Bunları Bilelim

Beyaz Ekmeği Hayatımızdan Neden Çıkarmalıyız? – Prof. Dr. Hüseyin Nazlıkul Yazdı…

Beyaz ekmeği sağlıklı olmak adına hayatınızdan çıkarın…

Beyaz ekmek bağımlılık yapar; Tıpkı kola, alkol, sigara, şeker bağımlılığı gibi…

Ekmek ile ilişkilendirilmiş pek çok hastalık bulunmakta; hipertansiyon, diyabet, şişmanlık, anemi, kardiyovasküler, nörolojik, otoimmun hastalıklar ve diğerleri…

Yapılan birçok bilimsel çalışma; ekmek yemeyi bırakanların kan şekeri, karaciğer enzimleri, trigliserid, ürik asit ve tansiyon değerlerinin normalleştiğini göstermiştir.

Beyaz unlu ekmeğin kolay acıktırması ve bunun sonucundan da kilo aldırması artık net bilinmektedir.

Beyaz un, kolay şekil alması ve daha beyaz görünmesi için çeşitli işlemlerden geçirilir.

Değirmende öğütülürken buğdayın içinden en kıymetlisi olan ruşeym ve buğday kepeği alınır.

Ruşeym ve buğday kepeği ile birlikte sahip olduğu vitaminler, mineraller, omega 3 ve 6, doymamış yağ asitleri, protein ve karbonhidrat değerleri de alınmış olur.

Tüm besleyici özelliklerinden yoksun kalan beyaz un artık besin değeri düşük bir yiyecek ve bir zehirdir.

Yapılan pek çok araştırmalarda ekmeğin glisemik indeksinin unun çeşidi ve nasıl çekildiğine göre farklılık gösterdiği gözlenmiştir.

İşlem görmeyen unların glisemik indeksi daha düşükken rafine beyaz undan yapılan ekmeğin glisemik indeksi daha yüksektir.

Ayrıca ekşi mayalı ekmeklerin glisemik indeksi düşük, endüstriyel maya ile yapılan beyaz ekmeğin glisemik indeksi ise daha yüksektir (Bu da hem kilo almanıza neden oluyor ve sizi hasta ediyor!).

Beyaz ekmek tüketimi kan şekerinizi aynı miktar beyaz şekerden daha fazla yükseltmektedir.

EKMEKSİZ BİR PAZAR DİLİYORUM…

Prof. Dr. Hüseyin Nazlıkul

View this post on Instagram

🥖🥖🥖🥖🥖 🔥Beyaz ekmeği sağlıklı olmak adına hayatınızdan çıkarın… 🔥Beyaz ekmek bağımlılık yapar; Tıpkı kola, alkol, sigara, şeker bağımlılığı gibi… 🔥Ekmek ile ilişkilendirilmiş pek çok hastalık bulunmakta; hipertansiyon, diyabet, şişmanlık,anemi, kardiyovasküler,nörolojik,otoimmun hastalıklar ve diğerleri… 📚 Yapılan birçok bilimsel çalışma; ekmek yemeyi bırakanların kan şekeri, karaciğer enzimleri, trigliserid, ürik asit ve tansiyon değerlerinin normalleştiğini göstermiştir. ✏️Beyaz unlu ekmeğin kolay acıktırması ve bunun sonucundan da kilo aldırması artık net bilinmektedir. ✏️Beyaz un, kolay şekil alması ve daha beyaz görünmesi için çeşitli işlemlerden geçirilir. ✏️Değirmende öğütülürken buğdayın içinden en kıymetlisi olan ruşeym ve buğday kepeği alınır. ✏️Ruşeym ve buğday kepeği ile birlikte sahip olduğu vitaminler, mineraller, omega 3 ve 6, doymamış yağ asitleri, protein ve karbonhidrat değerleri de alınmış olur. ✏️Tüm besleyici özelliklerinden yoksun kalan beyaz un artık besin değeri düşük bir yiyecek ve bir zehirdir. 📚Yapılan pek çok araştırmalarda ekmeğin glisemik indeksinin unun çeşidi ve nasıl çekildiğine göre farklılık gösterdiği gözlenmiştir. ✏️İşlem görmeyen unların glisemik indeksi daha düşükken rafine beyaz undan yapılan ekmeğin glisemik indeksi daha yüksektir. ✏️Ayrıca ekşi mayalı ekmeklerin glisemik indeksi düşük, endüstriyel maya ile yapılan beyaz ekmeğin glisemik indeksi ise daha yüksektir ( 📌📌Bu da hem kilo almanıza neden oluyor ve sizi hasta ediyor!). ⛔️Beyaz ekmek tüketimi kan şekerinizi aynı miktar beyaz şekerden daha fazla yükseltmektedir. EKMEKSİZ BİR PAZAR DİLİYORUM… #hüseyinnazlıkul #kitap #100yılyaşamakmümkün #nöralterapi #naturelsaglik #ağrı #manueltherapy #manuelterapi #şelasyon #kisiyeözeltedavi #regulasyon #bağışıklıksistemi #detoks #stres #naturalhealthnews #ifmant #barnat #nhn #ntvital #duygusalbeyinbağırsak #detoksukeşfet #glutenintoleransı #vegatest #reviquant

A post shared by Hüseyin Nazlikul, M.D., PhD. (@prof.dr.huseyinnazlikul) on

2 thoughts on “Beyaz Ekmeği Hayatımızdan Neden Çıkarmalıyız? – Prof. Dr. Hüseyin Nazlıkul Yazdı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir