BalıkDeniz ÜrünüMuğlaNE YİYELİMNEREDE YİYELİMTürkiye

Söğüt’te En İyi Balık Ekmek Nerede Yenir? Söğüt Balıkçılık, Söğütköy, Marmaris

Yaklaşın, Marmaris Söğütköy’de bir balık ekmek yedik. Öyle böyle değil. Bugüne kadar yediğimiz en iyi balık ekmek olabilir! Küçük salaş bir dükkan, sahildeki şeytana pabucunu ters giydirecek restoranlardan kat be kat ucuz. Üstelik ekmeğin içinde bir balık eti var ki aklınızı başınızdan alır. Mekanın ismi: Söğüt Balıkçılık. Tabelasında köfte ve kokoreç de yazıyor ama siz o iki kafa karıştırıcı ibareye aldırış etmeyin. Burada sadece balık ekmek yiyin!

Peki burayı neden övüyoruz?

Her yazdığımız yazıyı abarttığımızı düşünen şüpheci Thomaslar için bir takım açıklamalarımız var elbet. Gider tadına bakıp beğenmezseniz fiyatı da makul üstelik. Balık ekmek: 135 TL hani. (1 USD=33,50 TL) Yani 4 dolar ederi var. Bize de etseniz etseniz en fazla dört dolarlık küfür edersiniz.

Belki farkındasınızdır, enflasyonun çıldırması ile birçok restoran matematikle sanat yapmaya başladı. Aslında matematikten zerre kadar anlamıyorlar ama meğer gördük ki çarpmayı çok iyi biliyorlarmış. Fiyatları 3 ile 5 ile 7 ile 10 ile çarpmaya başladılar. Hal böyle olunca vasat ve kötü yemeklere yüksek bedeller ödeyip gittiğimiz yerlerde pişman olmaya, hatta enayi gibi hissetmeye başladık. 

Sırf bu yüzden bu yıl Türkiye’den pek fazla bir yeri kaleme alamaz olduk! İçimize sinmedi, içimizden gelmedi. Çünkü tadı epeyce kaçtı…

İşte Söğütköy’de bu düşüncelerden darlandığımız bir esnada Söğüt Balıkçılık, balık ekmeği ile imdadımıza yetişti. Üstelik spesiyalleri olan 135 TL’lik balık ekmeklerinin içine harikalar sığdırmışlar. 

“Lafı uzatma neymiş bu harikalar, sen de bizi mi dolandırıyorsun?” dediğinizi duyar gibiyiz. (Bazılarınız diyor biliyorum, ülkede güvensizlik had safhada!)

Yo, dolandırmıyoruz. Bir kere içinde ithal uskumru yerine doğrudan yerel denizden Akya Balığı var. Hem de ne balık. Öyle balığı, ekmeğe koklatmamışlar. Yarım ekmeği şöyle bir kocaman ısırdığınızda içindeki balık parçalarını etrafa dökmeden yemeniz imkansız. Dolgun Akya balığı etleri ekmeğin içine istiflenmiş de istiflenmiş. Bu bolluk ve bereketi ancak ve ancak Tayland’da Raan Jay Fai’de yediğimiz “Crab Omlette” ile kıyaslayabiliriz. Onda da yumurtanın içindeki yengeç eti bu kadar boldu. 

Ve ilk ısırık! Yediğimiz şey o kadar lezzetli ki, yanına da süs biberi ile lezzet olağanüstü ötesi oluyor. 

Tabelada yazan Dursun Alan isimli Usta bize çiğ Akya balık parçalarını gösteriyor. Şaşkınlığımızı gizleyemiyoruz. Gerçekten Türkiye’de bugüne kadar yediğimiz en lezzetli, en manalı balık ekmek Akya balığı ile Söğüt’te olacakmış demek diyoruz. Gözlerimiz yaşarıyor, yanaklarımız ıslanıyor.

Demek ki dürüst ve doğru esnaf hala varmış,  demek ki ömrü hayatımızda hala keşfedip yazacak mekanlar bize nasip olacakmış, demek ki hala yazmamız için bir sebep varmış diyerek ekmeğin içindeki Akya balıklarının yoğunluğu ve bolluğunca rabbimize şükrediyoruz.

Düşünün! Bolca yeşillik ve soğana bulanmış balık ekmek değil, balık etinin yoğunluğundan soğan ve yeşilliği görünemeyecek denli harika bir balık ekmek bu.

Peki bu balık ekmeği fevkalade halinden mucizeye dönüştürmek için neler yapılabilir? 

Biz yemek ulemalarının bazı fikirleri var tabii…

Mesela biz soya sosunun da masalarda olmasının ve isteğe göre ekmeğin içindeki balığın üzerine dökülmesinin iyi olacağını düşünürken, ta uzak diyarlardan Semih Baba yarım ekmeğin bir kez daha ikiye bölünüp içlerinin hamburgercilerdeki gibi tekrar ızgara edilmesinin mucizevi olacağı yönünde görüş bildirdi.

Ama düz bu haldeyken bile tüm Türkiye’deki balık ekmekçilere fark atan ve örnek alınası bir köy lokantası burası.

Gidenlere ve bize dua edenlere şimdiden afiyet olsun! 

Not: Evet, kerata Youtuberlar, Instagrammerlar. Haydi size yeni bir mekan daha açıldı. Saldırın bakalım ilk kez bulmuşasına…

Fetih bizden, bereketi yaradandan. 

Vesselam.

Söğüt Balıkçılık
Söğüt, Göçüpınarı Sokak No:102, 48700 Marmaris/Muğla
Tel: 0535 2926805

Salih Seckin Sevinc

Harbiyiyorum.com kurucusu ve yazarı. 2009'dan beri yeme-içme üzerine keşifler yapıyor. Araştırıyor, yiyor, içiyor, videolar/fotoğraflar çekiyor, düşünüyor ve yazıyor. 2021 - "Ruhani" (Roman) 2018- "Ölüm Yolcusu Abdülüver'in Tuhaf Seyahatleri" (Roman) 2016 - "Harbi Yiyorum - Türkiye'de Harbiden Nerede Ne Yenir?" (Yemek Kitabı) 2015 - "Her Şeyin Başı Blog" (İş Kitabı) 2014 - "Social Media for Real" (İngilizce İş Kitabı) 2012 - "Pazarlama İletişiminde Sosyal Medya" (İş Kitabı) kitaplarının yazarı. 2018'den bu yana ODA TV "Lezzet Peşinde" köşe yazarı, Eylül 2019'da KRT'de "Harbi Yiyorum" programını hazırlayıp sundu. Şu anda "Nerede Ne Yenir?" cümlesinin altını doldurmaya ve lezzet keşiflerini/öğrendiklerini size aktarmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir