Türkiye Sucuk Başkentini Seçti: Afyon!
Türkiye’nin lezzet haritasında önemli bir yeri olan sucuk, hangi ilin en iyi sucuğu ürettiği konusunda her zaman tartışmalara konu olmuştur. Harbiyiyorum olarak bu konuya bir netlik kazandırmak için Instagram hesabımızda bir anket yaptık ve takipçilerimize sorduk: “Türkiye’de sucuk denince sizce hangi ilimiz önde?“
24 saat boyunca açık kalan ankete binden fazla takipçimiz katıldı ve işte sonuçlar:
- Afyon: 2068 oy (%55)
- Kayseri: 979 oy (%26)
- Kastamonu: 462 oy (%12)
- Tokat: 227 oy (%6)

Böylece, Türkiye’nin sucuk başkenti açık ara farkla Afyon olarak belirlendi! Kayseri, Kastamonu ve Tokat da geleneksel sucuk üretimiyle bilinen önemli iller arasında yer alsa da, Afyon’un sucuğuna duyulan büyük ilgi onu lider konuma taşıdı.
Ayrıca, ankette yer almamasına rağmen Sivas‘ın adı da sıkça zikredildi ve takipçilerimizin mesajlarında Sivas sucuklarının da öne çıktığını gözlemledik.
Afyon sucuğunun bu kadar öne çıkmasının en önemli sebeplerinden biri, yüksek kaliteli et kullanımı, baharat dengesinin ustaca ayarlanması ve geleneksel kürleme yöntemleriyle olgunlaştırılmasıdır. Afyon’un tarihi pastırma ve sucuk geleneği, yüzlerce yıldır bozulmadan devam etmektedir.
Peki, sizin favori sucuk şehriniz hangisi? Afyon’u lider görenlere katılıyor musunuz? Yorumlarda bizimle paylaşın!
Yeni yazılarımızdan haberdar olmak için e-mail bültenimize abone olun!
*Harbi Yiyorum WhatsApp Kanalı açıldı, hemen siz de katılın.