En İyilerLİSTELER

Alaçatı’nın En İyi 7 Kahvaltı Mekanı – 2019

Şu hayatta güzel bir kahvaltı yapmak kadar önemli çok az şey var. Günde üç öğün etsek, bıkmayacak kadar zengin bir kahvaltı kültürümüz var. Çoğumuza göre de günün en güzel öğünü kahvaltı. Fırsat bulduğumuz anda kendimizi dışarı atıp, en güzelini yiyerek kendimizi ödüllendirdiğimiz şey de kahvaltı olsun o zaman!

Mutlulukla bir ilgisi olan kahvaltının Alaçatı’daki En İyi 7 adresini sizler için araştırıp, derledik.

1- Bumba Breakfast

Salkım tanelerinin altında kahvaltı edeceğiniz mekanda bir Arnavut kahvaltılığı olan, biberli, kaymaklı, peynirli long’u, çok çeşitli reçellerini ve yumurta çeşitlerini deneyebilirsiniz. Kahvaltısında, portakal suyu ve menemen gibi eklemeler dışındaki her şey sınırsız. Otlu peynirli yumurta ve salçalı cevizli yumurtası mekanın imza lezzetlerinden. Etrafta dolaşan minik kaplumbağalarla kahvaltınızı paylaşabilirsiniz.

Bumba Breakfast

Adres: Alaçatı, 2000. Sk. No:35, Çeşme/İzmir Tel: 0506 938 33 11

2- Katre Otel

Hacımemiş taraflarındaki Katre Otel’in kahvaltısı Alaçatı’nın en ünlü kahvaltıları arasında bulunuyor. Figen Hanım, tüm malzemeleri özenle ve yerel üreticilerden getiriyor. Biber ve salatalıklar çıtır çıtır ve mis kokulu. Yumurtalar, börek çeşitleri ve Alaçatı’nın olmazsa olmaz karadutlu lorunu bir de Katre’de deneyin.

Adres: Alaçatı Mahallesi, İnönü Caddesi No:77;  Telefon: 0232 716 76 72

3- Misk Alaçatı

Misk Alaçatı, Reşitpaşa’daki mekanlarının ardından Alaçatı’daki Gaia Hotel’in içerisinde yer alıyor. Eggs Benedict çeşitleri oldukça lezzetli, özellikle de kinoa, avokado ve trüf yağlı olanı deneyebilirsiniz. Avokado Tost ve ekmek üstü lezzetler de Misk’de ön planda. Kruvasandan yapılmış sandwichleri de bir harika, eğer tatlıya düşkünseniz Nutella ve meyveli kruvasanı da tercih edebilirsiniz. Bohem bir ambiyansa sahip olan kafe, farklı lezzetler arayanlar için ideal.

Misk Alaçatı

Adres: Alaçatı Mahallesi, 13002 Sokak No:11 Tel: 0232 729 77 77

4- Tarla Alaçatı

İsminde Alaçatı geçiyor olsa da Tarla Alaçatı yaklaşık 30 dakikalık bir araba yolculuğuyla ulaşabileceğiniz, Ovacık’ta bulunan bir mekan. Konumu biraz merkeze uzak kalıyor ama buraya kadar geldiğinize kesinlikle değiyor. Doğanın içinde sakin ve huzur veren, “Tarladan Masaya” konseptinde. Kahvaltıda çeşit çeşit ev yapımı reçellerini ve humuslu pastırmalı yumurtasını deneyebilirsiniz. Serpme kahvaltısı da başarılı olan mekanda bazı akşamlar, açık büfe yemek esnasında sinema gösterimleri de oluyor. Burada aynı zamanda teraryum, ekmek yapımı, nefes terapisi, sabun yapımı ve mandala gibi atölyeler de gerçekleştiriliyor.

Tarla Alaçatı

Adres: Alaçatı Mah. Kerimoğlu Küme Evleri No 15 Tel: 02327167514

5- Sakız Reçeli

Alaçatı’da kahvaltı denildiğinde akla gelen mekanlardan biri de Sakız Reçeli. Otlu yumurta, pişi ve reçel çeşitleri en sevilenlerden. Lezzetler mekanın sahibi Aylin Hanım’ın elinden çıkıyor. Buranınbir özelliği de havyarlı şampanyalı Ego Tavan adlı kahvaltı tabağı. Öyle her yerde bulunabilecek cinsten değil anlayacağınız. Sakız Reçeli, 4 Kapı Butik Otel bünyesinde hizmet veriyor.

Adres: Alaçatı, 2500. Sk. no:43, Çeşme/İzmir Tel: 0532 550 17 68K

6- Rüzgâraltı

Rüzgaraltı’nda taze pişi, sıcak gevrek, güneşte olgunlaşmış meyveler ile yapılan ev yapımı reçeller çok seviliyor. En önemlisi de güler yüzlü çalışanları.

Adres: Alaçatı Mahallesi, Rıza Ertan Cd. Tel: (0232) 716 02 97 Konum için tıklayın.A

7- Rumevi

Alaçatı’nın favorisi Hacımemiş’te yer alan Rum Evi’nde Ege’nin yöresel otlarının ön planda olduğu kahvaltıda, lezzetli söğüş tabağı, zeytin ve peynir çeşitleri de özenle seçilmiş. Taze köy yumurtasından yapılmış menemeni tatmadan ayrılmamanız gerekiyor.

Adres: Alaçatı Mahallesi, 1005 Sokak, No:47 Çeşme; Telefon: 0530 746 47 02

(Lezzet ve mekan keşifleri için Harbiyiyorum YouTube Kanalımızı takip etmeyi unutmayın!)

Hande Urgancıoğlu Kardaş

Seyahat etmek, yeni yerler ve lezzetler keşfetmek, gittiğim yerlerden anılar biriktirip dönmek en keyif aldığım şeyler arasında. Harbiyiyorum'da da bunun için yazmaya başladım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir