Diğer ListelerLİSTELER

İstanbul’da Günübirlik Piknik Yapılabilecek Alanlar

Baharın gelmesiyle birlikte park ve piknik alanları da araştırılmaya başlandı. Şehrin kalabalığından bunalanlar için adeta bir kaçış adresi olan piknik ve mesire alanları, İstanbullulara hafta sonlarını değerlendirme imkanı sunuyor. İstanbul’da en çok tercih edilen piknik alanlarını sizin için bir araya getirdik.

1- Mihrabat Korusu

Mihrabat Korusu; Osmanlı Imparatorluğu’nun son döneminde Mısır’lı Abbas Halim Paşa’nın kızı Rukiye Hanıma yüz görümlüğü olarak hediye edilen bir koru. Yüzyıllar boyu, mehtaplı gecelerde, sazlı sözlü boğaz eğlencelerine ihtişam ile ev sahipliği yapan, padişahları, sultanları ağırlayan, muhteşem manzarası ile nice sanatçılara ilham veren, Mihrabat Korusu; piknik, kahvaltı ve organizasyonlar için güzel bir seçenek.

Kanlıca’nın hemen sırtında bulunan Mihrabat Korusu yaklaşık 210.000m2 alan üzerine kurulu Mihrabat Korusu; restaurant, cafe, özel davet ve organizasyon alanları, sosyal ve kültürel faaliyet alanları, yürüyüş yolları ve anfi tiyatro gibi mekanları ile hizmet veriyor.  Karşınızda Ortaköy sahili, Rumeli Hisarı, İstinye Koyu ile uçsuz bucaksız muhteşem bir manzarası var.

Adres: Kanlıca, Mihrabat cad, Mihrabat Korusu No:50, 34810 Beykoz
Telefon: 0 216 425 86 16

2- Aydos Ormanı

Aydos ormanı doğal güzellikleri ile kısa sürede dikkat çekmeyi başarmış olan en güzel yerlerin başında geliyor. Anadolu Yakası için Aydos Ormanı mangal keyfi için doğru bir adres. Mesire yerinde dilerseniz mangal keyfi de yapılabilir. Orman içerisinde yer alan yürüyüş parkuru ile şehrin stresinden uzaklaşıp yürüyüş parkı ile de zaman geçirebilirsiniz.

Aydos Ormanı içinde yürüyüş parkurları, piknik alanları ve çeşitli büfeler yer alıyor. Aydos Ormanı’ndan 537 metreyle İstanbul’un en yüksek noktası olan Aydos Tepesi’ni görmeniz mümkün.

Aydos Ormanı piknik alanı giriş ücreti 2023 Fiyatları ise şöyle;

Aydos Ormanı için oldukça geniş bir giriş saati var ve bu saatler sürekli güncelleniyor. Arayarak ya da gittiğiniz zaman kesin ve net bilgiyi alabilirsiniz. Aydos Ormanı giriş saati sabah 07.00’dır. Akşam çıkış saati ise gece 02.00’dir. Bu yüzden oldukça rahat bir şekilde içeriye giriş çıkışlar yapabilirsiniz.

Öğrenci: 4 TL
Yaya Bisiklet: 8 TL
Akülü Araç: 9 TL
ATV: 12 TL
Motosiklet: 14 TL
Otomobil: 22 TL
Minibüs: 60 TL
Midibüs: 90 TL
Otobüs: 160 TL

Adres: Çarşı, 34882 Kartal/İstanbul

3- Fethi Paşa Korusu

Sarayburnu’ndan başlayarak Ortaköy’e kadar uzanan muhteşem bir İstanbul manzarasına sahip olan İBB Fethipaşa Sosyal Tesisleri, aynı adla anılan tarihi korunun huzur dolu atmosferinde misafirlerini ağırlıyor. En iyiyi ve en kaliteliyi en ekonomik şekliyle sunma prensibiyle tüm İstanbullulara kapılarını açan Sosyal Tesisler, piknik alanı , yemek, kahvaltı ve kafe olarak hizmet veriyor.

Adres: Kuzguncuk, Nacak Sk. No:2, 34674 Üsküdar/İstanbul

4- Elmasburnu Tabiat Parkı

İstanbul’daki tabiat parklarından biri olan İstanbul Elmasburnu Tabiat Parkı, 13,34 hektarlık bir alanda yer alıyor. 2011 yılında tabiat parkı statüsü kazanan Elmasburnu Tabiat Parkı, İstanbul’un gözde mesire alanlarından biri. Riva bölgesinde yer alan Elmasburnu Tabiat Parkı içerisinde yer alan Elmasburnu Plajı, İstanbul’da denize girmek için tercih edilecek yerlerden biri.

Tesis karavan ve çadır kamp için elverişli. Sahilin hemen bitimindeki yeşil bitki örtüsünde kuş sesleri eşliğinde bir kamp yapmanız mümkün. Tesis de mangal yapmak serbest, zaten sırf bunlar için piknik alanları oluşturulmuş.

Adres: Riva, Elmas Tabya Cd., 34829 Riva Köyü/Beykoz/İstanbul

5- Polonezköy Tabiat Parkı

İstanbul’un ilk resmi tabiat parkı olan Polonezköy Tabiat Parkı Beykoz ilçesinde yaklaşık 3000 hektar alana sahip ve İstanbul’un en büyük tabiat parkı olma özelliği taşıyor. Zengin doğal güzellikleri ve geniş bir imkana sahip tabiat parkında konaklama, kamp ve piknik imkanı bulunuyor.

Kalabalıklardan izole, yemyeşil tabiat ve yabânî kuş sesleri eşliğinde bir gün geçirmek isterseniz Polonezköy Tabiat Parkı sizin için en doğru tercihlerden biri. İstanbul’un, kültürü ve doğayı aynı anda yaşatan bu arka bahçesinde kendinizi başka bir diyardaymış gibi hissedeceksiniz.

Adres: Polonez, 34986 Beykoz/İstanbul

6- Belgrad Ormanı

İstanbul’un kuzeyinde, Sarıyer’in arkasında kalan Belgrad Ormanı, İstanbul’un deyim yerindeyse oksijen deposudur. Tarihi ise çok ama çok eskilere dayanıyor. Belgrad Ormanı piknik yapmak isteyenler için çok sayıda mesire alanı seçeneği sunuyor. Belgrad Orman’ında sadece belirli alanlarda mangal yapabiliyor. Dumansız hava sahası olan yerlerde özellikle ateş yakmanıza izin verilmiyor.

Adres: Mithatpaşa, Eyüpsultan/İstanbul

7- Yıldız Parkı

Yıldız Parkı Osmanlı İmparatorluğu gibi pek çok imparatorluk ve devlete başkentlik yapmış tarihi bir park.  İçeride masalı banklardan var. Çok piknik yapılıyor ama ateş yasak. Doğum günü kutlamaları için de ideal. Çocuk parkları da olduğu için hem büyük hem de küçüklere hitap ediyor. İçeride BELTUR işletmeleri var.  İçerisinde koşu parkuru, yürüyüş parkuru, oturmak için kamelya ve oturaklar mevcut.

Adres: Yıldız, 34349 Beşiktaş/İstanbul

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir