Gurme Haber

Bu Akşam Instagram Canlı Yayın: Doç. Dr. Yavuz Dizdar ile Sakatat ve Sağlık Üzerine

16 OCAK SALI 21.00-22.00 Harbiyiyorum & Doç. Dr. Yavuz Dizdar

Kokoreç yemek istiyorsunuz ama ya zararlıysa diye endişe mi ediyorsunuz? Ciğer yemek isterken yahu zehirlenmeyelim diye düşünenlerden misiniz? Beyin de nasıl bir meze imiş, paça çorbasının faydası ne olabilir ki? Ay böbreklerim ağrıyor böbrek yesem düzelir mi diye mi merak ediyorsunuz. Tüm bunların cevaplarını salı günü öğrenebilirsiniz. Nasıl mı?

16 Ocak Salı günü Instagram sayfamızda Sayın Doç. Dr. Yavuz Dizdar ile en sevdiğimiz konulardan biri olan kokoreç ve sakatat üzerine saat 21.00’da en sağlıklı olanından bir söyleşi yapacağız. Sizleri ve aklınızdaki tüm soruları canlı yayınımıza bekleriz! 8 Kasım’ı “Dünya Kokoreç Günü” ilan etmişken detaylarına girmemek olmazdı. Kokoreç ko-ko-ko-kokoreç diyoruz ve siz değerli takipçilerimizi tüm sorularınızla birlikte canlı yayınımıza davet ediyoruz!

[wdi_feed id=”1″]

Doç. Dr. Yavuz Dizdar Kimdir?

Yavuz Dizdar 1964’te İstanbul’da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi’ndeki orta eğitimini 1982’de; İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’ndeki eğitimini 1988’de tamamladı. Tıp eğitiminin ardından, o yıllarda Siirt’e bağlı olan Batman’da yaklaşık bir yıl mecburi hizmet yaptı. 1989-1992 yıllarında İstanbul Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı’nda ilaç bilimi üzerine, 1992-1996 yıllarında Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı’nda kanser üzerine uzmanlık eğitimini tamamladı. Bu eğitimlerinin yanı sıra İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü’nde kanser biyolojisi ve immünolojisi doktorası unvanını aldı. Halen aynı enstitüde radyasyon onkolojisi uzmanı olarak çalışmaktadır.

Tıbbi çalışmalarına paralel olarak 1994’ten bu yana Dünya Gazetesi’nde sağlık ekonomisi ve politikası konusunda yazılar yazmaktadır. İstanbul Üniversitesi’ne ve üniversiter eğitime yönelik yazılarının yer aldığı Fakülte dergisi 2008 yılından beri yayın hayatındadır.

Bireysel çalışmalarının amacı bilimde yeni düşüncenin desteklenmesidir. Faaliyetlerinin bütünü “hakkaniyetli, bağımsız ve sürdürülebilir bir yaşam” başlığı altında özetlenebilir.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir