FatihİstanbulNEREDE YİYELİM

Kapalıçarşı’nın En Harbi Lezzet Mekanları

Radarımızda İstanbul’un en önemli tarihi rotalarından Kapalıçarşı var ve buradaki en harbi lezzet mekanlarını sizin için dolaştık. Yaklaşık 4.000 dükkanın bulunduğu bu büyük çarşıda ağızlara layık birçok mekan var.

İstanbul’da turistmişçesine gezeceğiniz, çarşının hanlarıyla, tarihi dükkanlarıyla dolup taşacağınız bir gün size rehber olacak bu mis gibi listeyi şöyle bırakıyoruz.

1- Döner Bank

Bölgede yiyebileceğiniz en iyi dönercilerden Döner Bank. Döneri ince kesim ve oldukça lezzetli. Fiyat performans olarak gayet tatminkar. Etinin lezzeti lavaş dürüm ile daha da lezzetli oluyor.

Adres: Mollafenari, Hüseyin Ağa Cami Sk. No:1, 34126 Fatih/İstanbul Telefon: (0212) 508 62 74

Kapalıçarşı’nın En Harbi Lezzet Mekanları Döner Bank
DÖNER BANK

2- Aynen Dürüm

Açıkhava dolar borsacılarının hemen yanında… Normal dükkan dışında yol üstünde bir tezgahları daha var. O tezgahta direk wok tavada ciğer kavurma pişiriyorlar. Dürümün ne olursa olsun, esas nevalen bol olsun! Halkımız için bir şölen masası adeta. Aynen Dürüm’ü ilk kez görenler sağa sola şaşkın bakışlar atıyor.

Adres: Beyazıt, Muhafazacılar Sk. No:33, 34126 Fatih/İstanbul Telefon: (0212) 527 47 28

Kapalıçarşı’nın En Harbi Lezzet Mekanları Aynen Dürüm
AYNEN DÜRÜM

3- Rejon Kebap Kilis Tava

Kilis tava tepsiye yerleştiren satır kıyması ve birtakım başka malzemenin (soğan, domates vb) fırına verilmesiyle yapılan bir yemek. Evet bu mekanın alameti farikası da kilis tava. Mekanın altı ezmeli kebabı da tavsiye edilir.

Adres: Beyazıt, &, Kapalı Carşı, Lütfullah Sokak, Yorgancılar Cd. No:6, 34126 Fatih/İstanbul Telefon: (0212) 511 73 03

Kapalıçarşı’nın En Harbi Lezzet Mekanları Rejon Kebap Kilis Tava
REJON KEBAP KİLİS TAVA

4- Gaziantep Burç Ocakbaşı

Hacı Ökkeş amcamız 1998’den beri Kapalıçarşının içerisinde hanımı, kardeşi ve bilimum akrabası ile kebap yapıyor. Üstelik elinin lezzeti Gaziantep’ten geldiği için de bu kebaplar gerçekten başarılı. Sadece kebap değil elbette. Antep versiyon lahmacun ve kuru patlıcan, biber dolması da yapıyorlar. Lakin bizi Burç Kebap’ın en çok soslu, özel marine edilmiş yumuşacık dana şişi mütmain etti. Çünkü gayet leziz ve mukavvi! Yani yiyen insanların kudretinin arttığına bizzat gözlerimizle şahit olduk. Böyle naif de bir acısı var. Lokum lokum.

Adres: Beyazıt Mah, Parçacılar Sk., 34000 Fatih/İstanbul Telefon: (0212) 527 15 16

Gaziantep Burç Ocakbaşı
GAZİANTEP BURÇ OCAKBAŞI

5- Mardin Et Ve Kebap Salonu Cemil Dulda’nın Yeri

Kendilerine özgü zırh kıymasıyla yapılan lezzetlerinin tadı damağınızda kalacak. Fındık lahmacun, kuzu şiş, tavuk şiş ve en özeli mardin kebap seçeneklerinin her biri ayrı lezzetli. Yemeğin ardından Kadayıf ve Künefe tatlı alternatifi de var.

Adres: Mollafenari, İskender Boğazı Sk. No:31, 34120 Fatih/İstanbul Telefon: (0212) 511 97 08

Mardin Et ve Kebap salonu
MARDİN ET VE KEBAP SALONU CEMİL DULDA’NIN YERİ

6- Dönerci Şahin Usta

Şahin Usta herhangi bir döner ekmekçi değil! Şahin Ustatırnaklı pide üzeri sumakla harmanlanmış soğanlı döner yapan bir Kapalıçarşı esnaf lezzet noktası. Doyurucu ve yumiş pide, etler dişe geliyor ve sumakla yoğrulmuş soğan olayı çok güzel.

Adres: Mollafenari, Kılıçcılar Sk. No:5, 34120 Fatih/İstanbul Telefon: (0212) 526 52 97

Dönerci Şahin Usta
DÖNERCİ ŞAHİN USTA

7- Dürümcü Raif Usta

Dürümcü Raif Usta dışarıdan bakınca iddialı bir mekan gibi görünmüyor. Yeri iki sokağın arasında ve ikisine de kapısı var. İçeride otantik bir dekorasyon beklemeyin, her şey son derece sade. Servis o kadar hızlı ki mekan tam ye-git mekanı. Raif Usta’da Adana, Urfa, tavuk şiş, şiş veya ciğer dürüm isteyebiliyorsunuz. Acısı ayarında, tadı yerinde.

Adres: Mollafenari Mahallesi, Küçük Yıldız Han Sokak No:6, 34120 Fatih – İstanbul Telefon: 0212 528 59 97

Dürümcü Raif Usta
DÜRÜMCÜ RAİF USTA

8- Dürümcü Mustafa

Dürümcü Mustafa’da dürümler, büyük bir sirkülasyonda pişiriliyor ve bolca nevale ile servis ediliyor. Izgara edilen Antep biberleri dürümlerinizin lezzetini yükselten yegane unsur. Bence özel soslu tavuk şiş dürümlerden daha çok tatmin olursunuz.

Adres: Mollafenari, Vezirhan Cd. No:53, 34120 Fatih/İstanbul Telefon: (0212) 527 15 00

Dürümcü Mustafa
DÜRÜMCÜ MUSTAFA

9 – Şeyhmuz Kebap Salonu

İstanbul’da satır kıymasından kebap yapan sayılı yerlerden biri Şeyhmus Kebap. Çok fazla çeşidin olmadığı ve olan çeşitlerin de hakkını veren bir kebap salonu. Şeyhmus Kebap, ağırlıklı dana eti olmak üzere kuzu eti ve özel baharatlarla hazırlanıyor. Sebzeli, fıstıklı ve kaşarlı çeşitleri var. Lahmacunu da standartların üzerinde.

Adres: Mollafenari, Atik Alipaşa Medresesi Sokak 4/A, 34120 Fatih/İstanbul Telefon: (0212) 526 16 13

Şeyhmuz Kebap Salonu
ŞEYHMUZ KEBAP SALONU

10- Bena Dondurmaları

Eğer vaktinde gidebilirseniz fıstıklı kadayıf üzerine dondurma alıp hemen yan taraftaki Atik Ali Paşa Camii avlusunda oturup dondurma yemek bir Kapalıçarşı geleneği. Yok eğer kadayıf bittiyse külahta dondurmanızı alın ve dönüş yoluna koyulun.

Adres: Gazi Mahallesi, Atik Ali Paşa Camii Sokak, Çemberlitaş No:17, 34120 Fatih/İstanbul Telefon: (0212) 520 54 40

Bena Dondurmaları
BENA DONDURMALARI

12- Çarşı Muhallebicisi

Muhallebici olmasına kanmayın, Çarşı Muhallebicisi sabahları kahvaltı çeşitleriyle, tüm gün süren tavuk suyu çorbasıyla ve herkesi mest eden tavuklu pilav menüleriyle ayrı bir durak noktası. Sütlü tatlıları hele efsane. Gerçek kazandibi ve tavukgöğsü yemek isteyenlerin mutlaka uğramasını tavsiye ederiz. Eve giderken de bir uğrayıp kaymak ve yoğurt alıp yola devam edebilirsiniz. Tavsiyedir bu da.

Adres: Alemdar, Şeref Efendi Sk. No:21, 34110 Fatih/İstanbul Telefon: (0212) 519 42 50

Çarşı Muhallebicisi
ÇARŞI MUHALLEBİCİSİ

13- Ciğerci Basri

Ciğerci Basri, ekmek arası Arnavut Ciğeri yemek isteyenler için doğru bir tercih olacaktır. Ciğer yemek istemeyenler için ekmek arası tavuk çeşidi de mevcut. Ancak öğle saatlerinde giderseniz uzun bir kuyruğa hazır olun. Diğer saatlerde de kuyruk oluyor gerçi ama öğle saati kadar değil. Bizden söylemesi.

Adres: Mollafenari, Tavuk Pazarı Sk. No:39, 34126 Fatih/İstanbul Telefon: (0212) 511 95 54

CİĞERCİ BASRİ

YouTube kanalımızdan Kapalıçarşı’da nerede ne yenir videomuzu izleyebilir, kanala abone olarak bize destek olabilirsiniz.

2 thoughts on “Kapalıçarşı’nın En Harbi Lezzet Mekanları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir