En İyilerLİSTELER

İstanbul’un En İyi 7 Aktar Adresi

Yemeklerimize tat veren, lezzetine lezzet katan çeşit çeşit baharatlar, her derde deva olan şifalı otlar, yağlar. Özetle bitkiye dair her ürünüyle aktarlar bir çok mahallenin de olmazsa olmazı. Soframızdan eksik etmediğimiz baharatlar ve daha pek çok şifalı bitki için İstanbul’daki Aktarları sizin için araştırdık.

1- Ucuzcular, Eminönü

İstanbul’un en eski aktarlarından olan Ucuzcular, 1886 yılından beri Mısır Çarşısı’nda baharat, çay, kahve, bitkisel yağ, çeşit çeşit bakım ürünleri, kuruyemiş çeşitlerini satıyor. Ürünleri arasında cilt ve saç bakım yağları, killer, kremler, doğal parfümler, tıbbi bitkiler bulunuyor ve çok ilgi görüyor.

Adres: Mısır Çarşısı İçi No:51 Eminönü, İstanbul
Telefon: 02125282895

2- Arifoğlu

Mısır Çarşısı baharatçılarının en eskilerinden biri de Arifoğlu. İstanbul’un her bir yerinde şubeleri de bulunuyor. Ayrıca İzmir, Ankara, Eskişehir, Kayseri, Antalya’da da bulunuyorlar. Yüzlerce çeşit baharat, kekik, ısırgan, papatya, gül, enginar suları, arı sütü, organik yulaf ezmesi yine organik unlar ve ballar, dut, üzüm, harnup, andız, pancar pekmezleri, salça ve soslar, bitki ve baharat yağlara mağazalarından veya online olarak ulaşabilirsiniz.

Adres: Size en yakın yer için internet sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

3- Bünsa, Beyoğlu

1978’de aile şirketi olarak kurulan, 40 yılı aşkın süredir Beyoğlu Balık Pazarı’nda hizmet veren Bünsa bitkisel çayları, macun türü karışımları ve Uzakdoğu’dan gelen bitkisel tabletleriyle nam salmış. Bünsa ismi 5 kardeşin isimlerinin baş harflerinin birleşmesiyle ortaya çıkmış. 1997’de kriz nedeniyle el değiştirmiş ama aynı isimle hizmet veriyor. En çok satılan ürünler arasında İsveç şurubu, öksürük, taş, kanser ve zayıflamak için karışımlar ve macunlar var. Özellikle garam mesala, yakı otu, eğir kökü, cedvar gibi her yerde bulamayacağınız baharatları da burada bulabilirsiniz.

Adres: Hüseyin Ağa Mah. Duduodaları Sokak 26, Balıkpazarı, Beyoğlu, İstanbul Telefon: 02122436265

4- Çengelköy Baharatçısı, Çengelköy

Çengelköy, Bulgurlu, Kavacık, Dudullu, Ümraniye gibi Anadolu Yakası’nın dört bir yanında olan bu baharatçı yaklaşık 15 yıldır işini hakkıyla yapıyor.

Aradığınız tüm baharatları, bunun dışında doğal şifalı bitkileri, ganoderme mantarı, çikolata yapabileceğiniz kakao çekirdekleri, organik diş macunları, organik keçiboynuzu balı, chia kefir peyniri de ulaşabileceğiniz seçenekler arasında.

Adres: Güzeltepe Cad. No:1, Çengelköy, Üsküdar, İstanbul
Telefon: 02166680940

5- Ayfer Kaur, Eminönü

100 yıllık baharatçı Ayfer Kaur. Bundan yaklaşık 100 yıl önce çevresinde şifacı olarak tanınan Cevat Bey, Mısır Çarşısı’nda açtığı bitki ve baharat dükkanına kızı Ayfer’in ismini veriyor. Bugün Ayfer Hanım’ın oğulları tarafından işletilen Ayfer Kaur’da, baharat, gıda boyaları ve şifalı bitkiler satılıyor. İran safranı, pekmez, bitki kökleri, kuruyemişler, bitki çayları, mahlep, yağlar ve aromalar, macunla, bulgur, mercimek gibi bakliyat ürünleri burada yok satanlardan.

Ayfer Kaur adres: Mısır Çarşısı içi, No:7, Eminönü, İstanbul
Telefon: 02125224523

6- Kırk Ambar, Beşiktaş

1999 yılında Bünsa’nın ortaklarından Bahri Bey’in Beşiktaş’ta açtığı Kırk Ambar Beşiktaş’ın simgelerinden. Bizzat kullanmayacağı hiçbir ürünü Kırk Ambar’da bulundurmayan Bahri bey, dükkanında doğal kozmetik ürünlere de yer veriyor. Organik bitki çaylarından tutun da bağışıklığı güçlendiren macunlara, selülit kremlerinden organik saç boyalarına, baharatlardan ev yapımı salçalara zengin bir çeşide sahip. Ayrıca online olarak da ürünlerine ulaşabilirsiniz.

Adres: Köyiçi Caddesi, Kazan Sokak, Gürün Pasajı 9, Beşiktaş, İstanbul Telefon: 02122586548

7- Develi Baharat, Eminönü

Mis kokulu Mısır Çarşısı’nda zengin baharat ve şifalı bitki çeşitleriyle Kapalı Çarşı’nın en uğrak noktalarından biri de Develi Baharat. Doğrudan üreticiden alınan ürünleri burada en taze şekilde bulmanız mümkün. Çeşitli baharatların haricinde, grip için meyan kökü, öksürüğü kesen hünnap, soğuk algınlığına darufülfül, damar tıkanmasını önleyen oğulotu, sinameki, fazla kilolar için funda yaprağı, böbrekler için gilaburu suyu ve daha fazlası Develi Baharat’da mevcut.

Adres: Mısır Çarşısı D:46, Eminönü/cağaloğlu, Fatih, İstanbul
Telefon: 02125205968

*Yayına giren videolarımızdan haberdar olmak için Harbi Yiyorum Youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Hande Urgancıoğlu Kardaş

Seyahat etmek, yeni yerler ve lezzetler keşfetmek, gittiğim yerlerden anılar biriktirip dönmek en keyif aldığım şeyler arasında. Harbiyiyorum'da da bunun için yazmaya başladım.

4 thoughts on “İstanbul’un En İyi 7 Aktar Adresi

  • Geri bildirim: PERSIAN FOOD SPICES (post 2) – GOLDEN SAFFRON

  • payam

    ban payam iranan safaran istarsiniz gatrim

    Yanıtla
  • burak

    Merhabalar,
    Ben Ucuzcular Gıda’dan E-Ticaret Yöneticisi Burak,

    Nasılsınız harbiyiyorum.com ailesi,

    https://harbiyiyorum.com/istanbulun-en-iyi-7-aktar-adresi/ linkde bulunan yazınızın içinde bizlere yer verdiğiniz için öncelikle teşekkür etmek isteriz. Bizler Ucuzcular Gıda olarak değil de Hayfene markasını öne çıkarmaya çalışıyoruz. Rica etsek hem ucuzcular gıda yazısını Hayfene ile değiştirebilir misiniz ve siteye link verebilir misiniz.

    Teşekkür Ederiz.

    Yanıtla
  • Baharat Kervanı

    2013 yılından itibaren Bursa’nın Gürsu ilçesindeki köklü geçmişiyle aktar işine adım atan Baharat Kervanı, baharatların büyülü dünyasını sizlere sunuyor. Uzman kadrosu ve zengin ürün çeşitliliği ile Baharat Kervanı, sağlık ve lezzeti bir araya getiriyor. Doğal, taze ve kaliteli baharatlarımızla yemeklerinize ve yaşamınıza lezzet katıyoruz. Geleneksel ve modern çeşitlerimizle damak zevkinizi buluşturuyoruz. Baharat Kervanı olarak, müşteri memnuniyetini her zaman önceliğimiz olarak kabul ediyor, sağlıklı yaşamın anahtarını sizlere sunuyoruz. Baharat dünyasının eşsiz lezzetlerini keşfetmek için Baharat Kervanı’na uğramadan geçmeyin!

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir