Bunları BilelimGURME NOTLARI

Tavuk Nugget Nasıl Yapılır?

Nuggetta Tavuğun Her Yerinin Kullanıldığı Bir Şehir Efsanesi mi?

Tavuk nuggetlar için birçok şehir efsanesi var. Çok fazla rağbet gören tavuk nuggetler için birçok şey söyleniyor. Tavuk artıklarından yapıldığı, tavukların bütün olarak ezilerek yapıldığı, bir diğeri ise içinde tavuk eti olmadan yapıldığı…

Nuggetın içi göğüs etlerinin baharatla karıştırılarak hamur haline getirilmesiyle oluşuyor. Dışına ise ekmek kırığı bazlı bir malzeme kaplanarak kızartılarak tüketiliyor. Tavuk nuggeti evde yaparken ise; yumurtaya tuz eklenip çırpılıyor, tavuklar iri küpler halinde doğranıyor, önce yumurtaya sonra da galeta ununa bulayıp kızartılıyor. 

Peki Ama Dışarıda Yediklerimiz de Böyle mi Yapılıyor?

Hangisi doğru bilemeyiz ama okuyucularımızın görüşleri sunduk, bildiklerini bizlerle paylaşmalarını istedik.  

Kimisi kanatlıların her bir parçasının ayrı ayrı değerlendirilip titizlikle parçalanarak üretim yapıldığını, kimisi tavuk göğsünden yapıldığını, bir diğeri ise tavuğun artık kısımlarından yani kemikteki kalan et sıyrılarak ve preslenerek yapıldığını söyledi.

Ne düşünüyorsunuz bilemiyoruz ama en iyisi içiniz rahat etmiyorsa kendiniz göğüs alın ve dilimleyin. İsteğinize göre baharat ekleyin ve kolaylıkla yapıp yiyin. Genelleme yapılarak konuşulabilecek bir konu değil ama markalar arasında bile ciddi fark var, yine de ucuz ürünleri tercih ederken, durup düşünmek lazım.

Ev Yapımı Tavuk Nugget Püf Noktaları

Tavuk parçaları çok büyük ve kalın olmasın. Pişmesi açısından çok önemli. Yumurta tuzla iyice çırpılmalı. Bu aşamada farklı baharatlar katarak zenginleştirebilirsiniz. Eğer dış kabuğun daha kalın olmasını isterseniz sosa bulama sıralamasını şöyle yapmalısınız. Önce beyaz un sonra yumurta sonra galeta unu…

Afiyet olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir