Muhammara Nedir?
Muhammara (Muhammere veya acuka olarak da bilinir) günün her saati tüketilebilecek yapılışı oldukça pratik ortadoğu kökenli bir meze çeşididir. Kahvaltıda, et yemekleri veya ikindi çayı yanında, balıklara sos olarak, hatta içki sofrasında tüketilir.
Arapça da “kırmızılaştırılmış” anlamına gelir. Türkiye, Filistin ve Lüban mutfağında bulunur ve her dilde söylenişi “Muhammara“dır.
Halep kökenli olduğunu iddia edenler olduğu gibi Kafkaslara özgü olduğunu iddia edenler de vardır. Türkiye’de daha çok Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaygın olarak yapılmaktadır. Antakya, Adana, Antep, Kilis gibi güney illerinde meşhurdur. Özellikle Antakya sofralarının vazgeçilmez mezelerindendir.
Ana malzemeleri kırmızıbiber salçası, zeytinyağı, tuz, sarımsak, ekmek içi, kişniş tohumu, karabiber, nar ekşisi, reyhan, ve öğütülmüş cevizden oluşmaktadır.
*Muhammara hakkında sizin de ekleyeceğiniz bilgiler varsa lütfen yorum kısmına yazarak bu yazıya katkıda bulunun.
Selam
Eşim yeni yapmış. Ailecek Çok sevdiğimiz bir mezedir.biber Salçasi yerine kırmızı pul biber kullanılır ve bizde biberler annem tarafından Gaziantep te yapılır kisnis olmaz içinde reyhan da olmaz
Çok teşekkürler bilgi için. Sevgiler…
Geri bildirim: Yılbaşı Akşamına Pratik 3 Meze Yapıyoruz | Harbi Yiyorum ®