Cağ KebabıKebapKocaeliNE YİYELİMNEREDE YİYELİM

Gebze’de En İyi Cağ Kebabı Nerede Yenir? Edo Cağ Kebap, Kocaeli, İstanbul

Edo Cağ Kebap Türkiye’nin cağ kebap fabrikasıdır. (Yeterli)

Zira Türkiye’de bu hacimde ve bu dönüşümde cağ kebabı yapıp satan başka bir cağ kebapçı yok. Düşünün Erzurum’da bile yok. Dönerde Bayramoğlu ne ise cağ kebapta Edo aynı etkiye sahip. Eğer gidecek olursanız ne demek istediğimizi anlarsınız. Bayramoğlu Döner’de sıra sıra dizilmiş dik dönerler, Edo’da sıra sıra dizilmiş, ölü odun ateşinde pişen yatık dönerlere dönüşüyor.

Hal böyle olunca ortaya bir fabrika metaforu çıkıyor. Türkiye’de bu hacimde (fabrika gibi) iş yapan restoranlar deyince aklımıza ilk Garden Et Lokantası, sonra Bayramoğlu Döner ve Edo geliyor. Bize de bu bu restoranlara, bu hacimde iş yapmayı başarmalarından ötürü maşallah demek düşüyor.

Edo Cağ Kebap bir kamyoncu durağı lokantası. “Adamlar et sever!” diye doğru konuma açılmış bir lokanta. Tam nakliyeciler terminalinin dibi. Şu sıralar kendi otoparkı da bulunan bir lokanta. Sadece ve sadece cağ kebabı yapıyor. Gel zaman, git zaman İstanbul genelinde isminden, ihtişamından ve lezzetinden bahsedilmeye başlanıyor.

Daha önce Erzurum, Artvin ve Ankara gibi cağ kebapları ile iddalı olan illerimizde yemiş şikemperverler olarak, Edo’nun cağ kebabını Türkiye’de bugüne kadar yediğimiz en iyi üç cağ kebabı hafızamıza şevksiz şüphesiz alırız. Zira eğer nakliyeci olmuş olsaydık ve Gebze’de çalışsaydık Edo’dan çıkmaz, hatta canımız dudağımızda, bıyığımızda halis koyun kokusu istediğinde soluğu ilk fırsatta Edo’da alırdık.

Gelelim mekana dair edindiğimiz bilgilere…

Edo Cağ Kebap‘ın kuruluşu 2007. Sahibi Erzurumlu Volkan Bey. Allah için iyi biri. Biz tepesinde dikilip çekim yaparken “Aç mısınız?” diye sorup hemencecik cağa çektiği ince tatarilerden ikramda bulundu. Edo dedesinin lakabıymış. “Adaletli” anlamındaymış. Ancak “Erzurum Dede Ocağı” anlamına da gelebilirmiş. Hepsi mantıklı bizce. (Olur)

Edo daha önce nakliyeciler durağında küçük bir cağ kebabı lokantası olarak hizmete başlıyor. Zaman içerisinde cağları beğenilip talep arttıkça daha büyük mekan arayışı hasıl oluyor. İşte bugün hizmet verdikleri “fabrika” diye tanımladığımız restorana da böylece taşınıyorlar. Mekan Pazar günleri kapalı. Bunun nedeni de mekanın şöhretini duyan insanların Pazar günü gelip doğru bir hizmeti alamayacak olmaları. “Bir kere açtık, izdiham oldu. O günden beri Pazar günleri kapalıyız.” diyor Volkan Bey. “Düzgün hizmet vermeyecek ise hiç vermeyelim.” diye de ekliyor.

İşte omurgalı bir duruş!

Kabaca koyun etinin marine edilerek, yatık ateşte pişirilip kılıca çekilmesi olarak tanımlayacağımız cağ kebabını henüz tanımayan, bilmeyenler için “Cağ Kebabı Nedir?” yazımız rehber olacaktır.

Edo’nun cağ kebapları eğer siz de bizim gibi “tatari” seviyorsanız sulu ve lezzetli. (Pişkin sevenler için daha çok pişirilen cağlara yemediğimiz için kefil değiliz) Ayrıca Volkan Bey’in şişe çekmeyip de yatık döneri traşladığı ve “kırıntı” diye isimlendirdiği bir spesiyali daha var ki benzeri sunumu daha önce sadece Artvin Ardanuç’ta görmüştük.

Size de tavsiyede bulunalım; iki tek cağ vurup, ortaya bir porsiyon da kırıntı söylerseniz ziyafet etmiş olursunuz.

İstanbul ve çevresinde Erzurum’a cağ kebabı yemek için gitmemizi engelleyecek iki başarılı cağ kebapçı var. Biri Eminönü’ndeki Şehzade Cağ Kebap diğeri de burası, yani Edo Cağ Kebap.

*En yeni lezzet ve mekan keşiflerimiz için Harbiyiyorum Instagram hesabımızı takip edin.

Edo her açıdan üstün bir cağ kebabı restoranı.

Ama her şeyden önemlisi o kadar insan ile aynı anda ve birlikte yemek. Eğer kafanızı kaldırıp etrafınıza bakacak olursanız tüm sürecin bir ayinden farksız olduğunu siz de idrak edeceksiniz.

Vesselam.

Edo Cağ Kebap
Barış, No:, Marmara Nakliyeciler Terminali No:6, 41400 Gebze/Kocaeli
Tel: Yok.

Salih Seckin Sevinc

Harbiyiyorum.com kurucusu ve yazarı. 2009'dan beri yeme-içme üzerine keşifler yapıyor. Araştırıyor, yiyor, içiyor, videolar/fotoğraflar çekiyor, düşünüyor ve yazıyor. 2021 - "Ruhani" (Roman) 2018- "Ölüm Yolcusu Abdülüver'in Tuhaf Seyahatleri" (Roman) 2016 - "Harbi Yiyorum - Türkiye'de Harbiden Nerede Ne Yenir?" (Yemek Kitabı) 2015 - "Her Şeyin Başı Blog" (İş Kitabı) 2014 - "Social Media for Real" (İngilizce İş Kitabı) 2012 - "Pazarlama İletişiminde Sosyal Medya" (İş Kitabı) kitaplarının yazarı. 2018'den bu yana ODA TV "Lezzet Peşinde" köşe yazarı, Eylül 2019'da KRT'de "Harbi Yiyorum" programını hazırlayıp sundu. Şu anda "Nerede Ne Yenir?" cümlesinin altını doldurmaya ve lezzet keşiflerini/öğrendiklerini size aktarmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir