Gurme Haber

Samgung Dual Cook İle Yılbaşı Yemekleri Yaptık!

Şampanya ve lime soslu jumbo karides- Fotoğraf: Löplöpçüler.com

Sadece dışarıda yemek yemiyoruz tabi, evde de yapıyoruz ve yaparken mutfak ekipmanlarına pek önem veriyoruz. Şüphesiz fırın ve ocak bunların başında geliyor.

Güney Koreli Samsung’dan ”Yeni bir fırın ürettik, gelin beraber yemek pişirelim!” daveti’ gelince 08 Aralık akşamı Samsung Dual Cook fırınının marifetlerini İstanbul’daki en en keyifli yerlerden birinde görmek için MSA İstanbul‘un mutfağına girdik. İyi ki de girmişiz, çok keyifli 4 saat geçirdik. Neler yapmadık ki;

  • Trüflü Balkabağı Çorbası
  • Şampanya ve lime soslu jumbo karides, yanına Röşti Patates
  • Beef Wellington
  • Ve kapanışta tatlı, Vişne Soslu Çikolatalı Sufle

Trüflü Balkabağı Çorbası- Fotoğraf: Merlin Mutfakta

Bütün bunları tam bir Executive Chef edasıyla (mutfak adeta ”gel yemek pişir canım” diyordu), gayet profesyonel bir ekip yardımıyla keyifle pişirdik. Kolay değil aynı anda hem çikolatalı kek, hem de bolonez soslu makarna pişirebilen bir fırın vardı elimizin altında. Lezzetler pek tabi geceye yakışır derecede başarılı çıktı mutfaktan. Alet yapar, el övünür demişler :) Evet teknoloji güzel bir şey! Yalnız o akşam mutfağı paylaştığım partnerim sevgili löplöpçüler.com ekibinden Aşkın Kutluğ’un da lezzetlerde payı büyük.

Elimize sağlık. Oh mis gibi oldu! Afiyetle yedik.

Dobra Gül

Gittiği yerler kim olduğunu bilmez. Dobra dobra yazar. 7 kuşak Bolu Mengen'li. Sevdiğini çok sever, sevmediğinin üstünü çizer. Dikkat! Gerçek gurme! Mekanların korkulu rüyası.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir