Hangi Balık Hangi Ayda Yenir? Mevsimlere Göre Balık Takvimi

Malum Eylül ayı ile birlikte av yasakları kalktı ve balık sezonu açıldı. Balık sezonunun açılması demek aslında birçok aile için İstavrit sezonunun başlaması demek. İstavritin hemen sonrasında çinekop, lüfer, palamut diye uzar gider bu sıra…Yazın sıcaklardan olsa gerek çok fazla balık tüketilmez aslında. Kalamar, karides, ahtapot ve midye içkilerin yanında meze olarak kendini göstermeye başlar. Yazın ikinci yarısında sahneye sardalya girer. Güzelce yağlanan sardalya yazın aynı zamanda en ekonomik balığıdır.

Her  ne kadar balıkçı tezgahlarında mevsimine göre en çok oltaya vuran balık en ekonomik balık olarak görülse de, bazı balıkların doğru zamanda tüketilmesi lezzet/fiyat dengesi açısından oldukça önem arz eder. Aşağıda her ayın yıldızı olan balığı ve hangi aylarda hangi balıklara yönelmeniz gerektiğine dair hazırladığımız rehberimizi bulabilirsiniz. Afiyet olsun!

Ocak - Hamsi

Picture 1 of 12

Karadenizn kralı Hamsi. Ocak ayında Kefal ve Hamsi tam yağlı durumdadır, Uskumru, Lüfer, Palamut, İstavrit yine lezzetlidir. Çinekop, Kofana ve Mezgit, Tekir ve Kırlangıç ayrıca tavsiye edilir.



Sego Alfredo

Sego Alfredo Gonzales - Meksika doğumlu, 15 yıldır Türkiye'de yaşayan yeme-içme tutkunu bir expat. Harbiyiyorum.com'da yeme-içme haberleri ve fazlası ondan sorulur.

12 thoughts on “Hangi Balık Hangi Ayda Yenir? Mevsimlere Göre Balık Takvimi

  • 05 Eylül 2014 tarihinde, saat 12:17
    Permalink

    hala ınsanlara anltamadıgımz bır sey bu

    Yanıtla
  • 05 Eylül 2014 tarihinde, saat 15:32
    Permalink

    Siteyi iyice magazin sitelerine benzettiniz. Bir yazı okumak için 40 sefer fotoğrafa tıklamak zorunda bırakıyorsunuz.

    Tıklama sayınızı arttırmanın daha ahlaklı yollarını bulmalısınız. Artık sitenizi takip etmeyeceğim.

    Yanıtla
    • 05 Eylül 2014 tarihinde, saat 17:25
      Permalink

      Deniyoruz, öğreniyoruz. Yanılıyoruz, öğreniyoruz. Çaba harcıyoruz. Deniyoruz. Çalışıyoruz. Düzeltiyoruz. Nasıl isterseniz.

      Yanıtla
  • 05 Eylül 2014 tarihinde, saat 18:47
    Permalink

    Siteyi iyice yabancı yemek bloglarına benzettiniz.

    Milliyet gibi olun da içeriği dahi göremeyelim reklamdan, biz buna alıştık.

    Yanıtla
  • 06 Eylül 2014 tarihinde, saat 11:19
    Permalink

    Siteyi iyice güzel birşeylere benzettiniz. Başarılarınızın devamını diliyorum :)

    Yanıtla
  • 09 Eylül 2014 tarihinde, saat 17:18
    Permalink

    bir sitenin hizini, database boyutunu, hosting servisini bilmeden ortaokul seviyesinde yorumlar yapmak, site sahibini “ahlaksizlikla” suclamak 2014 Turkiye’sinde olur ancak. google orada, aç paging nedir ara ogren.

    Yanıtla
  • 16 Eylül 2014 tarihinde, saat 22:44
    Permalink

    Aslinda nicedir cikti alinabilir bir balik takvimi ariyorum. Bu formatta elinizde guzel bir takvim var mi soyle ciktisini alsak ya da telefonumuza indirip yanimizda gezdirsek?

    Yanıtla
    • 17 Eylül 2014 tarihinde, saat 08:29
      Permalink

      Aynı şeyi düşünüyoruz. Bir infografik hazırlatma çabamız da var. Bakalım sonuç ne olacak :) Yapar yapmaz sitede yayınlayacağız. Teşekkürler.

      Yanıtla
  • 16 Eylül 2014 tarihinde, saat 22:47
    Permalink

    Bu arada yazilanlarin moderasyondan gectigini farkettim. Yukaridaki yorumu yayinladiginiz icin seffafliginizdan dolayi tebrik ediyorum. (Seksi baliklar icin tiklayiniz) :)

    Yanıtla
  • 27 Eylül 2014 tarihinde, saat 15:27
    Permalink

    Biraz yağ gibi görünecek ama. Böyle bloglar (ki buradan para kazanıyo olsalarda bu kadar yazarı doyuracağını sanmıyorum yanılıyorsam çok para kaldırıyosanız yazın :) hakikaten hobi işi, işini sevme işi. Yazılarına bakın copy-paste değil gidip yapılan araştırılan edilen az rastlanan tipte. o yüzden işi başka boyutlara getiripde insanları küstürmeyelim. blogcuyu en çok üzen bu konuya lütfen dikkat edelim. evet tıklama çok istiyor: yazıyı yazdır veya tek sayfada göster gibi çözüm önerisi sunalım. ki zaten farkındalardır bi çözüm bulacaklardır bulmasalarda ellerine sağlık…

    Yanıtla
    • 28 Eylül 2014 tarihinde, saat 11:47
      Permalink

      Hiç para kaldırmıyoruz :)
      Sermayemiz tamamen emek. Ama siteyi geliştirmek ve ileriye taşımak istiyoruz, çünkü bir noksanı kapadığımızın ve bir ihtiyacı karşıladığımızın farkındayız. Daha ileriye taşımak için de tabii ki para gerekiyor. Artan trafikle birlikte aylık 220 TL olan server paramızı kimse vermiyor mesela. O zaman bu bedeli de bir yerlerden çıkarmayı düşünüyor insan tabii. Bu da doğal bir şey.

      Kısacası nerede bu devlet? :D
      Desteğiniz ve anlayışınız için teşekkürler.

      Yanıtla
  • Geri bildirim: Harbi Balık Takvimi – Hangi Ay Hangi Balık İyi Gider? -Infografik- - Harbi Yiyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir