AlmanyaDönerEn İyiler

Berlin’deki En İyi 7 Dönerci – Almanya

Efendim, baktık ki gurbetçi izleyicimiz çok; eksik kalmasınlar yaşadıkları ülkelerin şehirlerinde de listeler ve derlemeler yapalım ki ihtiyaç duydukları anda istifade edebilsinler dedik. Tabii ki bunun için ilk anahtar kelimemiz “döner” oldu. Döner Türk insanının hayatsal damarıdır, vazgeçilmezidir. Ancak her yiğidin yoğurt yiyişi farklı olduğu gibi her döner ustasının döneri de farklıdır.

Hal böyleyken Almanya’daki dönercilerin döneri sunuşu ve elbette porsiyonları da farklı. Bir kere içinde nevale çok. Yani etin tadına nevalenin baskınlığından ulaşmak güç. Daha çok kumpir gibi. Ama yine de döner mi döner işte. Daha gurme döner tercih edenler, içine birşey koydurmasın, eti de duble porsiyon istesin ve rahatlasın. Ama o zaman da ortaya çıkan Gemüse kebap olmuyor işte.

Evet, bir memleketteki etlerin tadı gibi değil ama bulunduğunuz yerdeki döner ve dönercileri de küçümsemeyin lütfen. Her yemek farklı ülkelerde farklı yorumlara uğrar. Gemüse kebap da yerinde güzel :)

Buyrunuz Almanya Berlin’deki En İyi 7 Dönerci;

1.  Mustafa Gemüse Kebap

Berlin’de önünde tren kuyruğu gibi uzun kuyruklar olan ve bir o kadar da meşhur dönerci. Efsane yani. Sadece Türkler değil aynı zamanda Almanlar’da Mustafa’nın döner kebabına bayılıyor. Kendi sokak aracı içerisinde satıyor ve ve insanlara parmaklarını yalatıyor. Geceyarısı 00:00’a kadar açık. 5 Euro’ya dürüm + ayran yiyebiliyorsunuz.

Adres: Mehringdamm 32-34 Berlin – Almanya

Mustafa Gemüse Kebap Berlin

2. Rüya Gemüse Kebap

Rüya’da aynı şekilde uzun bekleme süresi sonrasında ekmek ya da dürüm arası döner kebap yiyebileceğiniz bir yer. En az 20 dakika bekliyorsunuz. Ama burada döner yiyen kişiler bu bekleme süresine değdiğini söylüyor. Tavuk döneri öne çıkan mekan Schöneberg civarındaki en iyi dönerci olarak biliniyor.

Adres: Haupstr. 133 Berlin – Almanya

Almanya'da En iyi Dönerciler

3.  Nur Gemüse Kebap

Yine hızlı atıştırmalık bir sokak arabasından bahsediyoruz. Nur Gemüse Kebap’ın iddialı olduğu nokta 10 çeşitten fazla sosa sahip olması. Ayrıca dönerin üzerine kızartmalar da konuluyor. Yani olaya biraz daha çağdaş ve falafel yaklaşmışlar. Ama kesinlikle Berlin’de çok seviliyor…

Adres: Hermannstr. 113 (auf der S-Bahnbrücke) 12051 Berlin – Almanya
Tel: +49 1578 5098066

Berlin'in En İyi Dönercileri

4. Hisar Fresh Food

Hisar Fresh Food biraz daha trendi ve dekorasyonuyla öne çıkan bir mekan. Yine de lokasyonunun pek de iyi olduğu söylenemez. Özellikle canı döner isteyen lokal Türklerin ilk tercihi burası oluyor. Mönüsünde aynı zamanda falafel de var.

Adres: Yorckstr. 49 10965 Berlin – Almanya
Tel: +49 30 2165125

Berlin'deki En İyi Dönerciler - Hisar Fresh Food

5.  İmren Grill

Kebapları, ızgaraları, Türk yemekleri, Kelle ve Paça çorbasının yanında döneri ile de öne çıkan ve daha çok ailelr tarafından tercih edilen İmren diğer dönercilere göre bir tık daha pahalı ama yine de hesaplı bir yer. En azından et döneri biraz daha Türkiye’dekine yakın sunum ve lezzette yiyebiliyorsunuz. Gece yarısı 02:00’a kadar açık.

Adres: Boppstr. 10 (Kottbusser Damm) 10967 Berlin – Almanya
Tel: +49 30 43027868

Berlindeki en İyi 7 dönerci - imren

6. Kottiwood

Hiç şüphesiz Berlin’in en esprili dönercisi. Başrolde tabii ki Tavuk Döner var. İçine de yine çokça nevale. 2,5 euro’ya dürüm dönerinizle karnınızı doyurabilirsiniz. Üstelik burası geceyarısı 04:00’a kadar açık.

Adres: Reichenberger Str. 175 10999 Berlin – Almanya
Tel: +49 1577 0754016

Berlin'deki en iyi dönerciler

7. K’UPS Gemüse Kebap

Mustafa’nın Gemüsesine en yakın olduğu iddia edilen döner kebapçısı burası. Tavuk dönerini herkes methediyor. Aynı zamanda Mustafa’nın önündeki kuyrukta yarım saat beklemeye gerek kalmadan daha iyi hizmet ve lezzet aldığını söyleyenler de var. Gece yarısı 01:00’a kadar açık.

Adres: Kastanienallee 102 10435 Berlin – Almanya

Almanya'daki en iyi dönerciler

Afiyet olsun!

En yeni mekanlar ve lezzet keşifleri için HarbiYiyorum Youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın.

Sego Alfredo

Sego Alfredo Gonzales - Meksika doğumlu, 15 yıldır Türkiye'de yaşayan yeme-içme tutkunu bir expat. Harbiyiyorum.com'da yeme-içme haberleri ve fazlası ondan sorulur.

2 thoughts on “Berlin’deki En İyi 7 Dönerci – Almanya

  • tuncay kiraz

    tuncay kiraz döner usta kepa sıcak ictiyac varsa calişmak istiyorum 17 yıldır ustayım kayseri de oturuyorum arayın güruşelim 0546 590 2796

    Yanıtla
  • tuncay kiraz

    tuncay kiraz cv blk 0546 590 2796

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir