En İyilerNew York

Brooklyn’deki En İyi 7 Yunan Restoranı, New York, USA

Brooklyn’deki En İyi 7 Yunan Restoranı, New York, USA

Yunan Mutfağı bizim damak tadımıza pek de uzak olmayan bir mutfak. Özellikle Ege sahillerimizde Mübadil Mutfağı Yunan Mutfağı ile kol kola diyebiliriz. Peki Amerikada New York’dasınız ve ailenizle ya da arkadaş grubunuzla beraber; Türk mutfağına oldukça benzerlik gösteren Yunan mutfağını Brooklyn’de keşfe çıkmak istiyorsunuz.  Bunun için size harika bir liste hazırladık. Brooklyn seven gençlik, sarımsağa ve bol deniz ürünlerine hazır mısınız?

İşte Brooklyn’deki En İyi 7 Yunan Restoranı;

1- Avlee Greek Kitchen

Brookly’nin 1 numaralı Yunan restoranları listesinin baş sıralarında kendini gösteren Avlee Greek Kitchen’da geleneksel yunan mutfağının lezzetli yemeklerini tadabilirsiniz.

Çorbalardan; mercimekli ‘Fakies’, kremalı tavuk suyuna ‘Kolokithosoupa’ ya da geleneksel yunan çorbası ‘Avgolemono’ siparişi verebilirsiniz. Bifteklerden; ‘Beef Ouvlaki’ yanına da ‘Tzatziki (yunan cacığı)’; sebzelerden bamya, deniz ürünlerinden ‘Kalamaraki’; kızartma sevenler patlıcan, kabak ve biberlerin bulunduğu ‘Grilled Veggies’ tercih edebilirler.

Adres: 349 Smith St Brooklyn, NY 11231 ABD – Tel: +1 718-855-5125

Avlee-Greek-Kitchen-food-yunan-mutfagi-newyork-brooklyn

[wdi_feed id=”1″]

2- Meze

İştah açıcılık konusunda uzmanlaşmış şefleriyle Brooklyn’de kendinden bahsettirmiş bir Yunan restoranı. Öğle yemeği atıştırmalığı için beef burgeri ve çeşitli wrapları tercih edebilirsiniz. Meze’nin spesiyel geleneksel Yunan çorbalarından ‘Avgolemono’ ile sıcak bir başlangıç yapabilirsiniz. Tavuk severler için ‘Chicken Souvlaki Platter’ı önerebiliriz. Yunanlıların pirinçli puding tatlısı olan ‘Rizogolo’ya yemek sonrası midenizde yer bırakın.

Adres: 6601 13th Ave (66th St.) Brooklyn, NY 11219 ABD – Tel: +1 718-234-6393

meze-yunan-mutfagi-food-brooklyn-newyork

 3- Athena Mediterranean Cuisine

‘Athena Mediterranean Cuisine’ geleneksel Yunan mutfağının önde gelen yemeklerini tatmak isteyenler için çok doğru bir tercih. Günün çorbası her gün değişkenlik gösteriyor. Izgara ahtapot, spesiyel yunan mezeleri, yunan cacığı (tatsziki) ve geleneksel Yunan yemeklerinden ‘Arni Me Orzo’ oldukça lezzetli. Midye sevenler; ‘Mythia Saganaki’ ve ‘Mytham Me Lukaniko’ tercih edebilirler.

Adres: 535 6th Ave (14th Street) Brooklyn, NY 11215 ABD – Tel: +1 718-965-4578

Athena-Mediterranean-Cuisine-food-yunan-mutfagi-restoran-broklyn-newyork

4- Elia Restaurant

İlk olarak içerisinde yumurta ve tavuk bulunan bol limonlu geleneksel ‘Kotosoupa Avgolemono’ çorbası ile başlayabilirsiniz. Deniz ürünleri konusunda oldukça başarılılar. Balıklar günlük ve taze. Balıkseverler ‘Barramundi’ balığını tercih edebilirler. Izgara ahtapot, bol soslu ve tereyağlı ‘Arni Ravioli’, yunan salatası ve ızgara kalamar öne çıkanlardan.

Adres: 8611 3rd Ave (Near 86 street) Brooklyn, NY 11209 ABD – Tel: +1 718-748-9891

elia-restaurant-yunan-mutfagi-brooklyn-newyork-food

 5- Faros Restaurant

Geleneksel yunan tavuk çorbası olan ‘Avgolemono’ ile sıcak bir başlangıç yapabilirsiniz. Beşamel soslu patates ve kabaklı patlıcan musakkası lezzetli. ‘Spanakopita’ (börekle benzerlik gösteriyor); ev yapımı ıspanak turşusu; beyaz peynir, soğan ve karışık yeşil salata ile servis ediliyor. Bizim türk cacığından daha koyu kıvamlı olan Yunan cacığı ’tzatziki’ ana yemeklerin yanında lezzet arkadaşı.

Adres: 84 7th Ave (btw Berkeley Pl & Union St.) Brooklyn, NY 11217 ABD – Tel: +1 718-623-2767

faros-restaurant-yunan-brooklyn-newyork-food

 6- To Spiti

Yunan lezzetlerini mütevazi bir mekanda denemek istiyorsanız önerimiz: To Spiti!
Güleryüzlü bir çift tarafından açılmış olan bu küçük Yunan dükkanı; taze, sağlıklı ve uygun fiyatlı yemekler sunuyor. Patlıcan musakka, tzatziki (yunan cacığı), pancar salatası, lezzetli yunan mezeleri, ve yunan döneri olan ‘Gyro’yu burda deneyebilirsiniz. Pide içerisinde et, soğan, domates, marul ve tzatziki sosu konulmuş yunan usülü döner siparişi de verebilirsiniz. Sadece pazar günleri kapalı.

Adres: 160 Havemeyer St (btwn S 2nd St and S 3rd St) Brooklyn, NY 11211 ABD – Tel: +1 917-754-8318

to-spiti-yunan-mutfagi-brooklyn-newyork-food

 7- Anopoli

Kahvaltı için geldiyseniz ıspanaklı ve peynirli yunan omleti, yaban mersinli veya muzlu krepi deneyebilirsiniz. içerisinde marul, domates, yağ ve sirke ile bulunan ızgara tavuk wrap iyi bir tercih. Tüm dondurmalar ve tatlılar ev yapımı. Tatlılarından ‘Apple Crisp Cobbler ve Pound Cake’i deneyebilirsiniz.

Adres: 6920 3rd Ave Brooklyn, NY 11209 ABD – Tel: +1 718-748-3863

anopoli-food-yunan-mutfagi-newyork




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir