VideoYardımcı Tarifler

Yaprak Sarmada Devrim: Poşetle Yaprak Sarma

Bir tencere zeytinyağlı yaprak sarmasını bir oturuşta bitirebilirim ama yeter ki bana sardırtmasınlar diyenlerden misiniz? O zaman bu yazımız tam size göre…

Çoğumuz için zeytinyağlı yaprak sarması denilince akan sular durur. Türk yeme-içme kültüründe efsanevi lezzetlerden sayılabilecek yaprak sarmanın yemesi kolay ama yapması da zordur. Hele 1-2 kilo yaprağı bir oturuşta sarabilecek cengaver zor bulunur. Çünkü bir süre sonra yaprak sararken bel ve sırt ağrıları baş gösterir ve yaprak sarma motivasyonumuz bir çin işkencesine dönüşebilir.

Bizim zeki halkımız da bakmış bu böyle olmuyor, ağrılar baş göstermeden bu sarmaları sarmanın bir hal çaresini bulalım demiş. Sonunda hem keseye hem de duruma uygun bir çözüm bulmuşlar. Nasıl mı?

Bir poşet kullanarak. Evet yanlış duymadınız. Makine almaya falan gerek yok, bir naylon poşetinizin olması yeterli. Hani şu makarna paketleri var ya onları bile kullanabilirsiniz. Temiz poşet israf etmeye de gerek yok. :)

Önce poşetin ortasına yaprağı koyuyorsunuz. Sonra iç harcınızı yaprağa koyduktan sonra sağ ve sol kanadı içeriye doğru kapatıyorsunuz. Sonra poşeti yaprağın üzerine kapatıp iç harcın tam önünde elinizle poşeti kıstırıyorsunuz ve poşeti çekiyorsunuz. İşte yaprak sarmanız hazır.

Bilirsiniz yaprak sarmanın kalem gibi sarılanı makbuldür. Hatta bazı hanımlar bunu aralarında kıyasıya rekabete bile dönüştürmüşlerdir. İşte size Harbiyiyorum’dan dev hizmet: Poşetle kalem gibi yaprak sar, milletin ağzını kapat.:)

Bu yöntemle ister zeytinyağlı, ister etli olsun artık herkes kalem gibi yaprak sarabilecek.

Daha net anlaşılması için bu videoyu da izleyebilirsiniz. Sonra herkes mutfağa… :) Sarmalarınızın resmini Instagram’da paylaşırken bizi de etiketlemeyi unutmayın :)

One thought on “Yaprak Sarmada Devrim: Poşetle Yaprak Sarma

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir