En İyilerGenel YemeklerLİSTELER

Kadıköy’ün En İyi 7 Yeni Mekanı – 2019

Kadıköy’ün hiç eskimeyen, semtin has mekanları bir yana, aramıza yeni katılan, yeni bir soluk getiren mekanları bir yana. Meyhanesinden, kruvasancısına, midye dolmacısından burgercisine işte, Kadıköy’ün En İyi 7 Yeni Mekanı.

1- Rita Moda

Moda’da tarihi bir köşkte yer alan Rita Moda, özenle hazırlanmış rafine menüsü, mimarisi ve şık barıyla ev sıcaklığında bir lezzet şöleni sunuyor. Sabah kahvaltı servisiyle güne başlayan mekan öğle ve akşam yemeği ile devam ediyor. Özellikle akşam saatlerinde açık topik, mantar pate, banmalık tütsülenmiş balık ve fesleğenli mini kadınbudu gibi lezzetlerden tercih edebilirsiniz. Yemeğinizin yanına Rita kokteyllerinden seçerek keyfinize keyif katabilirsiniz.

Adres: Caferağa Mah. Şair Nefi Sokak No:14 Kadikoy / Moda, Kadıköy Tel: (0216) 338 72 72

Rita Moda yemek görseli
Rita Moda

2- Poutine Moda

Kanada’nın meşhur sokak lezzeti Moda’ya geldi. Poutine, Kanada yemeği. Orjinal hali, patates kızartması üzerine gravy sos ve peynir parçaları. Burada menüye zenginlik katıp Türk, İtalyan, Meksika gibi ülkelerin yöresel sos ve yiyeceklerini yine patates kızartması üstünde servis ediyorlar.

Adres: Caferağa, Ağabey Sk. 35/A, Kadıköy/İstanbul

Poutine yemeğinin görseli
Poutine Moda

3- Müsaade Meyhane

Bildiklerimizden daha ince, daha görgülü ve daha rafine bir yeni nesil meyhane. Kadıköy’den de yer alan Müsaade Meyhane’de, hem öğle servisi bulunuyor hem de akşam saatlerinde tam bir mahalle meyhanesine dönüşüyor. Menüsü klasik mezelerin farklı yorumlarından oluşuyor. Saraylı Levrek Marin, Beğendi Yatağında Kokoreç, Tencere Midye, Karides Güveç gibi birbirinden lezzetli yemeklerini tatmak üzere rotanıza almanız gereken mekanlardan.

Adres: Caferağa, Dumlupınar Sk. No:15, Kadıköy/İstanbul Tel: 0544 204 72 54

Müsaade Meyhane

4- Brekkie Croissant & Cookie

Kruvasan denilince akla ilk o geliyor artık. Kruvasanlar kendi yapımları reçel ve pesto sos nefis! Avakado ve füme etli çeşitleri hem lezzetli hem de farklı seçenekler. Yoğurt’çu parkı karşısında bulunan mekanda oturma alanı kısıtlı olduğu için sıra beklemeyi göze almalısınız.

Adres: Osmanağa, Yoğurtçu Parkı Cd No:68/B, Kadıköy/İstanbul Tel: (0216) 550 58 92

5- Midyeci Yasin

Midyeci Yasin. Kadıköy’de midye dolma konusunda ufuk açıcı işler yapıyor. Mesela midye dolmaları çeşitlemeye giden ilk midyeci diyebiliriz kendisine. Acılı, üzümlü, özel soslu midyeleri ile Kadıköy’de fark yaratıyor.

Adres: Caferağa, Moda Cd. No: 22, Kadıköy/İstanbul Tel: (0216) 338 77 16

midye dolma görseli
Midyeci Yasin

6- Banko Burger

Banko Burger’in menüsünde banko başlığı altında farklı burgerler var. Ananas, kimchi, falafel, mantar, klasik gibi toplam 7 çeşit burger. Hepsi 120 gramlık standart ağırlıkta sunuluyor. Burgerlerin yanında haydari sos eşliğinde bir miktar patates de geliyor. Acılı, mango mayonez gibi ev yapımı sosların yanı sıra klasik hazır soslar da var.

Adres: Caferağa, Leylek Sk No:15, Kadıköy/İstanbul Tel: 05370214106

Banko Burger
Banko Burger

7- Willy Wonka Chocolate

Willy Wonka, Kadıköy’de açılan son dönem çikolata dükkanlarından bir yenisi. İngiliz yazar Roald Dahl tarafından yaratılan hayali bir karakter olan Willy Wonka’ya ait her türlü ayrıntı mekanın dekorasyonunda kullanılmış. Arka bahçesi güzel havalarda oturmak için ideal.

Adres: Caferağa Mahallesi, Bademaltı Sokak, No:24, Kadıköy, İstanbul Tel: 0549 718 53 04

Willy Wonka Chocolate
Willy Wonka Chocolate

(Lezzet ve mekan keşifleri için Harbiyiyorum YouTube Kanalımızı takip etmeyi unutmayın!)

Hande Urgancıoğlu Kardaş

Seyahat etmek, yeni yerler ve lezzetler keşfetmek, gittiğim yerlerden anılar biriktirip dönmek en keyif aldığım şeyler arasında. Harbiyiyorum'da da bunun için yazmaya başladım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir