İlaca Başvurmadan Midemizi Nasıl Rahatlatabiliriz?
Yılbaşı akşamı hepimiz güzel vakit geçirdik, 2023’e merhaba 2022’ye bay bay dedik ve hepimiz aslında bolca yemek yedik. Yeme ayarlarımızla oynadık, haddinden fazla yüklendik midemize. E haliyle midemiz de acil durum alarmlarını çalmaya başladı, değil mi?
İlaca başvurmadan doğal yöntemlerle midemizi nasıl rahatlatabiliriz? Bu sorunun yanıtlarını aşağıda bulabilirsiniz.
Not: Bu yöntemler herkeste aynı sonucu vermeyecektir biz sadece alternatifleri sunmaya çalıştık. Güvenli bulmuyorsanız sakın denemeyin! Acil bir durum olduğunu düşünüyorsanız bir doktora danışın.
Nane – Limon
Ülkemizin klasik mide ilacı. Mide ile ilgili bir sorun olduğunda “nane limon kaynat” lafını çok duymuşsunuzdur. Midenizi şiş hissettiğinizde 2 yemek kaşığı kuru naneyi 1 bardak kaynar suya ekleyin ve 5 dakika demleyin. Süzdükten sonra üzerine limon sıkın. Şifa olsun.
Maden Suyu
Hazımsızlık ve şişlik hissettiğinizde maden suyu yardımınıza koşacaktır. Midede ağrılara neden olan bozulmuş asit-baz dengesini yerine getirmekte maden suyu yardımcı oluyor.
Elma
Elma, mide asidinin nötrleşmesini sağlayarak mide ekşimenizi geçirmeye yardımcı olacaktır. Özellikle yeşil elmanın daha etkili olduğunu söyleyebiliriz.
Rezene Çayı
Hazımsızlık, mide krampları, mide sancılarına iyi gelen rezene çayı aynı zamanda gaz problemi yaşayanlar için de faydalı bir çay. Bir bardak kaynamış suya 1 ya da 2 çay kaşığı kurutulmuş rezene dökün. Ardından 5-10 dakika boyunca demlemeye bırakın. Sonra süzün ve için. Şifa olsun.
Bal
Doğal antibiyotik olan bal, midenizi rahatsız eden bakterilerle savaşarak mide rahatsızlıklarınızı gidermede oldukça etkilidir. Onu saf olarak kaşık kaşık olarak yiyebileceğiniz gibi limon suyuyla karıştırarak ya da bitki çaylarına ekleyerek de tüketebilirsiniz. Özellikle sabahları aç karna bir tatlı kaşığı yiyeceğiniz bal uzun vadede mide problemlerinizi büyük ölçüde azaltacaktır.
Papatya Çayı
Mide kaslarını rahatlatan, mide ekşimesine de iyi gelen papatya çayı da sizi rahatlatacak doğal mucizelerden biri. Aktarlardan alıp demlediğiniz papatya çayını günde 2-3 kez içebilir, dilerseniz içine birkaç damla limon sıkarak da tüketebilirsiniz.
Yoğurt
Probiyotik kaynağı yoğurt özellikle mide bulantısına ve kusmaya oldukça iyi gelen bir yiyecek. Bu tarz şikayetleriniz varsa küçük bir kase yoğurt yemenizi tavsiye ederiz.
Zencefil Çayı
Zencefil çayı dolaşım ve sindirim sistemini hızlandırdığı için yediklerinizi daha kısa sürede hazmetmenize yardımcı olacaktır. 15-20 gram taze zencefilin kabuğunu soyduktan sonra ince ince dilimleyip kaynayan suya atıp 10 dakika demlemeye bırakın. Tadı acı geldiyse bal da ekleyebilirsiniz. Şifa olsun.
İlginizi çekebilecek diğer yazılarımız:
1 Ocak İçin Midenizi Yormayacak 7 Besin
Yılbaşından Artan Hindilerle Neler Yapılabilir?
Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Besinler
*Yayına giren videolarımızdan haberdar olmak için Harbi Yiyorum Youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın!