En İyilerLİSTELER

Tekirdağ’ın En İyi 7 Köftecisi

Tekirdağ denince akla ilk gelen yiyeceklerden biridir Tekirdağ Köftesi. Hatta Marmara Bölgesi’ndeki illerde oturup sırf has, hakiki Tekirdağ Köftesi yemeye günü birlik gidip dönenler az değildir. Tekirdağ köftesinin yapımında kullanılan dana eti kaburgası yiyeceğe farklı bir tat kazandırırken, köfte servis edilirken yanında mutlaka kırmızı biber salçası bulunuyor. Tekirdağ köftesi ve diğer Trakya köftelerinde kullanılan biber salçası, genel olarak kullanılan biber salçalarından farklı olarak özel yapılır ve yalnızca köfte için kullanılır. Hele yanında bir de kızarmış ekmek olunca değmeyin bu lezzete.

Menüsünde Tekirdağ Köftesi diye bulunan çok fazla restoran var ama Tekirdağ köftesinin hası Tekirdağ’da işte bu mekanlarda yeniliyor.

1. Etoba, Tekirdağ

Etoba sadece Tekirdağ’ın en iyi köfte yapan restoranlarından biri değil aynı zamanda Tekirdağ köftesini en iyi manzara eşliğinde sunan bir restoran. Tekirdağ körfezine bir falez üzerinden bakan ve sadece Tekirdağ köftesi değil, diğer köfte çeşitlemeleri ile de adından söz ettiren bir aile restoranı. Tekirdağ’da köfte ve iyi manzara denince özellikle Tekirdağlı beyaz yakalılar ve Tekirdağ yerlisinin öncelikli tercihi Etoba. 2014 yılında açılan restoran bugün profesyonel ve temiz işletmecilik ile ayrıca Tekirdağ’ın en sevilen restoranlarından biri.

Nar ekşisi Adıyaman, acı salça Maraştan, İncir tatlısı Aydın’dan, zeytinyağı Ayvalık’tan… Kısacası kaliteyi lezzetle buluşturan ve müşterileri için bölgede en iyi deneyimi düşünen bir işletme.

Adres: Hürriyet, Nasrettin Hoca Sk. No:47, 59020 Merkez/Tekirdağ
Telefon: 02822933510

2- Meşhur Köfteci Abdi Özcan

Meşhur Köfteci Abdi Özcan, Tekirdağ’da adı gibi meşhur bir köfteci ve Tekirdağ köftesini en iyi yapan yerlerden birisi. Eski adı nefis Tat Köftecisi olan bu yerde köfteler bir porsiyonda 10 adet olarak sunuluyor. Ancak güzel olanı soğumaması için önce köftelerin 5 tanesi geliyor, ardından bir 5 tane daha geliyor. Böylece sıcak sıcak yiyip tadına varıyorsunuz. Köfteci Abdi Özcan’ın köftesi kadar acı sosu da ünlü. Sossuz köfte, köftesiz sos olmaz. Bir önemli notumuz da buraya yolunuz düşerse, köfteden sonra mutlaka tahinli Hayrabolu tatlısını gerçek manda kaymağı ile deneyin.

Adres: Ortacami Mh, Süleymanpaşa Tekirdağ TR, Kolordu Cd. No:5, 59030 Merkez
Telefon: 0 282 264 08 44

3- Bir Tat Köfte Salonu

Bir Tat Köfte Salonu 1965 yılında baba Hasan İPEKOĞLU’nun küçük bir dükkanda Tekirdağ usulü köfte ile başlayan lezzet yolculuğu bugünlere kadar getirmiş. 1988 yılında Bir Tat markası ile entegre üretim yapmaya başlamışlar. Köftesi, acı sosu, açık ayranı ve Hayrabolu tatlısı dillere destan olmuş bir işletme. Tatilcilerinde yolculuklarında uğramadan geçmedikleri güleryüzlü, temiz, lezzetli bir mekan burası. Köfteler fabrikasyon değil tamamen kendi üretimleri. Burada da köftelerin sıcak yenmesi için 5’şer 5’şer servis ediliyor.

Adres: Reşadiye, Kumyol Cd. 32/A, 59850 Çorlu/Tekirdağ
Telefon: 0 282 652 52 39

4- Ömür Köftecisi

Ömür köftecisi lezzetiyle hafızalara kazının bir lezzet sunuyor. Kendi küçük ama lezzeti has bir Tekirdağ köftesi sunan bir işletme. Müşteri velinimettir anlayışı ile hizmet veren bir sahibi var. Elle yoğurulan gerçek Tekirdağ köftesinin yenilebileceği bir yer. Ihlamur ağaçlarının altında oturup gerçek Tekirdağ köftesi yiyerek güzel anılar biriktiriyorsunuz. Köftenin yanında piyaz da çok iyi gidiyor. Kredi kartı geçmiyor.

Adres: Ertuğrul, Kızılay Cd. No:47, 59100 Tekirdağ Merkez/Tekirdağ

5- Kurnalı Köftecisi

Kurnalı köftecisi sokak arasında küçük, ayak üstü yiyip kalkabileceğiniz ve gerçek Tekirdağ köftesi yiyebileceğiniz bir mekan. Köfte tek başına geliyor. Sos ve piyaz ayrı geliyor. Zaten köfte gelirken aldığınız o koku ikinciyi de yedirtiyor insana. Ayranlarını ve ekmeklerini de kendileri üretiyorlar.

Adres: Yavuz, Ferah Sk. no:20, 59200 Tekirdağ Merkez/Tekirdağ
Telefon: 0 282 261 39 96

6- Rumeli Köfte Sergen Özen

Sergen Özen, MasterChef Türkiye yarışmacılarından biriydi. Oldukça sevilen ve fanatikleri olan bir isim. Tekirdağ’da bu mekanı açtı ve kısa sürede de bir çok müdavimi oldu. Tekirdağ’a gelenler, köfte yemeye yer arayanlar, 100. Yıl sanayi içinde girer girmez ilk sağ sönün 50 ilerde sağda küçük salaş bir mekanda gerçek Tekirdağ köftesini yiyip tadına varabilirler. Dondurmalı peynir helvası da iddialı tatlılarından. Köftenin tarifi ise asla paylaşılmıyor.

Adres: Aras Kargo Karşısı, 100. Yıl Mahallesi Testere Sokak, Yeni Sanayi Sitesi 4/1, 59100 Süleymanpaşa/Tekirdağ
Telefon: 0 282 260 19 07

7- Köfteci Selim

Köfteci Selim sanayi içinde gerçek Tekirdağ köftesi yiyebileceğiniz gerçek bir esnaf lokantası. 1978 yılından beri bu işi yapıyorlar. Köftesi kadar çorbaları da rağbet görüyor. Öğleden sonraya kalınca çorba kalmayabiliyor. Köfte, piyaz, salata ve tatlı için mutlaka uğranacak yerlerden.

Tekirdağ köftelerinin lezzetinin sırrını ise; %100 Dana etinin lezzetine kuru ekmeğin eklenmesi, soğan ve sarımsak ile aromalanan harcımıza kimyon, karabiber ile tam bir lezzet şölenine dönüşen köftemizdeki asıl lezzet sırrımız işini sevgiyle yapan usta ellerin dokunuş ve birikimidir. diye anlatıyorlar.

Adres: 100. Yıl, Sanayi Sitesi, Kırcı Sk. No:3/3, 59100 Tekirdağ Merkez/Tekirdağ
Telefon: 0 282 263 68 49

8- (Bonus) Sardunya Köfte Ve Çorba

Sardunya Köfte Ve Çorba adından da anlaşılacağı gibi sadece köfte değil çorbalarıyla da ünlü bir lokanta. İnsanlar köfte için sıra bekliyorlar. Sanayinin içinde küçük ve bir o kadar lezzetli bir mekan. Köfteleri çok pişiriyorlar, bu da köfteye ayrıca bie lezzet katıyor. Tekirdağ köftesi denildiği zaman gidilecek mekanlardan biri.

Adres: 100. Yıl, Mobilyacı Sk. No:4, 59100 Tekirdağ Merkez/Tekirdağ

Yeni lezzet ve mekan keşiflerimizi için Harbiyiyorum Youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

2 thoughts on “Tekirdağ’ın En İyi 7 Köftecisi

  • Cem Doğanca

    Tekirdağ’ın En İyi 7 Köftecisi başlıklı yazının 2. sırasındaki Bit Tat Köfte hatalı bir bilgidir. Yazının içeriği doğru ancak halen İpekoğlu ailesi tarafından işletilen Birtat Köfte Çorlu’da bulunmaktadır. Sizin adresi ile verdiğiniz köfteci Tat Bir köfte olup, bildiğim kadarıyla sahibi de eski bir pehlivandır. Yine farklı bir yazıda anlattığınız Kırklareli’nde bulunan Bİrtat Köfte’nin de her iki işletme ile bir bağı bulunmamaktadır. Yazılarınız için teşekkürler.

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir