Gurme Haber

Restoranlarda Aşağılanma Devri Başladı!

Bu Restoranda Müşteri Hiçbir Zaman Haklı Değil! (Karen’s Diner)

Karen’s Diner konseptini duydunuz mu? Dünyada yavaş yavaş yayılan, alışageldik restoran iletişimini zedeleyecek cinsten bir konsept. Açıkçası biz Türklere (henüz) biraz ters gibi. Karens Diner’da kaba garsonlar tarafından karşılanıp sizi bekleyen (aşağılanmaya yönelik) çeşitli oyunlar oynamaya zorlanacaksınız. Evet yanlış duymadınız! Bu restoranda size kaba davranıyorlar, küfürlü hareketler çekiyorlar ve aşağılanacağınız çeşitli oyunlara zorluyorlar.

Karen’s Diner, Avustralya temalı bir restoran zinciri. Restoran kasıtlı olarak tatsız bir yemek deneyiminin reklamını yapıyor ve personele yemek boyunca müşterilere hakaret etmeleri talimatı veriliyor. Restoranın adı, internetteki argo terim Karen‘dan geliyor.

Zincir, 2021 yılında Aden Levin ve James Farrell tarafından Sidney, Avustralya’da kuruldu. Müşterilerin, çalışanlarına hakaret etmeleri için para ödediği, tatsız bir yemek deneyimi konseptine dayanan tematik bir restoran. İnternet sitelerindeki sloganları “Mükemmel burgerler ve kaba çalışanlar” diye bir sloganları bile var.

Şimdi böyle bir restoran teması mı olur diyeceksiniz, lakin çivisi çıkmış dünyada böyle bir restoran da kucağa hiç şaşırtıcı gelmiyor açıkçası.

Karen’s Diner Ekibi

Karen’s Diner Nasıl Kuruldu?

Restoranın başlangıçta altı aylık bir pop-up restoran olması planlanmış. Restoranın konsepti başlangıçta pek anlaşılmamış ve karşılıklı hakaret ortamının çalışanları müşteriler tarafından istismara maruz bırakabileceği konusunda endişeler yaratmış. Fakat zamanla yöneticiler bakmışlar ki insanlar bu tip hakaret ve aşağılanmalara gülerek ve eğlenerek yanıt veriyor. (İnsan işte, ne yapacağı belli olmuyor!)

Restoran, 1950’lerde Amerikan lokantalarına dayanıyor ve menüde hamburger ve tavuk kanadı yer alıyor. Müşteriler, personel ile etkileşimlerinin videolarını yayınladıkça, özellikle TikTok platformunda sosyal medya için popüler bir içerik kaynağı haline geldi.

@karensdinerofficial

@eddiehallwsm came & visited one of our diners & all we can say is, don’t come back prick 🙄🖕#karensdiner#karensoftiktok#eddiehall#strongestman#fyp

♬ original sound – Karen’s Diner – Karen’s Diner

Müşterilerden gelen yorumlara göre, Karen’s son derece etkileşimli bir lokanta ve eğlenceli bir deneyim. Bu yıl İngiltere’de son derece kaba personeli ve kötü masa servisi olan bir restoran daha açılacakmış. Karen’s Diner ilk olarak Sidney, Brisbane ve Melbourne dahil olmak üzere Avustralya genelindeki yerlerde açıldı ve müşterileri yemek yerken mümkün olduğunca “inlemeye” teşvik ediyor. Sado mazo eğilimleriniz de varsa daha önce hiç yaşamadığınız bir yemek deneyimi için gitmeyi düşünebilirsiniz.

Elbette henüz Türkiye’de böyle bir konsept yok, kim cesaret eder onu da bilmiyoruz. Lakin böyle bir yer açılırsa tutabilir! Hatta Karen’s Diner restoranın web sitesinde, “Personelimiz kaba, görgü kurallarımız yok ve Karen’ın her yerde dünyaya öfke ve korkularını dışa vurması için mükemmel bir yeriz” diyor.

Hatta müşterileri giderken “Bir daha gelme pislik!” diyerek uğurluyorlar.

Bizce bu konseptte bir restoran Türkiye’ye gelirse kesin önce kavga ve sonunda da kan çıkar!

Zaten ülkede herkes oldukça gergin. Açmayı düşünecek olursa üç-dört kez düşünsün lütfen.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir