En İyilerLİSTELER

Göcek’te En İyi Nerede Ne Yenir? Muğla, Türkiye

Geçtiğimiz hafta hızlı ama dolu dolu bir Göcek turu yaptık. Süre kısa ama gezip, görüp, denediğimiz, tattığımız lezzetler uzun uzun anlatılacak cinsten. Ayrıca Göcek koylarında yelken açarken kalabalıktan uzakta, doğa ile iç içe ve sevdiklerinizle birlikte vakit geçirmek ise paha biçilemez.

Göcek koyları, dünyada yeşil ve mavinin pek çok farklı tonunun görüldüğü nadir yerlerden biri. Peki Göcek’e yolunuz düşerse nerede ne yemeli, nereyi denemeli sizler için bu yazıda derledik.

La Charcuteria Istanbul, Göcek

La Charcuteria İstanbul ilk olarak 42 Maslak’ta bulunan Türk Lezzet Müzesi’nde yerini aldı. Göcek’e gittiğimizde görünce çok mutlu olduk. La Charcuteria İstanbul’da Türkiye’deki şarküterilerde daha önce görmediğimiz envai çeşit ürün var. Polonyalıların Kielbasa’sından tutun da dinlendirilmiş Breasola’ya ve New York Pastrami’ye kadar 60’tan fazla ürünü var. Düşünün ki sadece “Sosis” kategorisi altında on beş çeşit sosis var. Artık Göcek’te de varlar. Göcek’teki yatlara ve turistlere soğuk zinciri kırmadan özel kutularda hizmet veriyorlar. Çok ayrıcalıklı bir hizmet.  Tüm Türkiye’ye kargo servisleri de var. La Charcuteria’dan şarküteri ürünleri alıp evinizde müthiş sandviçler hazırlayabilirsiniz.

3. şubeleri de yakında İstinye Park’ta açılıyor.

Adres: Göcek Mah. Turgut Özal Cad. No:56 A Blok / 2
Telefon: 0 533 073 73 81

Ahali Göcek

Ahali Göcek şık ve ev sıcaklığında bir meyhane. Hem de meyhane gibi meyhane. Özelliklerine, yemeklerine ve mezelerine geçmeden önce şunu söyleyebiliriz ki Ahali Göcek, sadece Muğla’nın değil, Türkiye’nin En İyi Meyhaneleri arasına net olarak girer, o kadar iddialı.

Personel ilgili, mezeler nefis. Ortam özenli ve nostaljik. Dört dörtlük bir mekan. Yaz kış açık. Çarşamba, Cuma ve Cumartesi canlı müzikleri var. Mezelerini et yemekleri eşliğinde değerlendirdik ve vişne turşulu soslu çiğ kabak, Girit ezme, kabak çiçeği dolması ve çanak enginarlı fava favorimiz oldu. Sarma, Arnavut ciğeri, Süryani usulü içli köfte, yoğurtlu mezeler ve daha bir çok lezzetleri var, hepsini sıradan deneyin. Et yemekleri de leziz mi leziz.

Unutmadan, rakının yanına kendi yaptıkları turşu suyu ve bamya turşusu getiriyorlar. Çok başarılı.

Ahali Göcek mükemmel bir meyhane deneyimi. Biz bu mekanı direkt favoriler listemize aldık. Size de tavsiye ederiz.

Adres: Göcek mahallesi, Süleymanağa Cd. No:7, 48310 Fethiye/Muğla
Tel: 0 530 544 02 93

Dursun Usta

Göcek’te Dursun Usta’da portakal ağaçları altında yiyebileceğiniz en lezzetli et yemeklerini yiyebilirsiniz. Köftesi ise dillere destan. Çok sakin, huzur veren bir mekan. Fiyat performansı biraz pahalı bulunsa da denemeye her zaman değer.

Adres: Göcek, Belediye yanı, Süleymanağa Cd., 48310 Fethiye/Muğla
Telefon: 0 252 645 19 43

Özcan Restoran

Özcan Restoran lezzeti ve konumuyla ünlü bir mekan. Manzarası muhteşem. Tuzda balık, mezeler, ballı peynir, mantar, levrek, atom, patlıcanlı yoğurt, karides güveç çok başarılı. Müdavimleri var ve Göcek’te aslında bir klasik. O yüzden her daim kalabalık. Hizmetleri bu yüzden biraz aksayabiliyor. Ama yine de artıları bu durumu telafi ediyor.

Adres: Göcek, Çarşı Yolu Cd. No:20, 48310 Fethiye/Muğla
Telefon: 0 252 645 25 93

West Cafe Bistro Göcek

West Cafe Bistro Göcek’te çok tanınan bir mekan. Sizlere yemeklerinden önce kokteyllerinden bahsedeceğiz. Kokteyl menüsü çok geniş ve gerçekten çok başarılı. Bir de kendilerinin özel olarak yaptıkları patates cips on numara bir lezzete sahip. Gelelim yemeklerine; West Cafe Bistro, dünya mutfağı menüsüne sahip. Ne isterseniz, canınız ne çekerse mevcut. Tabii seçenek arttıkça tercih zorlaşıyor. Tavsiyemiz kuru etli pizzalarını denemeniz yönünde.

Asıl sushi çeşitleri mekanı Göcek’te farklı kılan özelliklerden en önde geleni. Pasta ve tatlıların da hakkını vermek lazım. Özellikle San Sebastian’ı çilek sos ve dondurma ile yemelisiniz.

Adres: Göcek Mah, Çarşı Yolu Cd. No:24/A, 48303 Fethiye/Muğla
Telefon: 0 533 456 27 94

Kumrucu Ozan

Göcek Marina’da Enfes Çeşme kumrusu yemek isteyenler Kumrucu Ozan’da buluşabilir. Gerçek kumru yemek isteyenlerin Göcek tarafına yolları düşerse uğramaları gereken bir lokasyon burası. Cheeseburger’ini de es geçmeyin mutlaka deneyin.

Adres: Göcek, No:6/B İskele Meydanı, 48310 Fethiye/Muğla
Telefon: 0 541 860 80 88

Göcek Alaturka Cafe&Restaurant

Göcek Alaturka Cafe&Restaurant, Göcek’de kaliteli, lezzetli yemekler yiyip, keyifli bir atmosfer yaşamak için seçebileceğiniz mekanlardan bir diğeri. Adana Kebabı ve incirli tatlısı meşhur. Göcek Marina’nın incilerinden bir mekan. Yolunuz düşerse mutlaka uğrayın.

Adres: Göcek, Çarşı Yolu Cd. No: 57, 48310 Fethiye/Muğla
Telefon: 0541 282 35 82

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir