GURME NOTLARIOdaTV Yazıları

Bodrum ‘da Herkes Bu Kahvaltıyı Konuşuyor

Geçtiğimiz hafta yine Bodrum ’da birçok mekanı gezdim. Gezip gördüğüm ve memnun kaldığım yerleri yazacağım demiştim. Bu yüzden bu hafta da Bodrum’dan devam ediyorum…

Önceki yazımda Bodrum’daki mekanları semtlerine göre kategorize etmiştim, bu sefer yemek türlerine göre ayıracağım.

O halde hazırsanız bu hafta Bodrum’daki kahvaltıcılardan başlayalım.

SEFTE BAHÇE

Sefte Kosovalı göçmen bir ailenin işletmesi. Beni en çok heyecanlandıran da Balkan kahvaltısı sunmaları oldu. Balkan kahvaltısı nasıl mı oluyor? Kosova’dan getirttikleri isli sucuklar, dünya tatlısı Kosova Prizren’li Fehmiye Teyze’nin elinden anne işi börekler, pişi diyebileceğimiz ama asla bildiğimiz pişilerden olmayan, Fehmiye teyzenin de “lokma” diye adlandırdığı neredeyse sıfır yağ çekmiş hamur işleri, peynirler, reçeller marmelatlar hepsi mükemmel.

Fehmiye Teyze 1971 yılında Türkiye’ye gelin geliyor. Geliş o geliş… Bir daha da Kosova’ya sadece sucuk ve kuru et almak için gidiyor. 

Sefte Bahçe’ye mutlaka gidin. Fehmiye Teyze’ye de bizden selam söyleyin.

QUZİNE KAHVALTI EVİ

Bodrum’da oldukça trend bir kahvaltıcı. Aynı zamanda birçok ünlü ismin de uğrak yeri. Genç bir çiftin kendi evlerinin bahçesinde sundukları serpme kahvaltıyı Bodrum’daki herkes konuşuyor. Domatesler, biberler, maydanozlar kendi bostanlarından… Reçeller, marmelatlar hepsi anne işi. Semaverleri de pek şık.

ANTRE GÜMÜŞLÜK ŞARKÜTERİ KAHVALTI

Gümüşlük’te yine bir aile işletmesi. Aynı zamanda şarküteri oldukları için birinci sınıf kahvaltıları da var. Zaten sadece peynirleri yeter de artar. Ayrıca kahvaltısı dışında özel fırın pizzaları da başarılı. Şarap kavı da oldukça geniş bir seçkiye sahip. Günün her saatinde keyifli yemek için ideal bir mekan. 

Yemeklerini de, sahiplerinin samimiyetini de çok sevdim.

Akşam yemeğine ve eğlence dünyasına geçelim…

SEK BODRUM

Vita Bella Hotel içerisinde bulunan Sek, Gündoğan’da denize sıfır bir meyhane. Gündüzleri plaj akşamları canlı müzik mekanına dönüşüyor. 

Akustik gitar tınıları eşliğinde dostlarınızla konuştuğunuzu duyabileceğiniz, keyifli müzik dinleyip yine keyifli bir Bodrum akşamı yaşayabileceğiniz bir yer.

Çökertme kebabını ve spesiyal tatlılarını mutlaka deneyin.

FİKO YALIKAVAK

Fiko için sadece kebapçı dersem yanlış tanımlamış olurum. 

Arkada bir kebapçı ordusunun çalıştığı, içerisinde kokteyl bar da bulunan, insanların bir galaya gelir gibi giyinip süslenerek geldiği, garsonların ve çalışanların olağanüstü ve örnek bir performansla hizmet sunduğu denize sıfır bir gastro iletişim merkezi diye tanımlarsam daha doğru olur.

Yediğim her şey birinci kaliteydi. Masaya getirdikleri ürünlerin hepsinde Türkiye’nin en iyilerini tercih ediyorlar. Bir ara garsonlardan biri “Bu gece gökyüzünde hiç bulut yok ve yıldızlar ve ay hepsi pırıl pırıl görünüyor ama bu gecenin gerçek yıldızları benim için bu masadaki sizlersiniz” gibi bir cümle kurunca ben de o esnada “Bir saniye. Burası kesinlikle sıradan bir kebapçı değil!” deyiverdim.

Lavaşa sarılı sumaklı soğanlı kıyma kebabını ve tek kemikli yaprak tavuk kanatlarını mutlaka deneyin. Ayrıca künefesi Hatay’da yediğim birçok künefeden kat be kat iyiydi.

ATILAY BALIK

Türkbükü’nün en eski mekanlarından… Atılay Bey’den bayrağı alan oğulları örnek iş çıkartmaya devam ediyor. En klasik mezeleri en başarılı şekilde sunmayı başaran Atılay Balık’ta levrek lokumu ve akya pastırmayı mutlaka yemelisiniz.

ÇIPA BALIK YALIKAVAK

Standart sunumlar ve benzer lezzetlerden sıkıldıysanız farklı meze yorumları, değişik ara sıcaklar ve Şef Mithat Kurucu’nun imza yemeklerini tatmak için Çıpa Balık’ı özellikle tavsiye ederim.

Deniz ürünlü içli köfte shot, pejmürde, levrek sashimi, ıspanaklı levrek lokum, deniz kalbi, patlıcan içinde hellimli levrek ve kemik üstü dülger kavurma Çıpa’ya özgü spesiyallerden.

Gelelim otellere ve pandemi önlemlerine…

Son on günde Bodrum’da birçok otelde kaldım. Birçok beş yıldızlı otel pandemi için önlemlerini almış durumda ve sürekli de denetimdem geçiriliyorlar. Odalar için ekstra hijyen önlemleri alınmış durumda. Açık büfe kahvaltı reyonlarının başında artık servis yapan elemanlar var ve mesafeli bir şekilde tabaklarınıza istediğiniz ürünlerden servis ediyorlar. Tuzluklar karabiberlikler kalkmış durumda, servisler ambalajlar içinde geliyor. Girişlerde ateş kontrolü mutlaka yapılıyor ve Covid ile ilgili formlar doldurtuluyor. 

Ancak yıllardır öğrendiğim, her beş yıldızlı otel maalesef beş yıldızlı servis yapmayı da beceremiyor. Özellikle otelcilikte en önemli şey hizmette insan ve insan kalitesi. Gerisi gerçekten teferruat. Çalışanlar mutlu ise misafirlere hizmet de tavan yapıyor.

MİVARA OTEL

Bu açıdan bakınca Bodrum Gündoğan’da konakladığım Mivara Otel’den son derece memnun kaldım. Hem pandemi önlemleri, hem üstün hizmette sürdürülebilirlik, hem de personelin yardımseverliği bana “Benim Otellerim” dediğim listeme bir otel daha kazandırdı.

Öngörüm, maalesef otelciliği sadece oda/kahvaltı hizmeti olarak gören beş yıldızlı oteller orta vadede kaybetmeye mahkumlar.

Haftaya Bodrum’dan devam edeceğiz. Çok fazla mekan gezmişim. Hepsini bu haftaya sıkıştırmayayım.

Afiyetle…

Salih Seçkin Sevinç

*Bu yazının orijinali ilk olarak 09.08.2020 tarihinde Odatv‘de yayınlanmıştır.

Salih Seckin Sevinc

Harbiyiyorum.com kurucusu ve yazarı. 2009'dan beri yeme-içme üzerine keşifler yapıyor. Araştırıyor, yiyor, içiyor, videolar/fotoğraflar çekiyor, düşünüyor ve yazıyor. 2021 - "Ruhani" (Roman) 2018- "Ölüm Yolcusu Abdülüver'in Tuhaf Seyahatleri" (Roman) 2016 - "Harbi Yiyorum - Türkiye'de Harbiden Nerede Ne Yenir?" (Yemek Kitabı) 2015 - "Her Şeyin Başı Blog" (İş Kitabı) 2014 - "Social Media for Real" (İngilizce İş Kitabı) 2012 - "Pazarlama İletişiminde Sosyal Medya" (İş Kitabı) kitaplarının yazarı. 2018'den bu yana ODA TV "Lezzet Peşinde" köşe yazarı, Eylül 2019'da KRT'de "Harbi Yiyorum" programını hazırlayıp sundu. Şu anda "Nerede Ne Yenir?" cümlesinin altını doldurmaya ve lezzet keşiflerini/öğrendiklerini size aktarmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir