PişiTokyo

Akasaka’da En İyi Takoyaki Nerede Yenir? Gindaco Highball Akasaka, Tokyo, Japonya

Sokak lezzeti her memlekette var. Neticede büyükşehirlerde hızlı ara öğünler, hem hesaplı hem de zamanın para demek olduğu bir dünyada kuvvetli ihtiyaç. Japonya’yı yemek anlamında sushi olarak bilenleriniz için Takoyaki ile tanışmanızı isteriz. Biz de ilk kez tanıştık ve tanıştığımıza acayip memnun olduk. Akasaka mahallesinde kaldığımız süre boyunca hep Gindaco Highball Sakaba’da Takoyaki atıştırdık. Pek de iyi yapmışız. Aferin bize!

Peki Takoyaki Nedir? Aslında mantıken içi dolgulu bir çeşit tuzlu krep. Lakin burada krep kalıbını yuvarlak bir küre ve içindekileri de Japon mutfağı elementleri ile düşünün. Yani çiğ balık, kurutulmuş balık, ahtapot v.b. buğday tabanlı yumurtalı bir bulamaçın içine giriyor ve sonra başındaki ustası tarafından yuvarlak formu sağlanıyor. Türkçede ismi ahtapot topları olarak da geçiyor. Japonya’da en meşhur olduğu yer ise Osaka.

Hal böyle olunca Takoyaki, kalıplar üzerinde kızartılarak ve Takoyaki ustasının ellerindeki iki metal çubukla el çabukluğu marifet ile küre şeklini alıyor.

Gindaco Highball Akasaka’da çeşit çeşit Takoyakiler var. Dilediğinizi seçin alın ama öncelikle klasik olanını denemenizi salık veririz. 

(En iyi sokak lezzetleri ve nerede ne yenir öğrenmek için, Harbiyiyorum Instagram hesabımızı takip etmeyi unutmayın!)

View this post on Instagram

Bunun ismi TAKOYAKİ 😋 Japon sokak atıştırmalığı ✌🏼Her ne kadar görüntüsü bizim lokumlara benzese de kesinlikle öyle değil 🇯🇵☝🏼 İçinde buğday unu tabanlı yumurtalı bir bulamaç, ahtapot 🐙 zencefil turşusu, kurutulmuş balık derisi ve çeşitli baharatlarla çeşnilendirilen ve özel kalıplarda elle şekillendirilen bu ara öğün yanında arpa suyu ile pek güzel 👍🏼 eşleşiyor ve servis edildikten sonra iki dakikada görünen alemden imha edilerek sindirim sisteminizin güvenli ellerine teslim ediliyor . Japonya’ya giderseniz Takoyaki yemeden dönmeyin . 🇬🇧 Takoyaki Balls – Japanese Street Food/Snack . #harbijaponya #takoyaki #takoyaki🐙 #akasaka #tokyo #biginjapan #japanesefood #streetfood #japanese_food

A post shared by © Harbiyiyorum.com 👉🏼 Yemek (@harbiyiyorum) on

Masalarda sandalye yok. Niye? Çünkü tamamen ayakta yemelik bir konsepte sahip. Yanında en güzel giden şey de bira. Yani Gindaco ayrıca içmelik bir mekan. Japonların Ashai Super Dry birasını affetmeyin. İçin! Hazırlaması 10-15 dakika süren Takoyakiler içi sulu olmasına rağmen öyle bir sıcak ki, ağzınıza atınca o buz gibi birayı da ağzınızın içine boşaltmak zorunda kalıyorsunuz zaten. Aman ha, tek hamlede ısırıp yutmaya çalışmayın.

İşte lezzet ve denge bu şekilde geliyor. Bira + Takoyaki. 

Japonya'da Takoyaki Nerede Yenir?

Takoyaki şekil itibariyle bizdeki lokmaya da benzetilebilir lakin alakası yok. Hem Türkiye’de hangi lokma içinde ahtapot gördünüz ki? Hal böyle olunca yakiinleri uzaak kalan sevgili Japon milletine en içten saygı ve sevgilerimizi iletiyoruz.




Akşam iş çıkışlarında Japonlar için de müthiş bir eğlencelik olan Takoyakilerden yemeden geri dönecek olursanız, bilin ki Japon gastronomisi adına bir taraflarınız hep eksik kalacak. 

Gindaco Highball Sakaba’nın Tokyo’da birkaç yerde şubesi var. Biz hep Akasaka’daki yerinde yedik.

Tüm Takoyakicilere selam olsun!

Afiyetle.

Gindaco Highball Sakaba
3 Chome-10 Akasaka, Minato-ku, Tōkyō-to 107-0052, Japonya
Tel: Yok




(Eşsiz lezzet ve mekan keşifleri için Harbiyiyorum YouTube Kanalımızı takip etmeyi unutmayın!)

Salih Seckin Sevinc

Harbiyiyorum.com kurucusu ve yazarı. 2009'dan beri yeme-içme üzerine keşifler yapıyor. Araştırıyor, yiyor, içiyor, videolar/fotoğraflar çekiyor, düşünüyor ve yazıyor. 2021 - "Ruhani" (Roman) 2018- "Ölüm Yolcusu Abdülüver'in Tuhaf Seyahatleri" (Roman) 2016 - "Harbi Yiyorum - Türkiye'de Harbiden Nerede Ne Yenir?" (Yemek Kitabı) 2015 - "Her Şeyin Başı Blog" (İş Kitabı) 2014 - "Social Media for Real" (İngilizce İş Kitabı) 2012 - "Pazarlama İletişiminde Sosyal Medya" (İş Kitabı) kitaplarının yazarı. 2018'den bu yana ODA TV "Lezzet Peşinde" köşe yazarı, Eylül 2019'da KRT'de "Harbi Yiyorum" programını hazırlayıp sundu. Şu anda "Nerede Ne Yenir?" cümlesinin altını doldurmaya ve lezzet keşiflerini/öğrendiklerini size aktarmaya devam ediyor.

One thought on “Akasaka’da En İyi Takoyaki Nerede Yenir? Gindaco Highball Akasaka, Tokyo, Japonya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir