Deniz ÜrünüGenel Yemekler

18 Haziran Dünya Sushi Günü

Geleneksel bir Japon yemeği olan sushi, ilk başta önyargı ile yaklaşılsa bile sanıldığının aksine yapımı ve sosları ile tadına baktığınızda bütün ön yargılarınızı ortadan kaldıracak kadar lezzetli. Zaman içinde damak tadımıza daha yakın hale getirilen modern dokunuşlarla aradığımız bir lezzet haline gelen Sushi’yi sevmek için en önemli detay kesinlikle işi bilen ustaların elinden çıkıyor olması.

2009 yılından itibaren 18 Haziran’da Dünya Sushi Günü olarak da kutlanan bu yiyeceğin ilginç bir hikayesi var. Binlerce yıl önce Japon balıkçılar uzun süre denizde kaldıklarından, tuttukları Narezushi olarak bilinen balığı bayatlamasın diye tuzlayıp fermente edilmiş pirincin içine sarıp depolarlarmış. Pilavın fermantasyonu sayesinde aylarca balık taze kalabiliyormuş. Başlangıçta pirinç çöpe atılıyor sadece balık yeniyormuş. Sonrasında ise günümüze kadar gelişen mutfak sanatlarıyla birlikte özellikle Edo Dönemi dedikleri 1600’den itibaren geleneksel bir yemek halini almış.

sushi

İstanbul’un En İyi 7 Sushi Restoranına linkten ulaşabilir, Sushi Hakkında Bilmediğiniz 7 Gerçeğe de buradan ulaşabilirsiniz.

(Lezzet ve mekan keşifleri için Harbiyiyorum YouTube Kanalımızı takip etmeyi unutmayın!)

Hande Urgancıoğlu Kardaş

Seyahat etmek, yeni yerler ve lezzetler keşfetmek, gittiğim yerlerden anılar biriktirip dönmek en keyif aldığım şeyler arasında. Harbiyiyorum'da da bunun için yazmaya başladım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir