YEMEK ANSİKLOPEDİSİ

Yumurtalı Ekmek Nedir?

Yumurtalı ekmek bize aslında Fransızlardan gelmiştir. İsmi de “French Toast” olarak geçer. Ya da bir diğer adı da “Egg Bread” yani Yumurtalı Ekmektir. Özellikle kahvaltılarda severek tüketilir.

Türkiye’de farklı isimlerle anılır. Mesela Kırşehir’de “Dönderme” olarak bilinir. Aynı şekilde bunun ismine yumurtalı börek diyen yörelerimiz de vardır. Çok farklı ve sofistike tarifleri vardır ancak üç malzeme ile oldukça lezzetli yumurtalı ekmekler yapabilirsiniz.

Tarifi ve yapımı da oldukça basittir. Birkaç dilim ekmek, çırpılmış yumurta ve inceden derince bir tavada yağ ile beş dakika içerisinde yumurtalı ekmek yapabilirsiniz. Ekmekleri dilimledikten sonra çırpılmış yumurta içinde banyo yaptırıp tavanızda kızdırdığınız yağın içine atarak hızlıca yumurtalı ekmeklerinizi sofralarınıza taşıyabilirsiniz örneğin…

Fransızlar yumurtalı ekmeklerini hazırlarken çırpılmış yumurta içine süt ya da krema da eklerler. Ayrıca kızarttıkları ekmeklerin üzerine krem şanti, dağ meyveleri, çilek, tereyağ, bal gibi başka malzemeler de ekleyerek servis ederler.

Yumurtalı ekmek oldukça basit bir yiyecektir ve dünya genelinde birçok farklı versiyonu bulunur.

Harbi Yiyorum Youtube kanalımızda bizim “Yumurtalı Ekmek” tarifimizi bulabilirsiniz. (Yeni tariflerden ve içeriklerden ilk sizin haberiniz olması için kanalımıza abone olmayı unutmayın!)

Yumurtalı Ekmek Tarifi yazımıza da buradan ulaşabilirsiniz.

Harbi Yiyorum Youtube kanalımıza abone olun.

Sego Alfredo

Sego Alfredo Gonzales - Meksika doğumlu, 15 yıldır Türkiye'de yaşayan yeme-içme tutkunu bir expat. Harbiyiyorum.com'da yeme-içme haberleri ve fazlası ondan sorulur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir