YEMEK TARİFLERİ

Hindi Nasıl Pişirilir?

Yılbaşının simgelerinden olan hindi, bu özel gecede kalabalık sofraları taçlandıran sağlıklı ve lezzetli bir yemek olma özelliğini çok uzun yıllardır taşıyor. Kolesterolü düşük ancak proteini yüksek bir hayvansal protein kaynağı olan hindi eti, yeni yıl yaklaşınca daha popüler hale geliyor.

Pişirmesi zahmetli gibi gözüken bütün hindiyi, püf noktalarına dikkat edip pratik bir şekilde evinizde de hazırlayabilirsiniz.

Bütün hindiyi, nar gibi kızarmış, dışı çıtır çıtır, içi yumuşak ve kurumamış bir şekilde evde hazırlamak için birkaç püf nokta:

– Hindinin iç kısmını kanı çıkana kadar bol suda yıkayın ve ardından kağıt havluyla iyice kurulayın. Üzerinde kalan küçük tüyleri almak için but kısımlarından tuttuğunuz hindiyi ocak üzerinde tütsüleyerek pişirmeye hazır hale getirin.

– Hindinin içinin kurumadan dışının gevrek ve nar gibi olması için salamura edilmesi gerekir. Tane karabiber, defne yaprağı, ada çayı, zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu ve sirke bulunan bol suda bütün hindiyi buzdolabında bir gün kadar bekletebilirsiniz.

-Marine edilen hindi, pişme esnasında suyunu ve yağını salacağı için sığ olmayan derin ve büyük bir fırın tepsisine yerleştirilmelidir.

-Hindiyi fırından çıkardıktan sonra dağılmaması için ısıya dayanıklı bir ip yardımıyla but kısımlarından bağlayın.

-Kademeli olarak pişirin. Hindinin nasıl pişirilmesi gerektiği ile ilgili adımları görselden okuyabilirsiniz.

-Görselde yer alan adımları uygularsanız 4-5 kilogram hindi için 3-3,5 saatlik bir süre yeterli olacaktır. İç pilavla doldurulmuş hindi için ortalama yarım saat daha ekleyebilirsiniz. İçi doldurulmamış bütün hindi için 75 °C, doldurulmuş hindi için ise 80 °C iç sıcaklık yeterlidir.

Bu yazımda sizlere hindiyi nasıl doğru pişirebileceğinizi anlatmaya çalıştım. Lezzetlerin ortaya çıkış hikayelerini ve tariflerini anlatmaya harbiyiyorum.com üzerinden devam edeceğim. Ortaya çıkış hikayelerini merak ettiğiniz lezzetleri “hikayeliyemekler” instagram sayfamdan sorabilir ve geçmiş paylaşımlarımı inceleyebilirsiniz.

Takipte kalın…  

Alper Buldu
Instagram: @hikayeliyemekler 
Mail: [email protected]  

İlginizi çekebilecek diğer yazılarımız:
Tarihe Işık Tutan Tatlı: Kavut – Hikayeli Yemekler
Vakfıkebir Ekmeği Nedir? – Hikayeli Yemekler
Lohusa Şerbeti Nedir? Ne Anlama Gelmektedir? – Hikayeli Yemekler
Perde Pilavı Kültürümüzde Ne Anlama Gelmektedir? – Hikayeli Yemekler
Yoğurt Nedir? – Yoğurdun Hikayesi
Sezar Salata Nasıl Ortaya Çıktı? – Hikayeli Yemekler

Alper Buldu

Ben Alper Buldu. 1995 yılında İstanbul’da doğdum ve yaşıyorum ama aslen Bursa, Mustafakemalpaşa'lıyım. FMV Işık Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü mezunuyum. Yeni tatlar, yemekler, mekanlar keşfetmek, aileminde küçüklüğümden beri bu sektörde aktif olarak bulunmasından dolayı en büyük hobim. Ayrıca yemeklerin ortaya çıkış hikayelerini araştırıp paylaştığım "Hikayeliyemekler" Instagram sayfasının kurucusuyum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir