KöfteKöfteci DosyasıMuğla

Köfteci Dosyası: Köfteci İmadettin, Fethiye, Muğla (5.Hafta)

Köfteci İmadettin, Fethiye merkezin en eski ve en bilinen köftecisi. 2.kuşak tarafından işletilen mekanın sevimli ve salaş bir bahçesi var. Köfteler sokak köftesi ama biçimleri misket şeklinde. Sadece ekmek arasında servis edilen köfteler dışında burada başka birşey yiyemezsiniz. Köfte ekmeğinizi yiyip, yanına da içeceğinizi sipariş edebilirsiniz. Afiyet olsun!

İsim: Köfteci İmadettin
Kuruluş: 1974
Yer: Fethiye, Muğla
Köfte Stili: Misket şeklinde tükürük köftesi (Yalnızca ekmek arası köfte)
Köfte Kıyma Bileşenleri: %100 dana, yağlı.
Izgara: Meşe kömürü
Çalışanlar: Köfteci İmadettin’in oğlu Hüseyin Göktaş. Mülayim. İyi niyetli.
Ekstra Lezzetler: Yok. Belki soğan ve yeşilliği daha bol koydurtabilirsiniz. Ayrıca burada porsiyon köfte de yok. Sadece ekmek arası köfte yiyebilirsiniz.
Ödeme Yöntemleri: Nakit.
Çalışma Saatleri: 12:00– 20:00
Sonuç: Fethiye’nin en eski esnaf ve köftecilerinden. Bildiğiniz sokak köftesini minik misket köfteler halinde ızgarada pişiriyor. Biçim olarak Türkiye’de eşi benzeri yok. Ekmek arası soğan ve nevalesi bol bir köfte ve Fethiye’de böylesine hesaplı bir köftecide yemek gerçekten paha biçilemez.

Adres: Belediye Caddesi. 96.sok Fethiye Muğla
Tel: Yok.

Salih Seckin Sevinc

Harbiyiyorum.com kurucusu ve yazarı. 2009'dan beri yeme-içme üzerine keşifler yapıyor. Araştırıyor, yiyor, içiyor, videolar/fotoğraflar çekiyor, düşünüyor ve yazıyor. 2021 - "Ruhani" (Roman) 2018- "Ölüm Yolcusu Abdülüver'in Tuhaf Seyahatleri" (Roman) 2016 - "Harbi Yiyorum - Türkiye'de Harbiden Nerede Ne Yenir?" (Yemek Kitabı) 2015 - "Her Şeyin Başı Blog" (İş Kitabı) 2014 - "Social Media for Real" (İngilizce İş Kitabı) 2012 - "Pazarlama İletişiminde Sosyal Medya" (İş Kitabı) kitaplarının yazarı. 2018'den bu yana ODA TV "Lezzet Peşinde" köşe yazarı, Eylül 2019'da KRT'de "Harbi Yiyorum" programını hazırlayıp sundu. Şu anda "Nerede Ne Yenir?" cümlesinin altını doldurmaya ve lezzet keşiflerini/öğrendiklerini size aktarmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir