Gurme HaberGURME NOTLARI

Dönerci Cengiz Usta, Beşiktaş’ta Yeni Yerinde Açıldı: Karadeniz Döner’e Yeni Bir Rakip Geldi

Beşiktaş’taki döner severlerin yakından tanıdığı, Karadeniz Döner‘in 22 yıllık ustası Cengiz Usta, artık kendi yerinde dönerini sunuyor. Kartal Heykeli’nin burnunun hizasındaki Şehit Asım Caddesi’nde, Henchiko Fried Chicken bünyesinde yer alan “Dönerci Cengiz Usta” tabelası altında müşterilerini ağırlamaya başladı. Yıllardır ateşin başında döner kesen ve Karadeniz Döner Asım Usta’dan el almış olan Cengiz Usta, şimdi kendi markasıyla adından söz ettiriyor.

Açılış günü dönerini deneme şansı bulduk ve Beşiktaş’taki en iyi dönerin şu anda Cengiz Usta’da olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Etin lezzeti, pişirme tekniği ve dönerin kıvamı ustalığın bir göstergesi. Ancak, Cengiz Usta’nın bu yeni işletmesini açtığı konum biraz dikkat çekici. Eski Define Büfe ve Karadeniz Döner’in tam ortasında, iki kuvvetli rakibin hemen yakınında yer almasıyla bu döner rekabetinin daha da kızışacağı ortada. Bölgedeki bu döner üçgeni, döner severler için bol seçenek sunarken, Cengiz Usta’nın rakiplerine bu kadar yakın bir yerde yer seçmesi biraz şaşırtıcı oldu.

Öte yandan, bu yeni dönercinin Henchiko Fried Chicken içinde yer alması, iki farklı operasyonun aynı yerde yürütülmesi açısından bazı soru işaretlerini de beraberinde getiriyor. Farklı konseptlerin aynı mekanda sunulması, müşteri deneyimini karmaşık hale getirebilir. Bizce, Cengiz Usta gibi yetenekli bir ustanın, bağımsız bir dönerci işletmesi, markasının büyümesi açısından daha doğru bir adım olurdu. Hatta Kadıköy gibi bir bölgede açılacak olan bir şube, hem yeni bir müşteri kitlesiyle buluşmasına olanak sağlayacak hem de rekabetten uzak, kendine özgü bir alan yaratmasına imkan tanıyacaktı.

*En yeni lezzet ve mekan keşiflerimiz için Harbiyiyorum Instagram hesabımızı takip edin.

Dönerin başında yılların tecrübesiyle ve büyük bir ustalıkla duran Cengiz Usta, döner konusunda gerçek bir cevher. Şu anki konumu rekabetçi olsa da, dönerin kalitesi ve ustalığı ile fark yaratacağına eminiz. Umuyoruz ki Cengiz Usta kısa sürede kendine ait bağımsız bir mekana kavuşur ve döner severlerle çok daha geniş bir ortamda buluşur. Beşiktaş’taki döner rekabetinde ise işler her zamankinden daha heyecanlı olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Adres: Sinanpaşa, Şht. Asım Cd. 6A, 34353 Beşiktaş/İstanbul
Tel: 0212 2588882

Salih Seckin Sevinc

Harbiyiyorum.com kurucusu ve yazarı. 2009'dan beri yeme-içme üzerine keşifler yapıyor. Araştırıyor, yiyor, içiyor, videolar/fotoğraflar çekiyor, düşünüyor ve yazıyor. 2021 - "Ruhani" (Roman) 2018- "Ölüm Yolcusu Abdülüver'in Tuhaf Seyahatleri" (Roman) 2016 - "Harbi Yiyorum - Türkiye'de Harbiden Nerede Ne Yenir?" (Yemek Kitabı) 2015 - "Her Şeyin Başı Blog" (İş Kitabı) 2014 - "Social Media for Real" (İngilizce İş Kitabı) 2012 - "Pazarlama İletişiminde Sosyal Medya" (İş Kitabı) kitaplarının yazarı. 2018'den bu yana ODA TV "Lezzet Peşinde" köşe yazarı, Eylül 2019'da KRT'de "Harbi Yiyorum" programını hazırlayıp sundu. Şu anda "Nerede Ne Yenir?" cümlesinin altını doldurmaya ve lezzet keşiflerini/öğrendiklerini size aktarmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir