Tatlılar

Yaptım Oldu: Özer Şef’ten Yulaflı Kek Tarifi

Bazı Kekler Çok Güzel!

Erkek adam kek yapar mı?” diyenleri hemen dışarı alalım zira en iyi yaptığım şeylerden biridir kek. Bu aralar sağlıklı yaşamaya karar verdiğim için acaip light bir yulaflı kek tarifi vereceğim size. Yapması-pişirmesi toplamda 45 dakika. Yani tatlı kriziniz gelirse hemen yatıştırabileceksiniz. Bu arada geçtiğimiz hafta yaptığım tarif challenge‘ına cevaplar geliyor. Tariflerinizi önce deneyip sonra yayınlayacağım. Harbiyiyorum kalitesinde olduğunu test edip onaylamak gerekiyor.

Hazırsanız buyrun malzemeleri listeleyelim;

Malzemeler:

Yaklaşık 350 gr yulaf (isteğe bağlı arttırabilir)
2 yumurta
1 çorba kaşığı pekmez
1 çorba kaşığı tahin
Gönlünüzce yer fıstığı
Eser miktarda kuru üzüm
Bir tutam hindistan cevizi

Bu malzemeleri bir arada tutmak için una ihtiyaç var diyen ev hanımı okuyucum bekle senin de sıran gelecek.

 

Protein Deposu Maşallah!

Una ihtiyaç olduğunu biliyoruz tabii ki. Rondoya bir su bardağı kadar yulafı atıyoruz ve öğütmeye başlıyoruz. Sağlıklı olacak dedik lezzetsiz değil. Kendi unumuzu kendimiz yapıyoruz bu tarifte. 15-20 saniye içinde rondodan toz halinde yulaflarımız çıkıyor. Daha sonra derince bir kaba sırasıyla, yulaf, yulaf unu, yumurta, pekmez, tahin, yer fıstığı, kuru üzüm ve hindistan cevizini atıp karıştırıyoruz. Öyle dakikalarca karıştırmanıza gerek yok. Malzemeler hemen birbirine geçiyor zaten. Bu karışımda yağ kullanmıyoruz, tahin yağlı olduğu için gerek yok. Şeker de kullanmıyoruz çünkü pekmez zaten mükemmel tat veriyor. Bütün malzemelerin karıştığı görünüm marketlerde satılan granola barlar gibi. Ayrıca protein deposu olduğunu da belirtmek lazım.

O Ancak Yemek Programlarında Olur

Karışımı bir fırın kabına alıp (yağlı kağıt kullanıyoruz abla merak etme sen, taktın zaten benim tekniklerime, biliyorum) kaşıkla şekil vererek iyice kabın içine yayıyoruz. Fırını önceden ısıtmadık, o ancak yemek programlarında olur. İşten eve gelmişiz aç bi ilaç bir de fırın mı ısıtalım?

Koyduk 250 derece fırına. Bizim evdeki fırın biraz acaip kaliteli olduğu için alttan üstten üflüyor. Bu sayede hızlı pişiyor. Çevirmeye vs gerek olmuyor. Siz kendi teçhizatınıza göre davranın, keki yakmayalım…

45 dakika içinde yulaflı kek hazır. Oldukça pratik ve bir o kadar sağlıklı bir tarif oldu, yiyenler ayılıp bayıldı.

Haydi afiyet olsun.

Şef Özer

1980 doğumlu bir Karadenizli. Yemek yapmak en büyük tutkularından biri. Part-time şef full-time E-ticaret yöneticisi... Sucuk sever...

2 thoughts on “Yaptım Oldu: Özer Şef’ten Yulaflı Kek Tarifi

  • emel

    Merhaba,

    (Yulaflı Kek tarifi yaptım oldu başlıklı ) tarifin içinde YULAF yazıyor. Saf Yulaf mı kullanacağız yoksa Yulaf ezmesi olarak marketlerde satılan yulaftan mı kullanacağız. Bu akşam denemek istiyorum ama emin olamadım.

    Teşekkürler,

    Yanıtla
    • Sego Alfredo

      Özer Şefimizi sorduk. Yakında buraya cevap yazar :)

      Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir