BeşiktaşEn İyilerİstanbulLİSTELERNEREDE YİYELİM

Beşiktaş’ta Ne Yenir? En İyi Lezzet Durakları | HarbiYiyorum

Nokta Atışı Lezzetleriyle Tam 16 Ayrı Mekanı Keşfediyoruz

İstanbul’un en hareketli ve dinamik semtlerinden biri Beşiktaş. Sadece tarihî dokusu ve yoğun sosyal hayatıyla değil, aynı zamanda birbirinden çeşitli ve lezzetli yemekleriyle de adından söz ettiriyor. Bu listede, Beşiktaş’ın gastronomi haritasında mutlaka denemeniz gereken tatları keşfedeceğiz.

Kökleri Osmanlı’ya dayanan yerel lezzetlerden, uluslararası mutfakların en gözde örneklerine kadar, Beşiktaş, her damak zevkine hitap ediyor. İster fast food sever olun, ister şık bir cafede bir tatlı molası, burası hepimiz için bir cennet.

Köfte, döner, lahmacun gibi sokak lezzetlerini tatmadan Beşiktaş’tan ayrılmayacağız. El yapımı çikolatalar ve nefis tatlılar için de adresler sizi bekliyor. Peki, Beşiktaş’ta nereleri keşfetmeli? Beşiktaş lezzet rehberi ile lezzet dolu bir yolculuğa çıkmaya hazır olun!

Hadi başlayalım, çünkü Beşiktaş’ta yenecek çok şey var!

1- MantıGo Beşiktaş

Beş çeşit mantı, sekiz çeşit sos ve onlarca damak zevkinize özel mantı varyasyonu sunan, yeni nesil, hızlı ve lezzetli bir mantı keyif için ideal bir adres, MantıGo, Beşiktaş. Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden mantıyı yine en sevilen ve özelleştirilmiş halleriyle sunuyorlar.

Etli, ıspanaklı, mercimekli, patatesli ve bal kabaklı ana hamur çeşitlerine, cacıklı, pestolu ya da çedar peynirli soslarla yeni ve rafine bir mantı deneyimi sunuyorlar. Üstüne sunulan toppinglerde de çıtır nohut, parmesan peyniri ile kendi mantınızı kendiniz yaratıp, özel lezzetler ortaya çıkarabiliyorsunuz.

MantıGo Beşiktaş
Türkali Mah. Mecit Ali Sk. No:14/D, 34357 Beşiktaş/İstanbul
+90546 2676570

2- Çıtır Lahmacun Pide

Çıtır Pide ve Lavaş, Lahmacun; Beşiktaş esnafının hayat kurtarıcısı ve yine de herkesin (özellikle Beşiktaş’ta yaşamayanların) bilmediği gizli kalmış bir mekan. Kuşbaşılı pidesini de denedik ama bizim için lahmacunu açık ara farkla önde.

Lahmacunlarınızı acılı ya da acısız sipariş edebileceğiniz gibi; kaşarlı ya da kaşarsız da sipariş edebiliyorsunuz. Ama tavsiyemiz gerçek lezzetini daha net alabilmeniz için önce normal lahmacunundan yemeniz elbette. Dilerseniz sonrasında işin fantazisine yönelebilirsiniz.

Beşiktaş’ın En İyi Lahmacunu

Beşiktaş Çıtır Pide & Lavaş ve Lahmacun
Türkali Mahallesi, Altıntaş Sk. 36-38, 34357 Beşiktaş/İstanbul
 +902122270169

3- Karadeniz Döner ve Pide Salonu Asım Usta

Beşiktaş’ta kartal heykelinini sağ kanadının gösterdiği sokakta küçücük ama 3 katlı bir binada 1973’ten beri döner kesiyor Asım Usta. Bilmem kaç defa kalp krizi geçirmiş ama yine de işinin başında. Selam ver, sana bakar ve güler. Senin de yüzünü güldürür. Mübarek adam… Döneri ise çoktan efsane olmuş zaten.

İşin en güzel yanı da her gün sabahtan asılan kuzu-dana eti karışık 100 kiloluk dönerin yine o minicik dükkanda ürettikleri sıcacık ve mis gibi kokan pidelerle birlikte tüketilmesi. Biz ayrıca dönerlerin sunulduğu tabakların ve ayran maşrapalarının çinko tabaklarda olmasına bitiyoruz. Genelde de gittiğimizde porsiyon döner söylüyor ve pideleri yanına istiyoruz.

karadeniz-pide-doner-asim-usta-02
Beşiktaş’ta En İyi Et Döner

Karadeniz Pide ve Döner Salonu (Asım Usta)
Sinanpaşa Mah. Mumcu Bakkal Sok. No:6 Beşiktaş – İstanbul
+902122617694

4- Baba Söğüş

İzmir’in sadece kızları güzel değildir. İzmir Söğüş‘ü de güzeldir. Hem de çok güzeldir. Böyle kuzu kelleli bol soğanlı, maydonozlu ve domatesli lavaş içinde, üstüne biraz kimyon, az da pul biber, az biraz da kekik. Nefistir. Baba Söğüş‘de yenecek bir kelle söğüş ve yanına acılı şalgamı ile ziyafete hazır olun. İzmir’de oldukça meşhur olan bu nimet-i muazzamı İstanbul Beşiktaş’ta fani gözle görecek İzmirli vatandaşlarımızın gözlerinin dolacağından hiç şüphe yok. 

Beşiktaş’ta En İyi Kelle Söğüş


Baba Söğüş

Şehit Asım Cad. No:35/A Beşiktaş – İstanbul
+902122272001

5- Döner Records Akaretler

Nev-i şahsına münhasır bir tavuk dönerci konsepti ile karşı karşıyayız sayın takipçiler. Alıştığınız tavuk döner büfelerini unutun, burada bir kaç seviye üstünde bir ortam, lezzet ve servis bulacaksınız. Şehrin en yenisi ve şimdiden en iyisi olmaya aday bir lezzet durağı burası. İsteyene Hatay usülü soslu, dileyene sek mi sek çıtır tavuk döner. İsteyene yanında soğuk bir ayran yada soğuk bir bira! Evet yanlış okumuyorsunuz bira da veren orijinal bir durak demiştik. Mutlaka deneyin, farklı ve özel bir döner deneyimi olacaktır.

Beşiktaş’ta En İyi Tavuk Döner ve Bira

Döner Records Akaretler
Sinanpaşa, Şair Nedim Cd. No:38/A, 34351 Beşiktaş/İstanbul
+905439501777

HarbiYiyorum YouTube Kanalımızda KRT TV için çektiğimiz HarbiYiyorum “Beşiktaş’ta Nerede Ne Yenir?” bölümümüzü izleyebilirsiniz!

6- Cafe Faruk Kahvaltı

Beşiktaş’ta ister hafta içi, ister hafta sonu salaş bir kahvaltı isteyenler için önerimiz Cafe Faruk. Hem hesaplı, hem uygun fiyatlı. Full menemen, pastırmalı sucuklu menemen ve sahanda soslu sosisinizi yerken öğrencilik yıllarınızı özleyebilir tekrar okula başlasam mı düşencelerine dalabilirsiniz. Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağı’nda her daim taze çay ve günlük taze kahvaltılıklarla hizmet veren Faruk’u Beşiktaş’ta Ne Yenir? YouTube videomuzdan da izleyebilirsiniz.

Cafe Faruk Kahvaltı
Sinanpaşa, Şair Veysi Sk. 4/E, 34353 Beşiktaş/İstanbul
+902122274303

7- Tarihi Oktay Kurabiye Fırını

1934 yılından bu yana var olan işletmeyi bugün 3.kuşak temsilcileri işletiyor. Tarihi Oktay Kurabiye Fırını sadece bir fırın değil aynı zamanda kurabiyelerini tadabileceğiniz, kahvaltınızı edebileceğiniz ve çayınızı içebileceğiniz bir kafe fırın olma özelliğini de gösteriyor. İsminden mütevellit öne çıkan lezzetleri kurabiyeleri. Ara sokakta olması aynı zamanda ona keşif değeri de katıyor. Beşiktaşta oturanların çok sevdikleri ve sıkça da gittikleri bir fırın.

Tarihi Oktay Kurabiye Fırını
Türkali, Yaverağa Sk. 1/A, 34357 Beşiktaş/İstanbul
+902122588892

8- Mendel’s Chocolatier

Büyük Budapeşte Oteli filmini izleyen kişiler oradaki Mendel’sin çikolatacısını hatırlar. Bu mekan da bu ismin ve konseptin hakkını sonuna kadar vermiş. Beşiktaş’ta iyi çikolata dendi mi ilk akla gelen fenomen bir adres Mendel’s. Çeşit çeşit çikolataları, tatlılarıyla kendinizi şımartabilirsiniz. Belçika çikolatasının en iyisini kullanan mekanın önünde her daim bir kuyruk görmeniz de olası.

Mendel’s Chocolatier
Sinanpaşa Mahallesi, Şair Nedim Cd. 18/A, 34357 Beşiktaş/İstanbul
+902122584222

9- Meşhur Beşiktaş Köftecisi

Köfte olmadan bir lezzet listesi yapamazdık. Beşiktaş’da köfte denince de akla yıllardır gelen bir isim, Meşhur Beşiktaş Köftecisi. Yumuşacık İnegöl köftelerinin yanında piyazı ve ayranıyla iyi bir seçenek. Recep Usta 60 yıllık deneyimiyle yıllardır aynı kalitede köfte sunmaya devam ediyor.

Meşhur Beşiktaş Köftecisi
Şair Leyla Sok. No:1/A Beşiktaş Merkez, Beşiktas, İstanbul
+902122599174

10- Sinop Mantı

Beşiktaş Sinop Mantı kurulduğu günden bugüne mantı ve Sinop yöresi yemeklerini ustalıkla sunuyor. Yarısı cevizli, yarısı yoğurtlu mantılarını mutlaka deneyin. Sinop mantısı, Kayseri’nin aksine daha iri ve muska şeklinde kapatılan ve çoğunlukla cevizli tercih edilen bir mantıdır. Beşiktaş’da geçirilen yoğun bir gezme turunun ardından iyi mantı arayanlara bir alternatiftir.

Sinop Mantı
Sinanpaşa, Sinan Paşa Köprü Sk. Tellioğlu İş Hanı No:8 D:1, 34200 Beşiktaş/İstanbul
+902122610374

11- Biber Burger

Beşiktaş’da yıllardır değişmeyen kalitesiyle, yeni nesil burger denince ilk akla gelen mekanlardan biri Biber Burger. Aynı şekilde Kadıköy Moda’da da bir şubesi var. Közlenmiş patlıcan ve dana tiflik etli biberli burgeri semtin öğrencilerinin de favorilerden. Başarılı gidiyor! Devam…

Biber Burger
Yıldız, Çırağan Cd. No:11, 34349 Beşiktaş/İstanbul
+902122361916

12- Çiçi Börek

Beşiktaş’ta her damak tadı için mutlaka özel bir lezzet vardır biliyoruz artık, Çiçi ÇiBörek. Eskişehir’den ülkemize yayılan ”çi börek” Kırımlı Tatar Suat’ın dediğinde göre “Çi” Kıpçak lehçesinde “leziz” anlamına geliyor. Çi börek de hakikaten leziz bir icat.  Çibörekten beklentimiz kızarmış hamurun içinden akan sulu kıyma ve yanına da iyi bir ayran. Sonrasında da karabiberi midemizi yakmasın, ağzımızı dilimizi hali hazırda yağlı olan bu yemekten sonra su çeşmelerinin altına dayamayalım falan filan. Çiçi çok cici bir adres, aklınızda bulunsun.

ÇiÇi Çiğ Börek
Vişnezade Mahallesi, Özgür Sokağı D:No 13 B, 34357 Beşiktaş/İstanbul
+905550224641

13- Salt Burger

Zincir burgercilere yepyeni bir alternatif olarak pandemi sırasında hayatımıza giren bir marka Salt Burger. Tavuk ile yaptıkları her çeşidi takdire şayan. Buffalo soslu acılı kanatları iştah açıyor. Burgerlerinin ise şu sıralarda şehirde çok taklidi çıktı ama onlar hala işlerini hakkıyla yapmaya devam ediyorlar. Beşiktaş’ta bir süre kuyruk beklemeye razıysanız kendinizi bol kalorili bir menü ile ödüllendirmeyi unutmayın.

salt chicken

Salt Burger
Sinanpaşa, Şair Nedim Cd. No:46/A, 34357 Beşiktaş/İstanbul
+908508006503

14- Midyeci Ahmet

Evet o bir midye fenomeni ve yıllardır ısrarla markasının arkasında duruyor. son zamanlarda aile içi tatsızlıklardan dertli olsa da ülkemize midye dolma ve kokoreç yediren büyük üreticilerden Midyeci Ahmet. Çiftlik midyelerinden rahatça bir oturuşta 50 tane yiyebiliriz ve ”uzay kokoreçi” gece yarısı eve dönüş rotasında iyi bir sokak lezzeti olma özelliğini koruyor.

Midyeci Ahmet
Sinanpaşa, Beşiktaş Cd. No:5, 34353 Beşiktaş/İstanbul
4444176

15- Coq Roti

Peri peri sosunu sevenler toplaşın. Beşiktaş’da yine çok iyi bir tavuk-patates adresi vereceğiz. Tavuklar kömür ateşinde uzun uzun pişiyor. En sevdiğimiz bol patates ve salata ile servis ediliyor. Acı seviyesine siz zevkinize göre karar veriyorsunuz. Sonra kendiniz tepsiyle alıyor ve bitirince tepsinizi kaldırıyorsunuz. Hızlı, pratik ve evet pek lezzetli.

Coq Roti
Sinanpaşa, Şair Leyla Sk. No:9 D:1, 34353 Beşiktaş/İstanbul
@coqroti.istanbul

16- La Vie Praline

Beşiktaş lezzet turumuzu tatlı bir lezzet durağıyla bitirmekten mutluyuz. Çikolata ve kahvenin semtteki en iyi adreslerinden biri La Vie Praline’de Belçika çikolatasının pastacı hamuruyla birleştiği nefis tatlılarına mutlaka yer ayırın. Yanında taze çekilmiş kahveniz de keyfinize eşlik etsin, afiyet olsun.

La Vie Praline
Vişnezade, Süleyman Seba Cd. No:77b, 34050 Beşiktaş/İstanbul
+902122361636


Dobra Gül

Gittiği yerler kim olduğunu bilmez. Dobra dobra yazar. 7 kuşak Bolu Mengen'li. Sevdiğini çok sever, sevmediğinin üstünü çizer. Dikkat! Gerçek gurme! Mekanların korkulu rüyası.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir