efsanelerle ve güzelliklerle dolu Kız Kulesi’nin biricik restaurant, her zaman olduğu gibi özel bir iftar menüsü hazırlamış. Babaganuş, pastırma, süzme cacık gibi lezzetler ile güzel bir iftariyelik tabağı hazırlamışlar. Çorba olarak ise Lebeniye çorbası ikramı mevcut. Ara sıcak olarak beğendili börek, cevizli saray böreği, pastırma ve ıspanaklı hassa böreği gibi enfes seçenekler mevcut. Bu kadar lezzetli bir başlangıcın devamı da lezzetli tabii ki. Ana yemek olarak 3 seçenek mevcut. Bizim favorimiz ise İskilip Dolması. Limitsiz içecek bulunduran bu damaklara şenlik iftar menüsünün fiyatı kişi başı 180 TL.

Adres: Salacak Mahallesi, Üsküdar Salacak Mevkii, 34668 Üsküdar/İstanbul – Telefon: (0216) 342 47 47

10. Kuleli Yakamoz Restaurant

Boğaz manzarasında lezzetli bir iftar isteyenler için Kuleli Yakamoz ideal mekanlardan birisi. İftariyelik, peynir tabağı ve zeytinyağlı tabağı ile başlayan iftar menüsünde ara sıcak olarak paçanga böreği, kara lahana dolması ve fındık lahmacun mevcut. Ana yemek olarak ise damaklara şenlik yaşatacak çökertme kebabı, çoban kavurma, tavuk ızgara, dalyan köfte ve tas kebabı var. Tatlı ve meyve çeşitleri ise açık büfe şeklinde. Canlı fasıl eşliğindeki bu Ramazan menüsünün kişi başı fiyatı ise 110 TL.

Adres: Çengelköy Mh., Kuleli Cad. No:69, 34684 Üsküdar/İstanbul – Telefon: (0216) 318 95 05

11. Mabeyin Et & Kebap Restaurant

Domates soslu patlıcan, fındık lahmacun gibi lezzetlerle başlangıç yapan iftar menüsünde ana yemek olara kıyma kebabı, terbiyeli kuzu şiş, kuzu pirzola, döner ve kuzu tandır gibi seçenekler mevcut. Ete doymak isteyenler için kesinlikle ideal bir iftar menüsü hazırlamışlar. Tadımlık değil, doyumluk bir ana yemek denilebilir. Künefe, güllaç ve havuç dilim baklava gibi tatlı seçenekleri var. Limitsiz soğuk ve sıcak içecek ile birlikte iftar menüsünün kişi başı fiyatları 120 TL. Üstelik minik müşterilerini de düşünmüşler. 0-5 yaş arasından ücret alınmıyor, 6-11 yaşa ise %50 indirim uygulanıyor.

Adres: Burhaniye Mah., Eski Kısıklı Cad. No:7, 34676 Üsküdar/İstanbul – Telefon: (0216) 422 55 80

12. Niyazibey Restaurant

İftarda lezzetli bir iskender yemek istiyorsanız Niyazibey Restaurant tam size göre bir iftar menüsü hazırlamış. İftariyelik ve ara sıcak ardından ana yemek olarak bol etlisinden bir iskender geliyor masanıza. Tatlı ve sınırsız içecek ile birlikte iftar menüsü fiyatı kişi başı 56 TL.

Adres: Abdurrahmangazi Mahallesi, Ebubekir Cd. 17/VY, 34885 Sancaktepe/İstanbul – Telefon: (0216) 504 13 57

13. Ramazan Bingöl

Ramazan Bingöl’ün iftar menüsünde her gün için bonfile, biftek, kuzu pirzola, kuzu şiş, tandır döner gibi 4 çeşit et mevcut. İftar menülerinin kişi başı fiyatı ise 110 TL.

Adres: İnkılap Mahallesi, Adnan Büyükdeniz Cad. No:6 D:1, 34768 Ümraniye/İstanbul –Telefon: (0216) 630 11 11




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir