En İyilerLİSTELER

Üsküdar’ın En İyi Kahvaltı Mekanları – İstanbul

Üsküdar’daki En İyi Kahvaltıcılar

Üsküdar’ın anlatacak o kadar çok şeyi var ki; boğaz manzarası, Kız Kulesi, dar sokakları, yürüdüğünüz o deniz kokan sahili, köfte ekmekleri, balık ekmekleri, kalabalığı, tarihi, yemekleri, mekanları saymakla bitmez.

Ama size Üsküdar’a yolunuz düştüğünde kahvaltı etmek isterseniz diye en iyi mekanları seçtik, yazdık.

Seçtiğimiz mekanların birinde kahvaltı ederseniz kulaklarımızı çınlatın, bekliyoruz :)

1. Katibim

Katibim’in şanı çok eskilere dayanıyor. Üsküdar’ın İncisi olarak Katibim; haftanın her günü eşsiz İstanbul Boğaz manzarasına karşı kahvaltı keyfi sunuyor. Çeşit bol, süt ürünleri yöresel, lezzetler sıcak geliyor. Giden her 10 kişiden 8’i memnun ayrılıyor.

Adres: Mimar Sinan Mahallesi Şemsi Paşa, Üsküdar Harem Sahil Yolu No:53, 34672 Üsküdar
Telefon: 0 216 310 90 80

2. Çengelköy Tarihi Çınaraltı

Çengelköy Tarihi Çınaraltı, Çengelköy sahilde yer alıyor. Buraya kimisi kahvaltı, kimisi sadece çay kimisi ise manzarası için gelir. Ama hemen hemen herkesin yolu bir kere de olsa buraya düşmüştür. Biz kahvaltısından bahsedelim; Çengelköy Tarihi Çınaraltı’nın sade mütevazi hızlı kahvaltısı da, şöyle bol çeşitli pazar kahvaltısı da denemeye değer.

Adres: Çengelköy Mah. Çengelköy Cad, Çınarlı Cami Sk. No:4, 34680 Üsküdar/İstanbul
Telefon: 0 216 422 10 36

3. Kadim Kahve

Kadim Kahve’de Üsküdar Meydanı’nda bulunuyor. Kadim Kahve’de Dünya Mutfağı, Kahvaltı, Kahve ve Pasta ne isterseniz var. Boğaz Manzarası da bonusu. Şık dekore edilmiş güzel bir mekan. Boğaz manzaralı terasa sahip, ama terasta çok fazla masa olduğu için biraz sıkışık oturmak zorunda kalıyorsunuz. Kahvaltısı hem gözü hem mideyi doyuran cinsten.

Adres: Mimar Sinan, Hakimiyeti Milliye Cd. No:3, 34672 Üsküdar/İstanbul
Telefon: 0 216 532 96 06

4. Paşalimanı Restoran, Beltur

Paşalimanı Restoran, Beltur’un konumu gerçekten eşsiz ve müthiş. Deniz seviyesinin 1 metre üstünde görsellik olarak harika. Gideceğiniz gün ve saat dilimi önemli çünkü kapıda sıra beklemek zorunda kalıyorsunuz. Çünkü kahvaltısı ve yemekleri hem lezzetli hem de belediyeye ait olduğu için fiyatları uygun. Teras bölümünde oturursanız denize sıfır kahvaltı edebiliyorsunuz ve çok güzel bir boğaz manzarası var.

Adres: Kuzguncuk, Paşa Limanı Cd. No:69, 34674 Üsküdar/İstanbul
Telefon: 444 66 44

5. Seyret Nakkaştepe

Seyret Nakkaştepe adından da anlaşılacağı üzere manzarasıyla da ünlü. İstanbul boğazı ayaklarınızın altında kahvaltı edebiliyorsunuz. Serpme kahvaltısı güzel. Öğlen giderseniz yemeklerini de denemeden geçmeyin.

Adres: Kuzguncuk, Nakkaştepe, Mandıra Sk. No:2, 34674 Üsküdar/İstanbul
Telefon: 0 216 343 47 70

6. Mavera Kafe Restoran

Üsküdar olunca mekanlardan manzara eksik olmuyor tabii. Ama önemli olan bu güzelliği lezzetle taçlandırmak. Mavera Cafe Restoran da o mekanlardan biri. Kahvaltısı bol çeşitli ve güzel. Dünya mutfağından yemekleri de denenmeli.

Adres: Kısıklı Mahallesi, Kısıklı Büyük Çamlıca Cd. No:50, 34692 Üsküdar/İstanbul
Telefon: 0 216 318 31 61

7. İBB Fethi Paşa Sosyal Tesisleri

İBB Fethi Paşa Sosyal Tesisleri hem kahvaltı hem de gezip dolaşıp manzara seyretmek için ideal bir mekan. Çok geniş alana yayılan bir manzarası var. Çok kabalık oluyor aman dikkat!

Adres: Kuzguncuk Mahallesi Paşa Limanı Caddesi Nacak Sokak No:6 Kapı No: 14/2, 34674 Üsküdar/İstanbul
Telefon: 444 10 34

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir