En İyilerLİSTELER

Kırklareli’nin En İyi 7 Köftecisi

Kırklareli Köftesi de şanı alıp yürümüş köfte çeşitlerinden biri. Bu işi hakkıyla yapan ustaların dediğine göre lezzetinin sırrı, besiciliğin Kırklareli’de pek yaygın olmamasından dolayı, etinin doğal yollarla beslenen hayvanlardan elde edilmiş olması. Köfte yapımında dana eti, kuzu eti, kuru soğan, bayat ekmek ve tuz kullanılıyor. Köftenin yanında ise piyazlık kuru soğan ve acı sos veriliyor.

İşte Kırklareli’nin En İyi 7 Köftecisi…

1- Ayan Kardeşler Köfte Salonu

Kırklareli’nin en meşhur köftecilerinden biri Ayan Kardeşler. Köftesi yağlı ve sulu, baharatı az. Piyazı gayet iyi, Hayrabolu tatlısı mutlaka denenmeli dedirten cinsten. Mekan oldukça büyük ve ferah. Köfte porsiyon olarak büyük ve doyurucu. Açık ayran lezzetli.

Adres: Karacaibrahim, Cumhuriyet Meydanı No:11, 39000 Kırklareli Merkez/Kırklareli
Telefon: 0 288 214 96 95

2 – Birtat Köftecisi

Bir Tat Köftesi’nin Tekirdağ’da da şubesi var ama ana merkez Kırklareli Şubesi. Aslında Tekirdağ ve Kırklareli Köftesi ayrı lezzetler, aynı köfte sanmayın. Burada da önce 4 köfte ardından 4 köfte şeklinde geliyor. Sıcak sıcak yiyorsunuz. Köfteden sonra piyaz, manda yoğurdu, Hayrabolu tatlısı ve kadayıflı muhallebi favoriler.

Adres: Karacaibrahim, Taşkın Apt, Mustafa Kemal Blv. No:13, 39100 Kırklareli Merkez/Kırklareli
Telefon: 0 288 214 01 63

3 – Küçük Mustafa Köftecisi

Küçük Mustafa Köftecisi, Kırklareli merkezde Kasaplararası bölgesinde yer alan bir mekan. Küçük Mustafa Köftecisi küçük ve klasik bir Trakya köftecisi. Bu mekanın soğuk mezeleri de, köftesi de gerçek lezzetlerden. Salaş, temiz, çalışanları ilgili, rakı da içebileceğiniz güzel bir mekan. Piyaz ve yoğurdunu da mutlaka deneyin. Bir özelliği de tüm bitmiş rakı şişeleri mekana dekor olarak kullanılıyor.

Adres: Karacaibrahim, 39000 Kırklareli Merkez/Kırklareli

4 – Gürdallar Restaurant

Gürdallar Restoran, önce köftesiyle sonra da balığı, mezeleri ve koyun yoğurduyla pişman değil memnun eden bir mekan. Köftesi kadar kuzu pirzolası da lezzetiyle nam salmış. Mekan alkollü ve ailece gidebileceğiniz salaş ve doğal bir mekan.

Adres: Karakaş, Cumhuriyet Cad./şükrü Naili Sokağı No:12, 39010 Kırklareli Merkez/Kırklareli
Telefon: 0 288 214 81 44

5 – Dörtler Köftecisi

Kırklareli Dörtler Köftecisi Kırklareli’de Kasaplar Arası sokağında bulunan bir 2 katlı alkollü bir mekan. Sadece bu köfteyi yemek için bile Kırklareli’ye gelinir. Köftesi enfes. Meze çeşidi yok denecek kadar az. Bol et çeşidi mevcut. Koyun yoğurdunu da mutlaka deneyin.

Adres: Karacaibrahim, Şükrü Naili Cd., 39000 Kırklareli Merkez/Kırklareli
Telefon: 0 288 214 11 71

6 – Hacı Orhan oğlu İsmail Köftecisi

Kırklareli’ne gelip Hacı Orhan Oğlu İsmail Köftecisi’nde köfte yemeden dönmeyin deriz. Köftesi, çorbası, salatası ayrı güzel. Mekan öğle saatlerinde tıklım tıklım oluyor, şehrin tüm beyaz yakalıları öğlenleri burda yemek yiyor nerdeyse. Tam bir aile işletmesi. Özellikle köfte yanına verdikleri acı sosı ayrıca de bir deneyin.

Bir de mutlaka hardaliyeyi ve tarifi kendilerine ait olan bademli keşkülü denemelisiniz. Her zaman gittiğiniz bir yer değilse, yanınıza paket yaptırmayı da öneririz.

Adres: Akalar, 39060 Kırklareli Merkez/Kırklareli
Telefon: 0 288 214 35 25

7 – Serhad Köftecisi

Serhad Köftecisi küçük, salaş, oturma yeri az bir esnaf lokantası. Lezzetli köftelerini eski usule uygun yapıyor, tam bir el yapımı anlayacağınız. Yoğurt, salata deyip geçmeyin, daha önce yediklerimiz neydi diye düşündürebilir. Paket servisi de mevcut.

Adres: Karakaş, Cumhuriyet Cd. No:40, 39000 Kırklareli Merkez/Kırklareli

Yeni lezzet ve mekan keşiflerimizi için Harbiyiyorum Youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

One thought on “Kırklareli’nin En İyi 7 Köftecisi

  • ali özer

    Ayan kardeşler gayet iyi fakat Ahmetbey köyünde bahar daha iyi

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir