En İyilerIzgara EtNew York

Brooklyn’deki En İyi 7 Steakhouse, New York, USA

Eski nesil kasaplar Amerika’da oldu size ‘Steakhouse’. Bu akımdan “Et Evi Akımı” biz de fazlasıyla nasibimizi alıyoruz tabii. Bir etobur rüyası olan steakhouse restoranlarının gerçek ortaya çıkış yerinden uzaklaştıkça Türkiye’de “Kasap – Izgara” ismi yerine “Steakhouse” a dönüşmesi ise gerçekten çok ilginç.

Et diyip geçmeyin; pişirmek bir sanat işi. Tüm bu et çeşitlerinin kendine has dinlenme ve pişirilme süresi var. Yeri gelir Nusret abimiz gibi etle aşk yaşamak bile gerekebilir hatta.

Daha öncesinde İstanbul’un en iyi 7 steakhouse restoranı listesi yapmıştık. Geldi sıra dünyanın kalbinin attığı New York (Brooklyn) ‘un en iyi 7 steakhose restoranını derlemeye. Buyrunuz;

1- St. Anselm

A plus et kalitesiyle Brooklyn’in en iyi steakhouse’ları arasına girmeyi hak eden bir restoran. Keçi peynirli ızgara patlıcanı ve patates püresi, kasap bifteklerinin lezzetli tamamlayıcısı rolünde. ‘Orange wine’ın eşlik ettiği bonfilenin yanında kremalı ıspanak harika gidiyor. Sebzelerinden enginar; deniz ürünlerinden sardalya ve istiridye en çok tercih edilenlerden. Rezervasyon kabul etmiyorlar; geldiğinizde adınızı yazdırıp bekliyorsunuz. Bekleme payını da hesap ederek çok aç gelmemenizi tavsiye ederiz.

Adres: 355 Metropolitan Ave (btwn Havemeyer & Roebling St) Brooklyn, NY 11211 ABD – Tel: +1 718-384-5054

St-Anselm-steakhouse-brooklyn-newyork-food

2- Peter Luger Steak House

Brooklyn’in 1 numaralı steakhouse’çılarının baş sıralarında yer alıyor. Öğle yemeği için; içerisi lezzetli etlerden oluşan burgerleri ideal. Ortaya koca bir tereyağında pişmiş ‘porterhouse’ steak söylerseniz abartısız 3 kişi rahatlıkla doyarsınız. Ana yemek yanında kremalı ıspanak, soğan sote siparişi verebilirsiniz. Aile, iş ve romantik yemekler için uygun bir restoran. Rezervasyon yaptırmakta fayda var. Kredi kartı kabul etmiyorlar, sadece nakit geçerli.

Adres: 178 Broadway (at Driggs Ave) Brooklyn, NY 11211 ABD – Tel: +1 718-387-7400

[wdi_feed id=”1″]

3- Prime Meats

Buradaki tüm etler ağız sulandırıcı! Başlangıç olarak; yanında çeşitli soslarla servis edilen sosislerini deneyebilirsiniz. Brunch için geldiyseniz fransız tostu, omlet, tavuklu sandviç ve salatalardan ‘Salad Nicoise’ tercih edebilirsiniz.

Lezzetli etin olduğu yerde burger yemek şahane olmaz mı? 4 kişiyseniz dev biftekten sipariş ederseniz rahatlıkla doyarsınız. Yemeğin yanına ister şarap içersiniz ister birbirinden lezzetli kokteyllerini. Hindistan cevizi kremalı pastaya midenizde yer ayırmayı unutmayın.

Adres: 465 Court St (at Luquer St) Brooklyn, NY 11231 ABD – Tel: +1 718-254-0327

4- Reynard

Yeniliklere açık gidin! Dikkatinizi çekecek ilk kez tadacağınız spesiyel yiyecekle karşılaşabilirsiniz. Dutch pancake‘inden omletine keyifli bir brunch geçirebilirsiniz. Özel yapım soslu biftekleri gözü de mideyi de doyuracak cinsten. Çalışanlar güler yüzlü ve samimi. Hatta yemeğin yanına seçeceğiniz şarapları detaylıca anlatarak, seçiminize içten bir şekilde yardımcı oluyorlar. Öğle yemeği atıştırmalığı için leziz etten oluşan ‘summer burger’ tam mideye indirmelik! Rezervasyon yaptırmakta fayda var.

Adres: 80 Wythe Ave (N 11th St) Brooklyn, NY 11249 ABD – Tel: +1 718-460-8000

5- DeStefano’s Steakhouse

DeStefano’s’un kıvamında pişirilmiş biftekleri şimdiye kadar yediğiniz en iyilerinden biri olabilecek kadar iddialı. Brooklyn’de en iyi ‘Filet Mignon’ (fileminyon) yiyebileceğiniz restoranlardan. İki kişiyi fazlasıyla doyuracak ‘(40 Oz.) Porterhouse Steak’ yanında ustalıkla seçilmiş bir şişe şarap fazlasıyla keyif verecektir. Kuzu pirzolası da ağzınıza layık. Sipariş ettiğiniz etler masanıza soğumadan geliyor, servis hızlı. Rezervasyon yaptırıp gidin.

Adres: 89 Conselyea St (Leonard St) Brooklyn, NY 11211 ABD – Tel: +1 718-384-2836

6- Hunter’s Steak & Ale House

Canlı müzik eşliğinde eğlenceli bir yemek faslı geçirmek için ideal. İster bir aile ya da arkadaş grubu olarak gelip eğlenilebilir, isterseniz sevdiğinizle romantik bir kutlama yapabilirsiniz.

Fransız soğan çorbası güzel bir başlangıç. Spesiyel burgeri ‘Hunter’s Supreme Burger’ tercih edilebilir. Brunch için de uygun. Tatlılarından ev yapımı tiramisu ve elmalı tartla bu lezzet dolu akşamınız güzel bir son bulacak. Fiyat/performans olarak değerlendirme yapıldığında da başarılı.

Adres: 9404 4th Ave Brooklyn, NY 11209 ABD – Tel: +1 718-238-8899

7- Amber Steakhouse

Caz müziği eşliğinde lezzetli yemekler yiyebileceğiniz güzel dekore edilmiş bir steakhouse. Paylaşımlı ‘porterhouse’ ya da ‘filet mignon’, yanına da kremalı ıspanak siparişi verebilirsiniz. Kurutulmuş deniz tarağı, yanında avokadolu püre patatesi ve ‘Madeira Truffle’ sosuyla servis ediliyor. Keçi peynirli Roasted Red Beet Carpaccio (Kavrulmuş Kırmızı Pancar Carpaccio) salatası ana yemeğinizin lezzet arkadaşı olacak. ‘Creme Brulee’ ile akşamınızı güzel bir finalle sonlandırabilirsiniz. Rezervasyon yaptırmakta fayda var.

Adres: 119 Nassau Ave (at Eckford St) Brooklyn, NY 11222 ABD – Tel: +1 718-389-3757

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir