Genel Yemekler

2018 Yılında En Çok Okunan 7 Harbiyiyorum İçeriği

2018 Yılında En Çok Okunan 7 Harbiyiyorum İçeriği

Her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok yeni keşfimiz, yeni incelemelerimiz oldu. Peki bu yıl neler oldu? 2018 yılında en çok okunan yazılarımızı, bu içeriğimizde derledik.

Keyifli okumalar!

(İçerikleri ziyaret etmek için başlıklara tıklayabilirsiniz)

1- Türkiye’de Şarbon Hakkında Tüm Gerçekler! – Prof. Hakan Yardımcı Açıkladı

Geçtiğimiz yıl Norveç’te somon balık çiftliklerini birlikte gezdiğimiz Ankara Üniversitesi’nden Prof. Hakan Yardımcı ile Türkiye’de son günlerde iyice ses getiren “Şarbon” konusunu bir de biz masaya yatıralım dedik. Halkta aniden oluşan bu şarbon paniği yerinde bir panik mi? Olayın aslı nedir, ne değildir en doğru yerinden öğrenelim istedik ve Hakan hocamıza sorularımızı yönelttik.

2- İstanbul’un En İyi 7 Dürümcüsü – 2018

Vazgeçilmez lezzetlerin başında gelen dürüm profesyonel ellerden çıkınca daha çok iştah kabartır. Urfası, adanası, çöp şişi ile efsane lezzetler sunan dürümü doğru adreste yemek önemli. Yediniz mi bir daha yiyeceğiniz, lezzetiyle parmak ısırtan yerler bunlar. Sizler için İstanbul’un en iyi 7 dürümcüsünü derledik.

3- Haçapuri (Khachapuri) Nedir?

Bilip bilmeden, tadına dahi bakmadan, bizden görüp de içerik olsun diye Haçapuri goygoyu yapan, tarif verenler olmuş. Yok efendim, bizdeki Karadeniz pidesine benziyormuş falan filan. Bilakis bizim Karadeniz pidesi Haçapuri’ye benziyor. Gelin doğrusunu anlatalım…

Haçapuri (Khachapuri) Nedir

4- Anadolu Yakasında Deniz Havasına Doyabileceğiniz 7 Mekan

Yaz geldi, havalar iyice ısındı. Hal böyle olunca ev iyice sıkıcı, iş yerleri iyice daraltıcı olmaya başlıyor. Şöyle deniz havasında güzel bir yemeğin herkese iyi geleceğinden eminiz. Bizler de sizlere İstanbul Anadolu Yakasında Deniz Havasına Doyabileceğiniz lezzetli mekanların listesini çıkarttık.

5- İstanbul Avrupa Yakası’nın En İyi 7 Kokoreççisi – 2018

Sokak lezzetlerinin kralıdır kokoreç. En İyi Kokoreçi bulmak kolay sayılmaz. Zira o her elden yenmez, malum yapısı itibariyle ”hijyenik” olmalıdır. Halka halka dilimlenmiş, tereyağlı ve közde şöyle güzelce kızarmış olan ”porsiyon kokorecin” yeri ayrı, ”ekmek arası kokorecin“yeri ayrı. İstanbul Avrupa Yakası’ndaki en iyi 7 kokoreç adresini sizler için araştırıp, derledik.

6- Dondurma Terörü – Sağlıklı Dondurma Nasıl Olur Üzerine…

Malum yaz. Göz gönül ferahlamak, eh haliyle de dondurma yiyip ağzı dili tatlandırmak istiyor. Neticede dondurmasadece soğuk bir tatlı değil, çocukluğumuza ait saf ve mutlu anılar demek. Lakin mahalle dondurmacısından tutun da büyük üreticilere kadar durum hiç de öyle göründüğü gibi saf değil. Üreticilerin çoğu iki top mutluluğunuzu sömürerek sizi öyle bir zehirliyorlar ki aklınız hayaliniz durur!

Sağlıklı Dondurma Nedir?

7- İstanbul’un En İyi 7 Köfte Adresi – 2018

Eğer milli içeceğimiz ayransa, hiç şüphesiz milli yemeğimiz de köfte olmalı! Köfte konusunda pek zengin bir tarihe sahip olan ülkemizde farklı yörelerden köfte çeşitlerini barındıran yegane yer de tabii ki İstanbul. Çeşit bol ancak aralarından en lezzetlisini bulmak zor. Biz de ağzınıza layık İstanbul’daki en iyi 7 köfte adresini sizler için araştırıp, derledik.

(Eşsiz lezzet ve mekan keşifleri için Harbiyiyorum Instagram Hesabımızı takip etmeyi unutmayın!)

 

 




Hande Urgancıoğlu Kardaş

Seyahat etmek, yeni yerler ve lezzetler keşfetmek, gittiğim yerlerden anılar biriktirip dönmek en keyif aldığım şeyler arasında. Harbiyiyorum'da da bunun için yazmaya başladım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir