CiğerKadıköyNE YİYELİMNEREDE YİYELİM

Anadolu Yakası’nda En İyi Ciğer Şiş Nerede Yenir? Kuzu Lahmacun, Kozyatağı, İstanbul

Açık Ara Yiyebileceğiniz En İyi Ciğer Şiş

Abartmıyoruz. Bunca yıl üzerine ve yıllardır Kadıköy’de yaşayan biri olarak söylüyoruz. Anadolu Yakası’nda onca yerde ciğer yedikten sonra sizlere en iyi ciğer şiş yapan mekanı işaret etmekten mutlulu duyarız. Mekan: Kuzu Lahmacun. Kozyatağı’nda. Gidip yiyince ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız. Anadolu Yakası’nın Baran Et’i olmaya, hatta geçmeye aday. Demişti dersiniz.

Yok böyle bir ciğer şiş. Yok böyle bir pişirme metodu. Yok böyle küp küp tam kıvamında kızarmış, dışı çıtır, içi sulu kuyruk yağı. Bir de gözünüzü doyuruyorlar. Yanlış anlamayın; salatalar ve mezeler ile değil. Bizzat ciğerin kendisiyle gözünüzü doyuruyorlar. Ciğerin pişmesi, şekli de usulen de ne orası, ne burası. Doğrudan kendi ekolleri oluşmuş.. Kuzu Lahmacun’da ciğer şiş yediğimiz günden bu yana ciğer dediğimizde ilk burası aklımıza geliyor. Yok, yok anlatması çok zor. Yaşanır! İyi ciğer şiş nerede yerim diye sorana ilk işaret edeceğimiz yer tam da burası.

İşte tam da bu sebeple, sizin de bu ciğeri yaşamanızı arzu ettiğimiz için bu yazıyı kaleme aldık. Sizler de bizim yediğimiz ciğer şişten istifade edin. Bir diğer önceden yediğiniz ciğer şişler ile kıyaslayın bakalım.

Gelelim Kuzu Lahmacun’a.

Kuzu Lahmacun Bostancı’da küçücük bir mekandı. Hatta orada Salih Efendi gidip bir YouTube videosu bile çekmişti ilk açıldıklarında. Daha sonra tren yolu yanındaki o binalar yıkılınca Kozyatağı’na daha büyük bir yere, daha fazla personel ile taşındı. Çok da iyi oldu. Çünkü meğer bu mekan lezzet anlamında ne cevherler biriktirmiş içinde.

Mekanın başında maestro, yılların ticaret deneyimlisi Kilisli Ahmet Abimiz var. Çok tatlı biridir. Muhteşem iyidir. İyi yemekten anlar. İyi insandan anlar. Haldan anlar. Dünya görüşü vardır. Lezzetin nasıl servis edileceğini bilir. Kendini geliştirmek için insanları ve tavsiyelerini dinler. Hasılı dört dörtlük örnek bir insandır.

Hal böyle olunca lezzetler de mükemmel oluyor tabii. Yani hani bizim usulümüzdür ya; bir mekanda bir lezzetten bahsederiz. Tıpkı bu yazıda olduğu gibi. Ama mesela bu yazıda Kuzu Lahmacun’un diğer denediğimiz başka lezzetleri de övgüyü ve alkışı hak eder.

Başka Hangi Lezzetleri İyi?

Mesela: Patlıcan Kebabı. Neden? Sunumu borcam ile yapılır. Patlıcan ve kıyma kebap bir güzel terletilir. Türkiye’de yediğim en iyi üç patlıcan kebabı arasına girer.

Mesela: Yağlı Kara. Neden? O ebatlarda bir yağlı karayı Nusret’te bulamazsınız. İkincisi de yine pişirme biçimidir.

Mesela: Lahmacun. Hem Gaziantep usulü sarımsaklı, hem de Urfa usulü soğanlı sunar. Neden? Çünkü Bostancı’da o küçücük dükkanda yıllarca sadece lahmacun yapıp sattılar. Saatlerce ustalık, saatlerce deneyim var.

Mesela: Kuzu Pirzola. Bir deneyin ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız. Pirzola etinin tadına şaşıracaksınız. Çünkü Balıkesir’den değiller. Trakya’dan da değiller. Peki neredenler? (Siz soruverin artık kuzu pirzolaların nereden geldiğini. Her bilgiyi biz vermeyelim. Size de etkileşim olsun hem.)

*En yeni lezzet ve mekan keşiflerimiz için Harbiyiyorum Instagram hesabımızı takip edin.

Ahmet Abi’nin on parmağında on üç marifet var. Sürekli yeni bir yemek geliştirir. Dener, çözer, başarır. En son mumbarı koymuş menüsüne. Gördük! En kısa sürede gidip onu da yiyeceğiz.

Bir mekandan birçok övgüyü hak edecek lezzetin çıkması güçtür. (Bu bilimsel olarak kanıtlanmış bir durum). Eğer bir mekan birden fazla marifet sahibi ise burası özel bir yerdir.

Kısacası tüm bu melekeleriyle Kuzu Lahmacun ve Kebap, İstanbul Anadolu Yakası’nın en iyi et lokantalarından biridir.

Rabbim bize çokça gitmeyi nasip etsin. Size de keza aynı şekilde.

Yolu yemekten geçen herkese Salih Efendi selam eder, büyüklerinin ellerinden, küçüklerinin gözlerinde öper.

Vesselam.

Kuzu Lahmacun, Kozyatağı
Kozyatağı, Seda Sk. 1/A, 34742 Kadıköy/İstanbul
Tel: 05528917936

Not: Evlere servis yapmıyorlar.

En yeni lezzet ve mekan keşiflerimiz için Harbiyiyorum Youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın.

Salih Seckin Sevinc

Harbiyiyorum.com kurucusu ve yazarı. 2009'dan beri yeme-içme üzerine keşifler yapıyor. Araştırıyor, yiyor, içiyor, videolar/fotoğraflar çekiyor, düşünüyor ve yazıyor. 2021 - "Ruhani" (Roman) 2018- "Ölüm Yolcusu Abdülüver'in Tuhaf Seyahatleri" (Roman) 2016 - "Harbi Yiyorum - Türkiye'de Harbiden Nerede Ne Yenir?" (Yemek Kitabı) 2015 - "Her Şeyin Başı Blog" (İş Kitabı) 2014 - "Social Media for Real" (İngilizce İş Kitabı) 2012 - "Pazarlama İletişiminde Sosyal Medya" (İş Kitabı) kitaplarının yazarı. 2018'den bu yana ODA TV "Lezzet Peşinde" köşe yazarı, Eylül 2019'da KRT'de "Harbi Yiyorum" programını hazırlayıp sundu. Şu anda "Nerede Ne Yenir?" cümlesinin altını doldurmaya ve lezzet keşiflerini/öğrendiklerini size aktarmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir