En İyilerLİSTELER

İzmir’in En İyi Dondurmacıları 2023

İzmir’de dondurma yiyebileceğiniz birbirinden güzel yerler, bu yaza tat katmak için sizleri bekliyor. Kimi limonlu, kimi karamelli, kimi kavunlu kimisi de doğal dağ çileği ile yapılan ve kuyrukta bekleten İzmir’in en iyi 5 dondurmacısı ile karşınızdayız…

1- Dondurmaking

40 çeşit dondurmaları var. İzmir denilince ilk akla gelen isimlerden biri Dondurmaking. Veganlara Özel Dondurma Lezzetleri de var. Balbadem ve karadutları İzmir’de efsane olmuş bizden söylemesi.Eski zaman dondurmalarını sevenler mutlaka denemeli.

Adres: Atıfbey, 5. Sk. 34/A, 35410 Gaziemir/İzmir
Telefon: 0 544 795 32 24

2- Baldan Dondurma

Baldan Dondurma hiçbir katkı maddesi kullanmadan, tüm malzemelerin günlük olarak hazırladığı dondurmalarını gerçek meyveler kullanarak yapıyor. Her biri özel bir tarifle hazırlanıyor. Şimdiden afiyet olsun.

Adres: Arap Hasan, 35150 Karabağlar/İzmir
Telefon: 0 555 843 46 95

3- Lozan Pastanesi

Lozan Pastanesi İzmir ile özdeşleşmiş bir pastanededir. Yaklaşık 53 yıldır hizmet veriyor. Taze ve lezzetli pek çok ürünü var ve  ürünlerinin kalitesi kurulduğu yıldan bu yana hiç değişmedi.  İzmir’in simgelerinden olan Lozan Pastanesi’nin muhteşem dondurmalarının yanında çikolataları ve pastaları da meşhur.

Ayrıca sakince oturup kitap okuyup arkadaş sohbetleri edilebileceğiniz huzur verici bir mekan…

Adres: Alsancak, Konak Mahallesi, Plevne Blv. No:25/E, 35220 Konak
Telefon: 0 232 421 43 07

4- Nazmi Usta Sakız Dondurma

Foça’ nın en meşhur dondurmacılarından. Nazmi Usta’nın sakızlı dondurması dillere destan. Küçük bir dükkan. Sol taraftan dondurmanızı alıp sağ taraftaki küçük pencereden de ödeme yapıyorsunuz. Borovinka, sakız, limon, tahin, karadut, şeftali ve blue sky çeşitleri favoriler. Önünde hep kuyruk var. Bu arada Borovinka yaban mersini demek. Sadece nakit ödeme alıyorlar.

Adres: Fevzipaşa, Reha Midilli Cd. No:2, 35680 Foça/İzmir

5- Şortan Pastanesi

İzmir’in en meşhur pastanelerinden biri olan Şortan Pastanesi, mutlaka uğranması gereken yerlerden biri. Ürünler taze güvenilir. Dondurmalar fazla şekerli sevenlerin tercihi ama şekeri az olanlar karamel ve bal badem. Kavunlusu da denenmeye değer. Pasta ve tatlıların ustası olan bu pastane dondurma konusunda da oldukça başarılı. Geniş dondurma yelpazesine sahip olan pastanede dondurma yemeden kendinizi dondurma yemiş saymayın.

Adres: Güzelyalı, Mithatpaşa Cd. No:989/B, 35290 Konak/İzmir
Telefon: 0 232 247 55 20

6- Alaçatı Tatlıcısı İmren

Dedesinden, babalarından öğrendikleri ‘kendi yemediğini başkasına yedirme’ nasihatini, kendisine ilke edinip kendini bugüne kadar geliştiren bir mekan. Dededen toruna tatlıcılık mesleğini geliştirmeyi meslek haline getiren aile; bugün İmren Helva Evindeki tatlıları, lezzetli yemekleriyle ününe ün katmaya devam ediyor. Sadece dondurmaları değil, tatlı ve kahvaltısı da denenmeye değer.

Adres: 16 Eylül, Atatürk Blv. No : 27/A, 35930 Çeşme/İzmir
Telefon: 0 232 712 66 33

7- Rumeli Pastanesi

Rumeli Pastanesi Çeşme’nin klasik dondurmacılarından. 1945’ten bu yana hizmet veriyor. Özellikle sakızlı dondurmasi iddialı. Şu an günümüzde Tatlıcı Osman Mersin’in kurduğu Rumeli Pastanesi’nin tüm doğal lezzetlerini Hüseyin Mersin ve eşi Semra Mersin ile birlikte oğulları Ali ve Osman Mersin kardeşler devam ettiriyor.

Ev yapımı dondurma, damla sakızı macunu, damla sakızlı kahve, damla sakızlı lokum, kazandibi, doğal reçelleri ve damla sakızlı kurabiyeleri dillere destan.

Adres: İsmet İnönü, 3435. Sk. No:46, 35930 Çeşme/İzmir
Telefon: 0 232 712 67 59

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir