En İyilerNEREDEN ALALIM

Türkiye’nin En İyi Kavurmaları

Türkiye’nin En İyi Kavurma Markaları

Et sever bir toplumuz. Ortalama bir Türk ailesi en azından haftada 1 kere sucuk ya da kavurmaya yumurta kırar. Kavurma da aynı sucuk gibi hepimizin bildiği gibi zor bozulan, fermente bir ürün. Hazırlanma yöntemleri markalara göre değişiklik gösterse de özünde iyi bir kavurmanın çok az özelliği vardır. İyi dana eti, uygun oranda iç yağı ve hijyenik bir pişirme ortamı.

Son zamanlarda ekonomik durumlar kötüleştikçe, halkımızın ete ulaşım da nispeten azaldı ama listemizdeki tüm ürünleri düşük gramajlarda da alıp, deneyebilirsiniz. Ramazan ayı yaklaşırken iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezlerinden En İyi Kavurma Markaları listemiz hazır. Hepsinin kalitesini beğeneceksiniz.

1. Ahmet İpek Afyon Blok Kavurma 500 gr.

Afyon’un en eski markalarından biri Ahmet İpek. Kurucusu Hacı İsmail Arsoy’un en değerli mirası şu sözüymüş, “Yemediğinizi yedirmeyin!” Marka bugün de kuşaklar göçse de bu ilkeyi taviz vermeden sahiplenmeye devam ediyor.1900’lü yıllarda “Portakal” namıyla anılan Hacı İsmail Arsoy’un önderliğinde et dünyasına adımını atan marka, besicilik ve kasaplık camiasının hatırı sayılır isimlerinden biri. Hacı İsmail Arsoy kısa sürede Afyon eşrafının ticaretine güven duyduğu bir isim haline gelmeyi başarmış biri. Kavurmaları Afyon’lu ustalarının maharetiyle dana ve manda but etlerinin kemik ve sinirlerinden tamamen temizlenmesiyle hazırlanıyor. Kavurması da en az sucuğu kadar iyi.

2. Kopuz Rize Kavurması

Karadeniz’in yaylalarında yetişen hayvanların etinden, özenle hazırlanan bir kavurma. Karadenizli ailenin sınırlı sayıda ürettiği ürünlerden biri de işte bu Rize Kopuz Kavurması. Yağı tam kararında. Temelleri 1927 yılında atılan firmanın kavurması haricinde bal, tereyağı, eski ve taze kaşar peyniri üretimi de var.

Yalnızca Karadeniz Bölgesine değil, Türkiye’nin ve Avrupa’nın her bölgesine ürün gönderiyorlar.

3. Şahin Kavurma

Kayserili Şahin, büyük çaplı üretim yapan ve tanınan bir marka. “1923’ten beri damak tadınız, damak tadımız; sağlığınız sağlımızdır.” diyorlar. 4.500 m² açık ve 15.000 m² kapalı alan üzerine kurulmuş olup günlük 50 ton üretim kapasitesine sahip bir dev marka Şahin. 150 personeli ve 100’e yakın ürün çeşiti ile Kayseri’nin ülke çapında et sektörüne verdiği hizmeti en üst seviyeye ulaştırmayı ve tüketicinin damak zevkine en iyi şekilde hitap etmeyi kendine amaç edinmiş. Kavurmasının yanısıra sucuğu ve pastırmasını da beğeniyoruz.

4. Oy-ET

Aileden kasap olan Vedat, İnegöl’de doğrudan kasaplık mesleğinin içine doğmuş biri. Babasının hayali vakti zamanında gelip İstanbul’da dükkan açmak ama “Baba Bey” bitmeyen işler yüzünden İnegöl’den kalkıp İstanbul’a bir türlü gelemiyor. Ve fakat babasının bu hayali, önünde sonunda küçük oğlu Vedat’a nasip oluyor işte. Vedat, Sahrayıcedit Kadıköy’de bir İnegöl Köftesi neferi olarak tüm cesaretini toplayıp yakın zamanda bir mağaza açtı. Amacı doğru ve coğrafi işaretli İnegöl Köftesini ve pek lezzetli kavurmasını İstanbullulara anlatmak, tanıtmak. Kavurmasını mutlaka deneyin. Tıkla AL.

5. Başyazıcı Blok Kavurma

O da bir Kayserili. Türkiye’nin öncü et üreticilerinden biri olan Başyazıcı, 3 nesildir işlenmiş et ürünleri sektöründe hizmet veriyor. 1953 yılında Mahmut Başyazıcıoğlu tarafından kurulan firma, 1983 yılında “Et Kombinesi” hüviyetini de alarak salam, sosis, kavurma, füme dil ve jambon gibi et mamullerinin üretimine de başlamış. Kavurmasını biraz yağlı bulanlar var. Ancak etinin kalitesi oldukça yüksek. Ayrıca hijyen alanından ödüllü firmanın kavurması yine en iyi kavurmalar arasında.

6. Gurmepark Bingöl Soğuk Çeşme Kavurma

Bingöl’den butik bir üretici Gurmepark. Bingöl‘ün ormanlık alanlarda ve yaylalarında meşe ağırlıklı, doğal olarak beslenen danaların ve oğlakların etinden üretiliyor. Kavurma paketleme tesislerinde tamamen sağlığa uygun gelişmiş teknolojiler kullanılıyor. Biz denedik ve sevdik. Oldukça baskın et ve yağ tadı ile yemesi keyifli. Özel ürün arayanlar ve kavurma sevdalıları mutlaka denemeli.

7. Kars Bakkaliyesi

Kars’ın yüksek rakımlı köylerinde yetişen büyükbaş hayvanların etinin kalitesi hepimizin malümu. Kars Bakkaliyesi de Kars’dan seçme ürünler derliyor. Kavurması az yağlı, lezzeti belirgin, paketlemesi ve kargosu ise oldukça başarılı. Tavsiye ettiğimiz en iyi kavurmacıların sonuncusu da bu olsun.

Herkese afiyetler.

En yeni lezzetler ve mekanlardan haberdar olmak için HarbiYiyorum Youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın.

Dobra Gül

Gittiği yerler kim olduğunu bilmez. Dobra dobra yazar. 7 kuşak Bolu Mengen'li. Sevdiğini çok sever, sevmediğinin üstünü çizer. Dikkat! Gerçek gurme! Mekanların korkulu rüyası.

One thought on “Türkiye’nin En İyi Kavurmaları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir