En İyilerLİSTELER

Avrupa Yakası’nın En İyi 7 Sıcak Çikolata Mekanı

Sıcak çikolata veya sıcak kakao, genellikle eritilmiş çikolata veya toz kakao, sıcak süt veya su ve şeker içeren sıcak bir içecek olarak hayatımızın güzel anlarında yerini aldı. İlk sıcak çikolata yaklaşık 2000 sene önce Mayalar tarafından yapıldı. 1400’lere kadar kakao içecekleri, Aztek kültürünün önemli bir parçası oldu.

Anadolu Yakası’nın en iyi sıcak çikolatacılarının ardından, Avrupa Yakası’nın En İyi 7 Sıcak Çikolata Mekanı’nı sizler için derledik.

1-İstinye Kahvecisi

İstinye Kahvecisi, geleneksel “Türk Kahvecisi” kavramını modernize ederek global rekabette bir Türk markasının da yer alması için 2013 yılında kuruldu. Dünyanın neresinde olursa olsun, taze öğütülmüş kahve dendiğinde akla yoğun lezzeti ve zengin aromasıyla Türk kahvesinin de gelmesini hedefleyen bir kahveci. Üç farklı ülkeye ait birinci kalite Arabica çekirdeklerinden kendi reçetesine uyarladığı özel bir harman kahvesi var. Sıcak çikolatası da aynı özenle hazırlanıyor. El yapımı çikolatadan yapılan sıcak çikolatalarını deneyin.

Adres: Pınar, İstinye Bayırı Caddesi, Pazaryeri İstinye Park AVM No:11 D:P18 No:152, 34460 Sarıyer/İstanbul
Telefon: 0 212 277 30 07

2- J’adore Chocolatier

J’adore Chocolatier, Beyoğlu’nda çikolata denince akla gelen ilk mekanlardan biri. Çikolatayla harikalar yaratan bir mekanın bir de sıcak çikolatasını denemek için uğrayabilirsiniz.

Adres: Asmalımescit Mahallesi, İstiklal Caddesi, Emir Nevruz Sokak, No 22, Beyoğlu
Telefon: 0212 244 09 65

3- Kafe Ara

Beyoğlu’nda bulunan Kafe Ara; dekorasyonuyla, konseptiyle Taksim’de klasikleşmiş mekan; Galatasaray Lisesi’nin çok yakınında yer alıyor. Meksika usülü sıcak çikolatasını denemek için yolunuzu İstiklal’e düşürmelisiniz.

Adres: Tomtom Mahallesi, İstiklal Caddesi, Tosbağa Sokak, No 2, Beyoğlu
Telefon: 0212 245 41 05

4- La Vie Praline Akaretler

La Vie Praline Akaretler’de bulunan, dizaynı şık Fransız tarzı küçük bir kafe. Lezzetleri ve sunumları iddialı. Çikolatalarını kendileri üretiyorlar. Sıcak çikolatasıyla birlikte menüdeki en favori lezzetleri sufle.

Çikolatası rahatsız etmiyor. Hem çikolata tadını hissediyor hem de baymıyorsunuz. Kalabalık oluyor, erken gitmekte fayda var.

Adres: Vişnezade, Süleyman Seba Cd. No:77b, 34050 Beşiktaş/İstanbul
Telefon: 0 212 236 16 36

5- Süleymaniye Çikolatacısı

Süleymaniye Çikolatacısı; iç mekanı ve tasarımıyla gönülleri feth eden bir çikolatacı. İçeri girdiğinizde 1940’lı yıllarda geçen bir dizi setinin içine girmiş gibi hissedebiliyorsunuz. Sakin ve huzurlu bir ortamı var. Sıcak çikolataları ve kahveleri denemeye değer. En güzeli de kahvenin yanına klasik yazarlarımızdan ufak ufak notlar koyuyorlar.

Adres: Kalenderhane Mah 16 Mart Şehitler Cad. No, D:9, 34134 Fatih/İstanbul
Telefon: 0 212 522 59 31

6- Godiva Nişantaşı

Godiva Nişantaşı; diğer Godiva şubeleri gibi Gurme Belçika çikolataları, çikolatalı şekerlemeleri, sıcak çikolata ve kahveleriyle uzmanlaşmış köklü zincir. Son zamanlarda bazı şubeler için memnuniyetsizlikler göze çarpsa da Godiva lezzetini sıcak çikolatalarında da hissedebiliyorsunuz.

Adres: Harbiye Mahallesi Abdi İpekçi Cad Artıs Apt, D:No:5/3, 34367 Şişli
Telefon: 444 84 38

7- Brew Coffeeworks Sirkeci

Brew Coffeeworks’ün bir çok şubesi var. Sirkeci şubesi çok merkezi ve Sirkeci’nin göbeğinde yer alıyor. Kahveleri ve sıcak çikolata çeşitleri ün yapmış. Tatlılarda ise çoğunluk favorisi San Sebastian. Fiyatlar biraz yüksek.

Adres: Hobyar, Hamidiye Cd. No:16, 34112 Fatih/İstanbul
Telefon: 0 212 520 96 42

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir