Genel Yemekler

Kaşkarikas Nedir?

Kaşkarikas Nedir?

Kabak yemeklerinin her türlüsünü seven biri olarak bu yemeği (Kaşkarikas)’ı duyduğum zaman heyecanlandım ve daha öncesinde duymadığım için çok üzüldüm. Üstelik yapması çok kolay ve harika bir meze.

Kaşkarikas bir Sefarad (Sefarad İbrani dilinde: İspanya anlamına gelmektedir) yemeği. Bir çeşit meze. Örneğin diyelim ki kabak kızartması yapacaksınız; o zaman kabağın kabuklarını soyup kızarttıktan sonra üzerine sarımsaklı sos döküp afiyetle midenize indireceksiniz. Ya da kabaklı börek yapacaksınız ve yine kabukları soydunuz ve börek için iç harcı oluşturdunuz… Peki bütün bu kabak kabuklarını ne yaptınız? Attınız tabii ki.

Atmayın! Size öğretmediler mi? Vitamini kabuğunda diye…

İşte Kaşkarikas bu: Kabak Kabuğu Mezesi

Aslında basitçe yokluk mutfağı ürünü. Soyulan kabak kabuklarının dilimlenip bol sarımsaklı suda, tuz, karabiber ve az suyla pişirilmiş enfes bir meze. Çok pişirmezseniz diri olurlar. Bu da istenen birşey tabii.

Kaşkarikas biraz da çekirdek hissiyatında. Çerez gibi tüketebileceğiniz son derece sağlıklı ve lezzetli bir yemek.

Bundan böyle kabaklarınızın kabuklarını atmayın! Onları “Kaşkarikas” yapın. Evde içen kocanızı/hanımınızı “Kabak Kabuğu Mezesi” ile sevindirin.

*Üzerine limon da sıkabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Foto: Yemek Mutfak

Salih Seckin Sevinc

Harbiyiyorum.com kurucusu ve yazarı. 2009'dan beri yeme-içme üzerine keşifler yapıyor. Araştırıyor, yiyor, içiyor, videolar/fotoğraflar çekiyor, düşünüyor ve yazıyor. 2021 - "Ruhani" (Roman) 2018- "Ölüm Yolcusu Abdülüver'in Tuhaf Seyahatleri" (Roman) 2016 - "Harbi Yiyorum - Türkiye'de Harbiden Nerede Ne Yenir?" (Yemek Kitabı) 2015 - "Her Şeyin Başı Blog" (İş Kitabı) 2014 - "Social Media for Real" (İngilizce İş Kitabı) 2012 - "Pazarlama İletişiminde Sosyal Medya" (İş Kitabı) kitaplarının yazarı. 2018'den bu yana ODA TV "Lezzet Peşinde" köşe yazarı, Eylül 2019'da KRT'de "Harbi Yiyorum" programını hazırlayıp sundu. Şu anda "Nerede Ne Yenir?" cümlesinin altını doldurmaya ve lezzet keşiflerini/öğrendiklerini size aktarmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir