SarıyerSuşi

3 Dakikada Mekan: Yada Sushi, Sarıyer, İstanbul

Multinet banner 01

Sushi Aşerenlere Tavsiyemiz: Yada Sushi

Sushiye post modern yorumlar da katan Yada, sushi bilgisi yüksek olan sevdiklerinizi şaşırtmak için de doğru bir restoran. Gelelim sushinin faydalarına… Şaka şaka, fayda ne demek, sushi başlıbaşına harika bir yemek. Düşünmeden yemelisiniz. Peki İstanbul’da sushi nerede yiyebilirsiniz? İşte size bir önerimiz: Yada Sushi! İstinyepark’ı geçtikten sonra koruya doğru ilerlediğinizde ana caddeden hemen solda küçük bir sokakta. Ne yalan söyleyelim böyle alakasız bir yerde böyle güzel sushi yapan bir mekan olacağını tahmin etmezdik. Tavsiye edildi ve gidelim dedik.

İçeri girer girmez ortam sizi içine alıyor, sakinliği huzur veriyor. Tam bir zen havası. Gelelim yemeklerine… Biliyoruz ki sürdürülebilir bir lezzete sahip olmak kolay iş değil. Uzak Doğu Mutfağı temalı mekan açmak ve tutturabilmek ise hiç kolay iş değil. Uzak Doğu lezzetlerini, Japon mutfağını ve özellikle de sushiyi seviyorsanız yolunuzu Yada Sushi’ye düşünmeden yöneltebilirsiniz. Pişman olmayacaksınız.

Sushi

Ne Yenir Ne İçilir?

  • Sushi yenir. Roll çeşitleri başarılıydı. Fakat Volcano’yu ayrı tutmak lazım. Rolllar arasında ne seçsek diye kararsız kalırsanız Volcano’yu denemenizi tavisiye ederiz. İçerisinde; karides, yengeç eti, ahtapot, deniz tarağı, uçanbalık yumurtası, avakado ve japon mayonezi bulunuyor.
  • 40 çeşit sushi yapmakla kalmamışlar, Uzak Doğu mutfağına özgün tatlarından oluşan çorba, pilav, salata ve tatlılar da bulunuyor.

Neleri Beğendik?

  • Ahşap masalar ve tablolarla destekli siyah ve bej tonları hakim olan mekanın tasarımını oldukça zevkli ve yalın bulduk! Alkışlar mekanın iç mimarına ve emeği geçenlere.
  • Sushilerinin yanında Uzak Doğu Mutfağına ait et çeşitleri de servis ediyorlar. Denemedik ama aklımız kaldı.
  • Paket servis hizmeti olması mekan için artı puan.
  • Vejetaryenlere özel ‘vejetaryen sushi’ si de mevcut.
İstinye'de sashimi çiğ balık nerede yenir

Neler Geliştirilebilir?

  • Geniş ve leziz bir menüye sahip olan bu mekan biraz saklı ve ilgisiz bir yerde kalıyor gibi. Ama bu bir handikap gibi görünse de aslında avcı/toplayıcı zihinler için anlamlı da olabilir.
  • Çıtır Patatesli sushiler konusuna hala ısınabilmiş değiliz.

Ne Kadar?

  • Mevsim normallerinde ve piyasa fiyatlarında.

Adres Bilgileri;
İstinye Mahallesi, Koru Caddesi, No 5-6, Sarıyer, İstanbul
Telefon: 0212 323 57 03

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir