Gurme Haber

İzol Börek Kadıköy Eleştirisi

İzol Börek Kadıköy Eleştirisi

Adanalı Börekçiler İstanbul’a gelmiş, hoş gelmiş. Bunlardan biri de İzol Börek; ben de geçtiğimiz günlerde hızlıca şubeleşen İzol’un Kadıköy’deki 1,5 aylık şubesine gittim. Lakin bu hızlıca şubeleşmeler yolunda (geçen hafta da Merter’de şube açmışlar hayırlı olsun) bir takım eleştirilerim ve yorumlarım var; umarım olumlu algılanır ve tedbirleri alınır.

Adana’da İzol’un kendi yerinde ve üretim tesisinde börek ve baklava yemiş biri olarak bu eleştirilerimi İzol’ün özüne referans alarak yaptığımın da bilinmesini isterim.

1- İzol Adana’da Gaziantep Baklavacısıdır

İstanbul’da patlayan Adana börekçiler furyası ile birlikte pazarda geç kalmamak için sadece “İzol Börek” ismi giriş yapmış ama keşke konseptte yanında baklava da olsa diye düşündük. En nihayetinde baklavalık hamurdan yapılan bu böreği aslında “BOL YAĞLI KAŞARLI ŞEKERSİZ BAKLAVA” olarak da tanımlayabiliriz.

2- İstanbul’a Gelen İzol Börek

Alaçatı Muhallebicisi vari dekorasyonu ile İstanbul’a yakışır bir giriş yaptığını düşünse de Adana’daki asıl ruhunu kaybetmiş. Yani en azından bu konuda İstanbul’da pazarda en büyük payı tutan Taner Börek örneğini inceleselermiş keşke. Mekanda kesinlikle börek ve ambians eşleşmiyor.

3- Made in Adana

Kapıda tabelada yazan “Made in Adana” üstte yazdığım özenti dekorasyonla ilgili ne demek istediğimi en net anlatan şey aslında. Çok irite edici. Keşke “Adana’dan Sevgilerle… “ yazsalarmış. Türkçe ve daha vurucu olurdu.

View this post on Instagram

Adanalı Börekçiler İstanbul’a gelmiş, hoş gelmiş. Bunlardan biri de İzol Börek; ben de geçtiğimiz günlerde hızlıca şubeleşen İzol’un Kadıköy’deki 1,5 aylık şubesine gittim. Lakin bu hızlıca şubeleşmeler yolunda (geçen hafta da Merter’de şube açmışlar hayırlı olsun) bir takım 👆🏼eleştirilerim ve yorumlarım var; umarım olumlu algılanır ve tedbirleri alınır . Adana’da İzol’un kendi yerinde ve üretim tesisinde börek ve baklava yemiş biri olarak bu eleştirilerimi İzol’ün özüne referans alarak yaptığımın da bilinmesini isterim . 1️⃣ İzol aslında Adana’da Gaziantep baklavacısıdır. İstanbul’da patlayan Adana börekçiler furyası ile birlikte pazarda geç kalmamak için sadece “İzol Börek” ismi giriş yapmış ama keşke konseptte yanında baklava da olsa diye düşündük👍🏼En nihayetinde baklavalık hamurdan yapılan bu böreği aslında “BOL YAĞLI KAŞARLI ŞEKERSİZ BAKLAVA” olarak da tanımlayabiliriz . 2️⃣ İstanbul’a gelen İzol Börek Alaçatı Muhallebicisi vari dekorasyonu ile İstanbul’a yakışır bir giriş yaptığını düşünse de Adana’daki asıl ruhunu kaybetmiş. Yani en azından bu konuda İstanbul’da pazarda en büyük payı tutan Taner Börek örneğini inceleselermiş keşke. Mekanda kesinlikle börek ve ambians eşleşmiyor . 3️⃣ Kapıda tabelada yazan “Made in Adana” üstte yazdığım özenti dekorasyonla ilgili ne demek istediğimi en net anlatan şey aslında. Çok irite edici 👎🏼 Keşke “Adana’dan Sevgilerle… “ yazsalarmış. Türkçe ve daha vurucu olurdu . 4️⃣Mekanda üç peynir 🧀 li denilen peynirden başka bir börek çeşidi yok. Bu börek az tuzlu bir peynire sahip olduğu ve son derece yağlı olduğu için insan yanına eşlikçi olarak katık edeceği ve midede asiditeyi artırıcı bir iki çeşit kahvaltılık arıyor. Peynir, zeytin gibi mesela. (Bunun için de Beyoğlu’ndaki Lades etüt edilebilir) Maalesef mekanda bu da yok . 5️⃣ Biraz da kişisel olarak yaşadıklarımdan bahsedeyim. Elbette böyle bir böreğin yanına bastırsın diye çay söyledik. Lakin çay kazanının 🙃 (bize denk gelmiştir umarım) arızalı olduğu ve onun yerine limonata verebileceklerini söylediler . Devamı bugün Harbiyiyorum.com’da olacak . #adanaböreği #börek #breakfast #kahvaltı #kadıköy #izolbörek #adana

A post shared by © Harbiyiyorum.com 👉🏼 Yemek (@harbiyiyorum) on

4- Tek Börek Çeşidi

Mekanda üç peynirli denilen peynirden başka bir börek çeşidi yok. Bu börek az tuzlu bir peynire sahip olduğu ve son derece yağlı olduğu için insan yanına eşlikçi olarak katık edeceği ve midede asiditeyi artırıcı bir iki çeşit kahvaltılık arıyor. Peynir, zeytin gibi mesela (Bunun için de Beyoğlu’ndaki Lades etüt edilebilir.). Maalesef mekanda bu da yok.

5- Bozuk Çay Kazanı

Biraz da kişisel olarak yaşadıklarımdan bahsedeyim. Elbette böyle bir böreğin yanına bastırsın diye çay söyledik. Lakin çay kazanının (bize denk gelmiştir umarım) arızalı olduğu ve onun yerine limonata verebileceklerini söylediler.




6- Küsen Garsonlar

Şekerli bir şey içmek istemediğimizi söylememize rağmen limonata da ısrar eden personelin çok deneyimsiz olması oldukça moral bozucu. Aynı personel daha sonra arkalara gitti. Küstü ve bizle bir daha hiç ilgilenmedi.

Kasadaki kişi Adana Adliyesi’nde hasımını bekleyen kişi suratına sahipti. Bizi de en çok bu üzdü işte. Para uzatıyorsun, yüzüne bile bakmıyor; hiç gülmüyor. Sağa sola fırça atıyor. Orada Çay kazanı arızalı falan bir açıklama yapsa ortamı toparlayacak aslında.

Hakkını yemeyelim; börek ustaları samimi ve güler yüzlüler ama, sağ olsunlar. Onlar da olmasa…

7- Porsiyon 8, Duble 16. Basit Matematik.

İzol Kadıköy şubesinde böreğin porsiyonu 8 TL ve 6 dilim sunuluyor. Bizce doyurucu değil. 8 dilim sunulursa ideal olur. Porsiyon bedeli 8 TL. Menüde “Duble” ye 16 TL yazmaya gerek yok. 15 TL yaparsanız yazın ama. Yoksa iki porsiyonun 16 TL olduğu zaten aşikar.



8- Park Sorunu

Kadıköy’de arabanızla gelip de börek yemek isterseniz arabanızı arkadaki İspark’a koymanız gerekiyor. Park imkanı kesinlikle yok. Bu da ayrı bir handikap ve börek yemek için geleceklere ekstra maliyet.

9- Easy Come, Easy Go!

Yani demem o ki hızla franchiseler (bayilikler) verilirken doğru etütlerin yapılıp, üzerine dikkatlice düşünülüp, operasyonların düzgün bir şekilde kurgulanması çok önemli konular. Yoksa temennim bu yönde değil ama “Made in Adana” diye “easy” gelirsen; “Bye Bye Adana” diye “easy” gidersin.




Salih Seckin Sevinc

Harbiyiyorum.com kurucusu ve yazarı. 2009'dan beri yeme-içme üzerine keşifler yapıyor. Araştırıyor, yiyor, içiyor, videolar/fotoğraflar çekiyor, düşünüyor ve yazıyor. 2021 - "Ruhani" (Roman) 2018- "Ölüm Yolcusu Abdülüver'in Tuhaf Seyahatleri" (Roman) 2016 - "Harbi Yiyorum - Türkiye'de Harbiden Nerede Ne Yenir?" (Yemek Kitabı) 2015 - "Her Şeyin Başı Blog" (İş Kitabı) 2014 - "Social Media for Real" (İngilizce İş Kitabı) 2012 - "Pazarlama İletişiminde Sosyal Medya" (İş Kitabı) kitaplarının yazarı. 2018'den bu yana ODA TV "Lezzet Peşinde" köşe yazarı, Eylül 2019'da KRT'de "Harbi Yiyorum" programını hazırlayıp sundu. Şu anda "Nerede Ne Yenir?" cümlesinin altını doldurmaya ve lezzet keşiflerini/öğrendiklerini size aktarmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir