Alkolsüz içeceklerGurme Haber

Bu Şifalı Bitki Çayı Tarifi İle Grip ve Nezleyi Umursamayın!

Editör Notu: Evet, evet biliyoruz. Eylül başından itibaren şirazesi kayan havalar bir de üstüne ansızın soğuyunca ofsaytta kalan zayıf bünyeler birer ikişer nezle-grip ile dökülmeye çoktan başladı.

Malum gündeme Nurofen, Umca, C Vitamini, Supradyn gibi kelimeler düşmeye başlayınca dün Whatsapp grubumuzun Ihlamur üstadı (ki kendisi yazın bile Bozcaada’da Ihlamur arar, içer…) Umursamaz kardeşimiz bize pek kıymetli tarifler vermeye başladı. Ben de kendisine dedim ki “Bunu bize Whatsapp’de yazma, halka aç bu engin bilgilerini, insanları aydınlat! Harbiyiyorum’a da yazalım ki cihanda Türkçe konuşan her mahlukat bundan istifade etsin.” O da sağolsun kırmadı. Bir simyacı gibi hazırladığı şifalı karışımı Harbiyiyorum okuyucuları ile paylaştı. Belki bundan sonra yazıları ile aramızda olur diye kendisine bir profil bile oluşturduk.

Buyrun bakalım.. Umursamaz bey ve “Gribi Nezleyi Unutmanızı Sağlayacak Şifalı Bitki Çayı!” 

4 Aşamalı Etkin Koruma!

Malum Eylül, Ekim mevsim değişim zamanı. Bu yüzden bağışıklık sistemi zayıf olanların korkulu rüyası. Her sene bir sonbahar bir ilkbahar da mendil yetiştiremez, yatağa düşmekten kurtulamayız. Bağışıklığımızı güçlendirdiğini düşündüğümüz ilaçlar elbette var. Ama siz de doğallıktan yanaysanız eğer, vazgeçilmezimiz bitki çayları her şeye değer! Bakınız size hazır poşet çaylardan bahsetmiyorum. Özellikle aktara giderek kendi zevkinize göre hazırlayacağınız bitki çaylarından bahsediyorum.

Hastalıktan Korunmak veya Hasta Olduktan Sonra Çabuk Kurtulmak İçin Bir Karışım Hazırlayabilirsiniz.

1. Ihlamur

Bu karışım için bir numaramız tabii ki ıhlamur. Hem içerdiği vitaminler, hem rahatlatıcı özellikleri hem de diğer ekleyeceklerimize göre tadı daha hafif olduğundan karışımımızı dengeleyecek olan bitkidir ıhlamur.

2. Kuşburnu

İkinci bitkimiz kuşburnu. C vitamini yönünden zengin olan kuşburnu karışımımızın içindeki bağışıklığınızı güçlendirecek en önemli meyvedir. Kuşburnunu top şeklindeki meyve halinde karışımınıza eklemelisiniz.

3. Zencefil

Üçüncü bitkimiz ise zencefil. Zencefili toz olarak değilde bütün temin etmenizi tavsiye ederim. Karışıma eklerken bütün olan parçaları ikiye üçe bölerek ekleyebilirsiniz. Zencefilin tadı yoğun olduğu için tadını beğenmemenize ihtimal vererek ilk karışımda az eklemenizi öneririm. Zencefil özellikle solunum sistemini rahatlatarak öksürüğünüzü kesecektir.

4. Tarçın

Dördüncü bitkimiz de tarçın. Bu karışımda tarçını faydalarından çok verdiği tat ile şeker kullanmanıza engel olması ve kokusu ile de karışımızın içimini kolaylaştırması için kullanıyoruz. Tarçını da yine çubuk şeklinde tercih edelim ve birkaç parçaya kırarak karışıma ekleyelim.

sifali-bitki-cayi

Hazırlanışı:

Bu karışımı mümkünse porselen veya cam demlikte türk çayı gibi demlemeye dikkat edin.

Bir avuç ıhlamur, 3-4 top kuşburnu meyvesi, kesme şeker büyüklüğünde bir parça zencefil (zencefil in tadı yoğun olduğundan bunun yarısı ile denemeye başlayabilirsin) ve ikiye kırılmış bir çubuk tarçını demliğe koyalım. Öncelikle demliğe üçte biri kadar kaynamış suyu ekleyip bir dakika kadar demliği çalkalayalım. Bu, malzemelerin demleme ve çözünme sürecini hızlandıracaktır.

Daha sonra bu suyu boşaltarak demliği dolduralım ve karışımı on dakika demlenmeye bırakalım. On dakika sonra ateşi kapatalım ve bitki çayımız hazır. Bitki çayını fincanımıza doldurduktan sonra çok sıcak olmamasına dikkat ederek tüketelim. Afiyet olsun.

Geçmiş olsun.

Not: İsteğe göre bitki çayına yarım limonun suyunu da ekleyebilirsiniz.

Sego Alfredo

Sego Alfredo Gonzales - Meksika doğumlu, 15 yıldır Türkiye'de yaşayan yeme-içme tutkunu bir expat. Harbiyiyorum.com'da yeme-içme haberleri ve fazlası ondan sorulur.