Diğer ListelerLİSTELER

Kadıköy Moda’da Nerede Ne Yemek Yenir?

Kadıköy’de her geçen gün yeni bir mekan açılıyor. Moda’da da aynı şekilde mekanlar her geçen gün artıyor. Kadıköy Moda’da Harbiden Nerede Ne Yemek Yenir? Sizler için yeni açılan mekanları denedim.

Gelin Kadıköy’deki en iyi yeme içme mekanlarını hep birlikte keşfedelim!

İlk Durağımız Faruk’s Hot Dog

Biliyorsunuz Amerika’da sosisli sandviç her öğünde yenilebiliyor. Kadıköy’de bulunan Faruk’s Hot Dog çok özel bir sosisçi. Üstelik büfe sosisinde çok iddialılar. Çok keyifli minik bir büfe. İçerisi Amerika’daki retro restoranları andırıyor.

Yurtdışından getirtdikleri çok özel bir cihazla ekmekleri buharda yumuşatıyor, sosisleri benmari usulü pişiriyorlar. Sosisli sandviçin içerisinde yüzde 100 dana eti sosis, turşu ve salça sosu var. Salça sosusunu kendi özel reçeteleriyle hazırlıyorlar. Tadıyla, aromasıyla enfes! Türkiye’nin en iyi sosisli sandviç yapan mekanlarından biri dersek yanlış olmaz.

Acı seviyorsanız hardal ekleyin, hardalı acı ve çok lezzetli. Türkiye’de bu tür bir sosisli sandviç ilk defa yapılmış. Bu yüzden sosislide çok iddialılar…Yolunuz düşerse uğrayın derim!

Adres: Caferağa, Şevki Bey Sk. 46/A, 34710 Kadıköy/İstanbul
Telefon: 0533 406 20 43

852 Hong Kong

852 Hong Kong restoranının işletmecisi Hong Kong’lu bir kadın. Eşi Burak beyle Uzakdoğu, Çin ve Hong Kong lezzetleri sunuyorlar. 852 Hong Kong’un telefon kodu. İsmi oradan geliyor. Burası bildiğiniz Hong Kong restoranlarından çok farklı. 14 Şubat 2020 yılında açılan 852 Hong Kong’un spesiyali Dim Sum. Dim Sum kelime anlamıyla kalbe giden demek. Dim Sum, mantı mantığında bir yemek. Normal veya mayalı hamurdan yapılıyor. İç dolguları farklı oluyor ama lezzeti efsane. Sıcak suda pişirildi ve üzeri soslandı. Gayet yalın ama bir o kadar lezzetli bir yemek. Hafta içi pazartesi kapalı, diğer bütün günler 12.00- 22.00 arası açık.

Adres: Caferağa, Şevki Bey Sk. No: 42 – 44, 34710 Kadıköy/İstanbul
Telefon: 0 538 489 49 96

Ciğerci Ahmet

Ciğerci Ahmet Usta, Mersin usulü ciğer ve tavuk kanat yapıyor. Tavuk kanatı çok özel. Kadıköy’de böyle kanat yapabilen başka bir mekan yok. Şiş ve mumbarı da çok ünlü. Ana spesiyali ise Mersin ciğeri. Yağlı ekmeği alıp ciğeri içine boşaltıyor, üzerine soğan piyazı ekliyorsunuz, sonra afiyetle yiyiyorsunuz. Kimyon sevenler içine kimyon eklemeyi unutmasın!

Diğer bir spesiyali de yaprak kanat. Kanatları akşamdan çok iyi marine ediyorlar. İnanılmaz lezzetli. Gelirseniz hem ciğer hem kanat yiyin, pişman olmazsınız!

Bu arada mumbarları kuzu bağırsağından yapıyorlar.

Adres: Osmanağa, kuşdilli caddesi no99/a, 34714 Kadıköy/İstanbul
Telefon: 0 216 346 40 40

Morn Kafe

Kadıköy Moda’da Yoğurtçu Parkı’nın tam karşısında bulunan Morn Kafe’nin şefi Tolga bey çok deneyimli bir işletmeci. Morn Kafe’nin Nata tatlısı meşhur. Nata Portekiz tatlısı. Portekiz’de de yemiştim. Tadına en yakın yediğim Nata tatlısı burada yapılıyor. Nata bizim damak tadımıza çok uygun bir tatlı. Çıtır çıtır, milföy hamuruna benzer hamuruyla, ne çok tatlı ne az tatlı tam kararında ve çok lezzetli. Bir de çok güzel glutensiz Belçika çikolatalı kekleri var. Kahvenin yanında çok güzel gidiyor. Bütün ürünleri kendi mutfaklarından çıkıyor.

Adres: Osmanağa, Yoğurtçu Parkı Cd No 62/A, 34714 Kadıköy/İstanbul
Telefon: 0 216 504 66 64

Koço Restoran

Koço Restoran çok eski bir mekan olmakla beraber, çok güzel bir meyhane. Tarihi bir yer. Birçok yazar, şair, gazateci zamanında Koço’ya gelmiş, manzaranın tadını çıkarmış ve hissettiklerini kaleme dökmüşler. Manzara enfes!

Yemekler de var ama mezelerinizi söyleyin, manzaranızı izleyin!

Adres: Caferağa, Moda Cd. No:171, 34710 Kadıköy/İstanbul
Telefon: 0 216 336 07 95

Yeni lezzet ve mekan keşiflerimizi için Harbiyiyorum Youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir