En İyilerLİSTELER

İstanbul’un En İyi 7 Gözleme Adresi

Sac üzerinde odun ateşinde pişirilen, incecik yufkalı, bol malzemeli, çıtır çıtır gözlemeler. Patateslisinden kıymalısına, kaşarlısından ıspanaklısına kadar her bir çeşidiyle kendi hayran kitlesini yaratan bu yurdum lezzeti konu edinmeyecektik de ne yapacaktık. İster ayak üstü atıştıracağınız, isterseniz de çay ya da ayran ile keyifle yiyeceğiniz İstanbul’un En İyi 7 Gözleme adresini sizin için araştırdık.

1. Gözlemece, Beşiktaş

Herkes gözleme yapabilir ama herkes Gül abla gibi gözleme yapamaz! Açılın Denizli’li Gözlemeciler Kraliçesi Gül Abla geliyor! Gözlemece Beşiktaş’ta ara sokakta minik bir dükkan. Lakin içinden çıkan gözlemeler kocaman. Malzemeleri taze, eli bol. Oklavası ile hamurunu kendi açıp gözlemelerinin malzemesini kendi hazırlıyor.

Adres: Sinanpaşa Mahallesi, Şht. Dursun Bakan Sk. 29/A, Beşiktaş/İstanbul
Telefon: 0 533 523 67 25

2. Yiğit Sofram Gözleme ve Kahvaltı, Beyoğlu

Yiğit Sofram serpme kahvaltısı ile de iddalı bir mekan. Ama onun önüne geçen lezzeti el açma bükme gözlemesi. Efsane ve tatlı şeklinde ikiye ayrılan gözlemelerin, kavurmalı, pastırmalı, kıymalı, ıspanaklı, patatesli gibi her çeşidini bulabilir gözlemeleri isteğinize göre ekstra malzemelerle şekillendirebilirsiniz. Tahinli cevizli ve çikolatalı gözlemeleri de ağzınızı tatlandıracak seçeneklerden.

Adres: Kuloğlu Mh., Turnacıbaşı Cd. 44 B, Beyoğlu/İstanbul
Telefon: 0212 243 04 33

3. Mola Gözleme Evi, Şile

Şile’de her sokak, her köşe başında bir gözlemeciye denk gelmek mümkün. En iyilerinden olan Mola Gözleme Evi‘nde, hemen gözünüzün önünde açılan incecik hamur ve leziz malzemelerle hazırlanan gözlemeler tek kelimeyle nefis. Ispanaklı, peynirli gibi her çeşidini bulabileceğiniz gözlemelerden özellikle kıymalı kaşarlı, kaşarlı patatesli yok satanlardan.

Adres: Üvezli Köyü, Şile Yolu Gözlemeciler Sitesi No:4, Şile, İstanbul
Telefon: 0 535 240 03 91

4. Hala Mantı ve Gözleme Evi, Beyoğlu

İlk şubesini 1989 yılında Beyoğlu Büyükparmakkapı Sokak’ta açan Hala Gözleme, İstiklal Caddesi üzerinde bulunan şubesinin faaliyetine devam ediyor. Haftanın yedi günü 8.00-24.00 arası açık. Ispanaklı, peynirli, patatesli, kıymalı, kaşarlı, karışık gözleme çeşitleri mevcut. Mekanın önerileri arasında madımak, hinğal ve içli köfte bulunuyor. Madımak içine yabani pancar konularak yapılan bir çeşit gözleme.

Adres: Katip Mustafa Çelebi Mahallesi, Çukurlu Çeşme Sk. 14/A, Beyoğlu/İstanbul
Telefon: 0212 293 75 31

5. Çınaraltı Mantı & Gözleme, Ağva

Daha önce hiçbir yerde görmediğimiz, görünce de nutkumuzun tutulduğu menülerinde 50’ye yakın gözleme çeşidi var. Patlıcanlı, ıspanaklı, pastırmalı, kavurmalı, sucuklu, mantarlı, kaşarlı, patatesli el açması gözlemelerden sadece birkaçı. Bal kabaklı ve cevizli gözleme ise bizi mest eden diğer bir fark yaratan lezzet.

Adres: Ağva Merkez Mahallesi, Plaj Caddesi, Cansever Sokak, No 6/A, Şile, İstanbul
Telefon: 0 216 721 85 97 

6. Doyum Mantı, Cihangir

Doyum Mantı Kafe, gözlemenin bir diğer ünlü adresi. Büyük porsiyonu, bol malzemesiyle, peynirli, kaşarlı, ıspanaklı, kıymalı, patatesli gibi gözlemeler oracıkta açılıyor ve hazırlanıyor. Çiğ mantısı ve zeytinyağlıları da denemeye değer.

Adres: Firuzağa, Firuzağa Cami Sk., 34425 Beyoğlu/İstanbul
Telefon: 0 212 252 53 89

7. Gözlemio, Şişli

Geleneksel gözleme lezzetine yeni bir yorum getiren Gözlemio’da kıymalı, ıspanaklı, peynirli, patatesli gibi klasik lezzetlerin yanısıra sucuklu yumurtalı, vejetaryen, mozerallalı, tahinli, jumbo gibi farklı lezzetlerde mevcut. Ekşi mayalı yeni nesil gözlemeleri ile de fark yaratıyorlar. Tatlı krizlerinize çare de “Çikolatalı Gözlemio.

Adres: Merkez Mah. Abide-i Hürriyet Cad. No:181 / A Şişli / İstanbul
Telefon: 0212 361 55 55

(Eşsiz lezzet ve mekan keşifleri için Harbiyiyorum YouTube Kanalımızı takip etmeyi unutmayın!)

Hande Urgancıoğlu Kardaş

Seyahat etmek, yeni yerler ve lezzetler keşfetmek, gittiğim yerlerden anılar biriktirip dönmek en keyif aldığım şeyler arasında. Harbiyiyorum'da da bunun için yazmaya başladım.

One thought on “İstanbul’un En İyi 7 Gözleme Adresi

  • Yusuf

    Beyoğlu Kallavi sokakta fıccın var. Hamur işleri harika denemenizi isterim

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir