Türkiye’de En Çok Tüketilen 7 Sakatat Çeşidi
Kimi “Iyyk!” der başını çevirir, kimi de daha ismini duyar duymaz ağzı sulanır. Yeryüzünde bin yıllardır her türlüsü yapılan sakatat bizim için de yemek olarak vazgeçilmezler arasında. Hani derler ya gurme nedir diye? Yemekten anlayan biri olmak için öncelikle sakatatı sevmek ve onu iyi tanımak gerekir. Sakatat yemeyen biri kusura bakmasın ama kompleks tatları kavrama konusunda çok şeyden noksan kalır. Ancak konuya sadece lezzet açısından bakmayalım….
Sakatat sanıldığının aksine hiç de lezzetsiz ve sağlıksız değildir. Bilakis çok sağlıklıdır. İçinde faydalı kolestrol bulunur. (Kolestrol kandırmacasından haberiniz vardır diye düşünüyoruz) Ayrıca kollajen ve D vitamini içerir. D vitamini olmadan bağışıklık sisteminiz sağlıklı çalışamaz. Ayrıca sakatatlarda bulunan D vitamini kemikleri de kuvvetlendirir. D vitamini eksikliği kanser, şeker hastalığı, romatizma, kemik erimesi ve çeşitli alerjileri tetikler.
Kısacası sağlıklı olabilmek için bolca sakatat yemelisiniz. Bunu sadece biz değil, doktorlar da söylüyor…
Buyrun bakalım, Türkiye’de en çok tüketilen 7 sakatat çeşidini sizin için listeledik. Umarız bolca tüketip şifa bulanlardan olursunuz.
Galeri dolaşmayı sevmeyenler için videosu da var, buradan buyrun.
Geri bildirim: Bu Akşam Instagram Canlı Yayın: Doç. Dr. Yavuz Dizdar ile Sakatat ve Sağlık Üzerine - | Harbi Yiyorum
Gerçekten millet olarak türkiyede çok sakatat ürünleri tüketiliyor en başta dana ciğeri kuzu ciğeri ve toptancılar yetiştirmekte sorun yaşıyor sanırım son zamanlar sakatat iyice azaldı sakatat olarak tüketim avrupa ülkelerine göre büyük farkla öndeyiz.