Evde Dondurma Yaparken Dikkat Edilecek Noktalar
Yaz geldi sayılır, e haliyle evde dondurma yapma sezonu da başladı demektir.
Evde dondurma yapmak isteyenler için “Evde Dondurma Yaparken Dikkat Edilecek Noktalar” yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.
- Dondurma yaparken kullanılan tencerenin emaye, kalayı bakır, çelik veya iyi cins alüminyum olması gerekir. Adi cins alüminyum tencereler sütü karartır.
- Dondurma, buzdolabında yapılacaksa; hazırlanan dondurma, buz yapma kabının ağzından bir parmak aşağıya kadar doldurulmalıdır.
- Kalıplardaki dondurma soğuduktan sonra buzdolabının buz yapma yerine konur ve buzdolabının soğutma derecesi arttırılarak çabuk donması sağlanır.
- Arasıra kalıplar kontrol edilir ve kenarda ve dipte donma olmuşsa dondurma iyice karıştırılır. Tekrar donmaya bırakılır.
- Böylece sık sık kenarlar ve dip dondukça karıştırılarak süt tamamen dondurularak sakız gibi sünecek hale getirilir.
- Sık sık karıştırılmayan dondurmalarda buzlaşmalar olur.
- Dondurma, dondurma makinesinde (konjektör) de yapılacaksa eğer makine elektrikli değilse, elle devamlı dondurma kabı, tuzla, buz karışımı kabı içinde dödürülerek dondurma yapılır. Bunda da dondurmayı dondukça karıştırmak gerekir.
- Elektrikli makinelerde döndürme ve karıştırma işini özel araçlar yaptığı için, dondurma kısa zamanda ve daha güzel olur.
- Meyveli dondurmaları daha sık karıştırmak gerekir. Çünkü, onlar daha çabuk buzlaşır ve erirler. Bu bakımdan karıştırma işlemini çok seri yapmak gerekir.
- Meyveli dondurmalarda, meyveler sıcak şuruba atılmamalı ve kaynatılmamalıdır. Çünkü, meyvenin lezzetli, besin değeri ve kokusu gider.
İlginizi çekebilecek diğer yazılarımız:
Sebzeleri Haşlarken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Türkiye’de İnternetten En İyi Sucuk Nereden Alınır?
Osmanlıların Yemek Yeme Alışkanlıkları ve Sofra Adabı
Hamur Çeşitlerini Hazırlamadaki Teknikler
Kahve İçme Adetinin Arkasındaki Efsane
*Yayına giren videolarımızdan haberdar olmak için Harbi Yiyorum Youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın!