Genel Yemekler

Şifalı Bir Kış İçkisi: Hot Toddy

Efendim isminden de anlayacağınız gibi bu bir içki. Üstelik şu anda New York’da trend olan bir içki. Neden mi? Çünkü bizdeki şifalı bitki çayı gibi bir şifacılığı var ama bunun içinde bizim daha önce tarifini verdiğimizden farklı olarak bir de viski v.b. sert bir içki var. Hot Toddy aslında İrlanda ve İskoçya’daki sıcak viskinin “Hot Whisky” bir diğer adı. Tıpkı sıcak şarap gibi sıcak servis ediliyor.

Sıcak su, viski, bal ve tarçın İskoçya ve İrlanda’daki orjinal tarifi ancak Amerika’da içerisinde viski yerine rom ve brendi de konuluyor. Ayrıca sıcak su yerine de yeşil çay ya da siyah çay kullanılabiliyor. Bir de elbette Amerikalılar viskide bourbon terich ediyor.

[wdi_feed id=”1″]

Bir de bu “Hot Toddy” içine karanfil, çubuk tarçın, limon, bal ve zencefil gibi bizim alkolsüz şifa çayında bulunan tüm şifa vericiler konularak versiyonlanabiliyor.

Önce tıpkı şifa çayı hazırlanır gibi karışım çeşitli baharatlarla hazırlanıyor, daha sonra da viski, rom ya da brendi üzerine ekleniyor.

Soğuk algınlığına ve gribe iyi geldiği söylenen bu sıcak ve şifalı içkinin önümüzdeki günlerde Türkiye’de de popüler olacağını biz şimdiden söylemiş olalım.

Hatta ismini de “Sıcak Azman” koyalım ki, dilimize uygun olsun!




Sego Alfredo

Sego Alfredo Gonzales - Meksika doğumlu, 15 yıldır Türkiye'de yaşayan yeme-içme tutkunu bir expat. Harbiyiyorum.com'da yeme-içme haberleri ve fazlası ondan sorulur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir