GURME NOTLARILezzet Testi

Lezzet Testi: Yamak Fındık Lahmacun Yorumu (BİM Ürünü)

Yamak Donuk Fındık Lahmacun 10 Adet 320 Gram Ürün İncelemesi

Şimdi efendim, Yamak Fındık Lahmacun BİM’in donuk ürünleri arasında yer alıyor ve gerek ambalajı, gerek tüm ambalajsal sempatikliği ile “Al beni, al beni!” diyor. Ayrıca kutusu üzerinde güveninizi kazanmaya yönelik her türlü ibare mevcut. Yok %100 dana eti, yok taş Fırın, trans yağ içermez v.s., vs. Böyle algınızı pozitif yönde etkileyecek ve sizi iyi ve kaliteli bir yiyecek alıyormuşsunuz hissi verecek tüm gerekli ibareler mevcut. Lahmacun fotoğrafları falan, yıkılıyor. Zaten fiyatı da uygun diyerek atıyoruz sepete.

Lakin ürünün arkasına bakar bakmaz bu %100 dana etinin zaten tüm ürün harcı bazında %7,8 olduğunu öğreniyoruz. Yani ürünün %7,8’inin %100′ü dana eti. Ön taraftaki ibare bunu belirtmek için konulmuş. Bu da demek oluyor ki lahmacunumuzda dana eti “eser miktarda” var. Böyle aşırı heyecanlanmayasınız diye söylüyoruz.

Efendim neyse, buna da şükür diyerek içinde 10 adet %7,8’lik kısmında, %100 dana eti bulunan lahmacunumuzu alıyor ve mutlu bir şekilde evimizin yolunu tutuyoruz.

Yamak Fındık Lahmacun Ambalajı (Ön)

Yamak Fındık Lahmacun üreticisi Ataşehir’de Name Gıda Sanayi isimli bir donuk gıda üreticisi. Dondurulmuş börekler çörekler, kurabiyeler, falafeller, pizzalar, tatlılar şeklinde böyle birçok çeşit ürün üreten bir firma. Bu bilgiyi de verdikten sonra gelelim tadıma.

Yamak Fındık Lahmacun Tadımı

Gelgelelim haydi bakalım bir şans verelim dediğimiz ürünü aynı kutunun arkasındaki talimatlarda yazdığı gibi 200 derece önceden ısıtılmış fırına verdikten sonra olanlara… Efendim yağlı kağıt üzerinde 5 dakika pişirin ve yiyin, bir lahmacundan başka her şeyi yediğinizi anlıyorsunuz. Et tadı zaten yok. Hadi diyoruz harçta bir takım inovasyonlar vardır belki. Hani en azından etsiz çiğ köfte yiyoruz ama lezzeti güzel olabiliyor. Ama yok anam! O da yok! Onda da beklentimiz içimize kaçıyor. Maalesef harçta bile dişe dokunur bir madde yok. Olsa olsa hamur üzerinde bir sos yiyor gibi düşünmekten başka çaremiz kalmıyor. Yahu bari hiç değilse o sos iyi olsa diyoruz. O da olmuyor. İçine ketçap, mayonez sık öyle ye daha iyi.

Tabii bu arada tamamen üreticiyi kötülemek de olmaz. Bu fiyatlara o kadar oluyor işte. BİM sanki bilmiyor mu el sıkışırken, ürünün içerisinde neyin ne kadar olduğunu. (Lakin piyasaya sürmeden bir iki gurmeye de denettirseler ya arkadaş!)

200 derecede fırınlanmış Yamak Fındık Lahmacunlar

Peki Öyleyse Ne Yapmak Lazım? Bu “Yamak Fındık Lahmacun”u Nasıl Lezzetli Hale Getirebiliriz?

Çok basit. Evde hemen kıyma kavurup, Yamak fındık lahmacunlarınızı birer soslu taco ekmeği gibi düşünerek içlerine kıyma doldurup, varsa biraz da içine taze soğan doğrayarak afiyetle midenize gönderebilirsiniz. Bu lahmacundan başka da bir şey olmaz. Böyle yersiniz, hımm ben ne yedim şimdi dersiniz kendi kendinize… Lahmacun algınız değişir mazallah!

Yamak Fındık Lahmacun Pişirme Önerisi (Firma Önermiş)

– Dondurucudan çıkardığınız lahmacunları fırın tepsisine dizin.
– Tepsiyi, önceden 200 derecede ısıtılmış fırının orta rafına yerleştirin ve 5 dakika pişirin.
– Piştikten sonra lahmacunun arasına kıvırcık, domates, soğan ve maydanoz koyarak dürüm yapabilirsiniz. Diğer bir seçenek ise lahmacunlar piştikten sonra arasına közlenmiş patlıcan, soğan ve maydanoz koyarak misafirlerinize ve kendinize eşsiz bir lezzet sunabilirsiniz.
– Piştikten sonra hemen tüketilebilir.
– Belirtilen pişirme ısısı ve süresi sizin damak tadınıza ve fırınınızın özelliğine göre değişkenlik gösterebilir.
– Yukarıda verilen pişirme değerleri ev tipi fırınlar içindir. Endüstriyel fırınlarda pişirme süreleri ve dereceleri değişmektedir.

Yamak Fındık Lahmacun Ambalaj (Arka)

Yamak Fındık Lahmacun İçindekiler (Arka Taraf)

Lahmacunların her biri 32 gram, kutu içerisinde donuk halde toplam 10 tane lahmacun var.

Buğday Unu (Gluten), Su, Dana Kıyma (%7,8), Yeşil Biber, Kırmızı Biber, Soğan, Domates, Kristal Şeker, Domates Salçası, Biber Salçası, Sofra Tuzu, Çeşni Verici, Yoğurt (Süt ürünü), Bitkisel Yağ (Palm), Mısır Nişastası, Nem Tutucular (Gliserol, Sorbitol), Yaş Maya, Asitlik Düzenleyici (Asetik Asit), Enzim (proteaz).

Alerjen Uyarısı

Eser miktarda; Soya, Yumurta, Badem, Fındık, Antep Fıstığı, Ceviz, Kereviz, Susam ve Kükürt Dioksit içerebilir. (KEŞKEEEEEEEE diyoruz…Keşke bu eser miktardaki ürünler ürünün içerisinde hissedilse de en azından cevizli ekmek falan yedik deriz; değil mi ama?)

Üreticilere tavsiye: Lütfen “Mış” gibi ürünler yapmayın. Fiyatı artırın ama “Mış” gibi yapmayın.

Diğer “Lezzet Testi” yazılarımıza de göz atabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Salih Seckin Sevinc

Harbiyiyorum.com kurucusu ve yazarı. 2009'dan beri yeme-içme üzerine keşifler yapıyor. Araştırıyor, yiyor, içiyor, videolar/fotoğraflar çekiyor, düşünüyor ve yazıyor. 2021 - "Ruhani" (Roman) 2018- "Ölüm Yolcusu Abdülüver'in Tuhaf Seyahatleri" (Roman) 2016 - "Harbi Yiyorum - Türkiye'de Harbiden Nerede Ne Yenir?" (Yemek Kitabı) 2015 - "Her Şeyin Başı Blog" (İş Kitabı) 2014 - "Social Media for Real" (İngilizce İş Kitabı) 2012 - "Pazarlama İletişiminde Sosyal Medya" (İş Kitabı) kitaplarının yazarı. 2018'den bu yana ODA TV "Lezzet Peşinde" köşe yazarı, Eylül 2019'da KRT'de "Harbi Yiyorum" programını hazırlayıp sundu. Şu anda "Nerede Ne Yenir?" cümlesinin altını doldurmaya ve lezzet keşiflerini/öğrendiklerini size aktarmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir