ÇorbaMersin

Mersin’de Karışık Çorba (Tarmer) Nerede İçilir? Tarsuslu Murat Usta’nın Yeri, Mersin

Adana’dan dönerken şöyle bir Mersin’in içinden geçesimiz var. Kendimizi durduracak değiliz tabii. Onca kebaptan sonra Mersin’de tadacağımız lezzetler için hala yerimiz var. Mesela Mersinli Çorbacı Tarsuslu Murat Usta.

Zaten Zümrüt önceki ziyaretlerinde bizi bu özel çorbacının fotoğrafları ile taciz ediyordu. Eh, içimizdeki çorbacı eğilimi böylece hüküm haline gelmiş oldu ve biz de Tarsuslu Murat Usta ile tanıştık.

Küçük, samimi, salaş bir dükkan burası. İçeri girer girmez tam karşınızda tezgahın başında Murat Usta var. Önünde bir takım baharatlar ve kaseler dizili halde. Sağında iki ayrı büyük tencere. Solunda daha küçük başka tencereler var. Orada resmen bunlarla sihirbazlık yapıyor gibi.

Lakin gerçekten öyle. “Aha, dedim. Paulo Coelho’daki Simyacı bu amca olmalı!” Peki ne mi yapıyor? Önce önündeki beyaz çorba kaselerine Gaziantep’teki Beyrancılar misali haşlanmış tavuk parçaları iliştiriyor daha sonra da tavuk suyu ve mercimek çorba kazanlarından çorbaları bu kaselere dökerek karıştırıyor. Üstüne de bir sürü baharat ekliyor ve bir kepçe kızgın yağ üzerine kırmızı pul biberi atarak cozurdatıyor. Sonra yallah bu sihirli iksiri çorbaların üzerine döküveriyor.

Bitti mi? Bitmedi! En sonunda da ekspresyonist ressamlar gibi çorbaların üzerine tahin serpiştiriyor. Yahu sanırsın çorba hazırlamıyor da şölen yemeği yapıyor. Ha unutmadan bir de ince kıyılmış çiğ maydanoz ile bir süs daha geçiyor çorbalara.

Zaten bir Tarsuslu Murat Usta’nın Tar-Mer’i bir de Japonların Ramen’i böyle özenle hazırlanıyor süsleniyor falan.

Sonuç: Değişik! Gerçekten mercimek çorbası içer gibi değil gibi, ya da tavuk suyu çorba içer gibi değil gibi oluyorsunuz.

Lakin Murat Usta’nın bir mahareti de nohut ezme; yani humus. Çorbanızın yanına bir de diğer spesiyali olan bol limonla ekşittiği humus paçası servis etti mi, derhal ziyafete başlayabilirsiniz. Zaten çorbanın tamamlayıcısı da bu humus paçası.

[wdi_feed id=”1″]

İşte size Murat Usta’nın Karışık Çorbası: Tarmer (İsim tescilini ve patentini almış) ve humusu ile tam bir Arap-Türk sentezi salaş ziyafet ortamı.

Gidenlere ve yiyenlere şimdiden afiyet olsun.

Mersin’de gittiğiniz yerlere bizden de selam götürün.

Esselatü Vesselam!

Tarsuslu Murat Ustanın Yeri
Kiremithane Mahallesi, 4406. Sk. Eraslan apt 16/A, 33010 Akdeniz/Mersin
Tel: (0324) 233 44 94

Salih Seckin Sevinc

Harbiyiyorum.com kurucusu ve yazarı. 2009'dan beri yeme-içme üzerine keşifler yapıyor. Araştırıyor, yiyor, içiyor, videolar/fotoğraflar çekiyor, düşünüyor ve yazıyor. 2021 - "Ruhani" (Roman) 2018- "Ölüm Yolcusu Abdülüver'in Tuhaf Seyahatleri" (Roman) 2016 - "Harbi Yiyorum - Türkiye'de Harbiden Nerede Ne Yenir?" (Yemek Kitabı) 2015 - "Her Şeyin Başı Blog" (İş Kitabı) 2014 - "Social Media for Real" (İngilizce İş Kitabı) 2012 - "Pazarlama İletişiminde Sosyal Medya" (İş Kitabı) kitaplarının yazarı. 2018'den bu yana ODA TV "Lezzet Peşinde" köşe yazarı, Eylül 2019'da KRT'de "Harbi Yiyorum" programını hazırlayıp sundu. Şu anda "Nerede Ne Yenir?" cümlesinin altını doldurmaya ve lezzet keşiflerini/öğrendiklerini size aktarmaya devam ediyor.

2 thoughts on “Mersin’de Karışık Çorba (Tarmer) Nerede İçilir? Tarsuslu Murat Usta’nın Yeri, Mersin

  • Gülden Başer

    Memleketin en güzel, en lezzetli, en orijinal çorbasıdır.. Sahipleri muhteşem insanlardır, tok karnına bile bu çorba içilir…Yazıda da burası eksiksiz anlatılmış…Yolunuz düşerse sokak başında Saboş’tan kebap(tabii 12’den evvel olmak şartıyla) burada da tas tas çorba için!

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir